Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън

САЩ ще окаже на Киев финансова помощ
21 ное 2014 19:16,
160
Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес."Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс. Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС.

Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна.Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен, струва ми се по-добре повече да мисли за своята страна, други сами ще се разберат.
85
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ САЩ, ДОЛУ ЕС, ДОЛУ ЦИОНИСТКИЯ ФАШИЗЪМ! Малко ви остава ***, много малко............
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До силен съюзникповече приличаш на ***.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Байдън оправете си собствената държава и тогава давай акъл s00.yaplakal/pics/pics_original/0/9/1/2877190.jpgА на тоя по-долу да провери още през май колко убити хам. "съветници" има (а това са експерти) , а за наемниците дори няма смисъл да се обсъжда хиляди са.Миньори и хора от Домбас - Смачкайте фасона на най-омразния лихвар на всички времена САЩ.
82
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна имаше руски войници, дори Стрелков се е признае. А имаше ли там американски войници? И кой е тогава агрессор?
81
11
 
2
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Време е НАТО да даде оръжие на храбрите украинци и кожата на джуджан ще съхне на Червения площад
80
2
 
14
 
! Отговори
se преди 9 години
А бре каква руска агресия в собствения дом бре?Американски лицемери.За 13 години изтърбушихте безброй страни където нямате работа а на Русия и се дръвчите!Ще ядете китюка американски прости....ки.
79
1
 
12
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е велика страна и ще бъде.
77
3
 
18
 
! Отговори
силен съюзник преди 9 години
България е горда, че има зад гърба си такъв силен съюзник като Сащ! Могъщата армия на Сащ загуби от Виетнам, загуби от Иран, загуби от Ирак, загуби от Афганистан. Сега губи от собствените си съюзници ислямските главорези.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички Украинци щяха да се преместят в Русия. Там много хубаво приемат гости.
75
1
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Прав си Байден, в Украина е неприемлива, защото са ни братя, но у вас..
74
0
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
тия *** вярват ли си!
73
0
 
0
 
! Отговори
rustam преди 9 години
ВЪПРОС НА ГЛЕДНИ ТОЧКИ
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Аман, бе братче, кво да ги правят тия 20 мил. в Украйна."---------------68, как кво, бе братче? Ше им бият шамара още докато летят към тях. Те са ненадминати майстори в тоя занаят. Само стой, та гледай.
71
1
 
20
 
! Отговори
Khan преди 9 години
23 милиона? На всеки украинец - по едно шоколадово яйце! С което и без това се изчерпва ценностната система на англоамериканците
70
0
 
3
 
! Отговори
53ти ЩАТ преди 9 години
УРААААААААААА
69
2
 
26
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
Абе тоя мутант Байдъ много се отваря напоследък!Да си прибира Хънтърчо от Украйна, че още напролет може кокаинясалото пале да дивее с резачка в някой лагер в Сибир!А на украинците пожелавам -честити скъпотия и студ! И чували с убити от Донбас!
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази помощ е по 0,5 евро на украинец. Честито, забогатяха! Дори даде по 20 евро на нашите пенсии
67
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американската агресия по целия свят е неприемлива