Столтенберг призова Русия да изтегли войските си от Украйна

Шефът на НАТО: Става дума за сериозно струпване на военна мощ
Обновена: 18 ное 2014 14:39 | 18 ное 2014 14:30, Елка Василева
225
Столтенберг призова Русия да изтегли войските си от Украйна
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна, като трупа военни сили както вътре в Украйна, така и от руската страна на границата, и призова Москва да изтегли войските си, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Става дума за "сериозно струпване на военна мощ", подчерта той, като се позова на информация от НАТО и от други източници.

Шефът на НАТО говори пред журналисти в Брюксел преди срещата си с министрите на отбраната на страните членки на ЕС. Столтенберг призова Русия не само да изтегли войските си от Източна Украйна, но и да спазва Минските споразумения.

"Русия има избор. Тя може да бъде част от едно договорено по мирен път разрешение (на конфликта), или може да продължи по пътя на изолацията", отбеляза Столтенберг, цитиран от ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идол на Владимир Владимирович е световния рекордьор по убийства Сталин.
126
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не само е лъжец и крадец, в последните месеци той спечели славата на кръвожаден касапин.
125
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е фашист и ще го съди международен съд
124
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над 3000 руски войници напоиха с кръвта си свещенната украинска земя и платиха заради неофашистката политика на кремъл. Украинците са готови за велика отечествена война срещу дивите поробители от изток и са готови на всичко за да защитят земята си.
123
4
 
17
 
! Отговори
as преди 9 години
Те в Крим видяха зелените човечета едва след референдума,а в Донбас им се привиждат на всякъде.Що не кажат къде изчезнаха 250 наемника от блекхоу или как там бяха.А и Руснаците на кой да помагат освем на своите.По руските форуми се коментираше, че Путин не вкарва войски заради възможните санкции и изолация на Русия.Е сега вече има санкции и изолация и каквото и да избере Путин те са с него.
122
2
 
18
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Поредната пропаганда на ***. Ей не се умори това момиче, ама и спестяванията и набъбнаха.
121
14
 
13
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
Най-обичам престъпници като теб поддръжници на руския тероризъм и бандитизъм и адепти на руския супер терорист Путин да ми говорят за култура на поведение. Явно много добре си изучил високо културното поведение на углавника Путин и се мъчиш да го приложиш и на нормалните хора. Каито и културни пируети да правиш ще си останеш един пълен червен бандит.
120
14
 
25
 
! Отговори
до 135 преди 9 години
Ето за сетен път доказваш ,че ти липсва култура. Обиждаш отново. Явно не ти достига интелект за да се бориш словесно без да обидиш опонента си. В твойте очи Путин е бандит. Световни издания го определят за най добър политик. Ще кажеш : разни хора ,разни идеали.
119
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лошата черта на хората е, че бързо забравят. Забравиха ужасите от световните войни и сега тласкат света към нова световна война. Сачо че Третата ще е толкова кървава, че си мисля, че наистина след нея ще настъпи нова ера. Ужоасът няма да бъде забравен вече никога. Западняците са ***, да се опитваш да натикаш ядрена сила в ъгъла е равно на самоубийство.
118
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Бай мангауЕ те показваха, доста пъти - ама все объркват датите, часовете и филтрите за сенки на фотошопа, или забравят да изтрият издайнически номер или билборд от някоя отлежала снимка. И пустите руснаци ги излавят :)
117
25
 
8
 
! Отговори
рашка с чашка преди 9 години
другаря Путин обича народа си, обича да го държи в мизерия и бедност
116
7
 
16
 
! Отговори
до 128 преди 9 години
И да искаш не можеш да се държиш културно по простата причина , че ти липсва култура. На всички *** им липсва култура от честа употреба на наркотици. Колкото до това , че поддържам Г-н Путин . Да. Аз съм Българин славянин. Уважавам смелите и силните хора които мислят за народа си. Силно мразя продажните *** които унищожиха моята родина.
115
8
 
27
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Защо изобщо се публикуват такива кухи "новини". Шефовете на НАТО (сегашния и стария), тиквениците в Бялата къща си повтарят едни и същи недоказани глупости през ден. Поучителните заръки какво трябвало да направи Русия за "мирен път" на решение на конфликта са цирк за безмозъчните маси. Русия не праща военна помощ, въпреки, че фашизоидните зомбита на Киев требят етнически руснаци в Донбас, напротив - пращат вече 7-ми хуманитарен конвой.А САЩ да се разкарат от Сирия, вместо да дават акъл за "мир"
114
9
 
18
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Русия и Европейския съюз да се обеденят в единен военен и икономически съюз. Това ще е най-голямата световна сила. Да се пукат американците.
113
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Столтенберг днес пак е ходил на гледачка и тя му е казала, че има много руски войски в Украйна, които ще го лишат от заемания пост и ще му вземат заплатата.
112
21
 
13
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
Няма как да се държа културно със хора, които поддържат бандита Путин и терориста Русия. За мен такива хора са също углавни престъпници, които трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона.
111
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА ЗАЯВИ ПУТИН В ЛИЦЕТО НА ОБОНГО В ПЕКИН НА СРЕЩАТА НА СТРАНИТЕ ОТ АТИС ,КОЕТО НАШЕНСКИТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИИ УСКЛУЖЛИВО НЕ ПОМЕСТИХА. ПУТИН-РАЗПЛАЩАНЕТО В РУБЛИ И ЙОАНИ ЕМНОГО ПЕРЕСПЕКТИВНОИ ТО ОЗНАЧАВА,ЧЕ ВЛИЯНИЕТО НА ДОЛАРА ВЪРХУ СВЕТОВНАТА ЕНЕРГЕТИКА И ИКОНОМИКА РЯЗКО ЩЕ СЕ ПОНИЖИ,НО ТОВА Е ДОБРЕ И ОТРЕЗВЯВАЩО ЗА ДОЛАРА КАТО ВАЛУТА И ЗА ИКОНОМИКАТА НА САЩ КАТО ЦЯЛО,КОЯТО Е ВРЕМЕ ДА ВЛЕЗЕ В НОРМАЛНОТО РУСЛО НА ПАЗАРНИТЕ ОТНОШЕНИЯ, СЛЕД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ЗАПОЧНА НОВАТА ОФАНЗИВА СРЕЩУ РУСИЯ И ***
110
10
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 9 години
Нищо немогат да вземат защото делото ще се оспорва много години напред.
109
11
 
13
 
! Отговори
до 121 преди 9 години
По делото ЮКОС е осъдена държавата Русия, защото тя е откраднала имуществото на акционерите на ЮКОС, така че всякакво държавно руско имущество военно или не може да бъде блокирано от съдия изпълнители по целия свят. Дори могат да им вземат и газопроводите на Газпром, защото Газпром е фирма на държавата Русия.
108
8
 
23
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Първо не съм руска и второ не съм ***, разбрали, нещастен.Чаучи се да се държиш по културно в писането си.