Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън

САЩ ще окаже на Киев финансова помощ
21 ное 2014 19:16,
160
Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън
Снимка: Reuters

Руската агресия в сепаратисткия изток на Украйна е неприемлива, заяви американският вицепрезидент Джо Байдън след среща в Киев с украинския президент Петро Порошенко, предадоха световните агенции.

"Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа или да извършват военна интервенция просто защото не харесват решенията, взети от техния съсед", каза Байдън, цитиран от Франс прес."Русия ще плати по-висока цена и ще бъде още по-изолирана", предупреди той.

Вицепрезидентът определи анексията на Крим през март и подкрепата Русия за сепаратистите в Източна Украйна като крещящо нарушение на основополагащите принципи на международната система, предаде Ройтерс. Байдън подчерта, че САЩ винаги ще подкрепят демократичната и реформистка Украйна, но не спомена конкретно каквато и да е било нова помощ, отбелязва Ройтерс.

"Ще се стремим Украйна да има необходимите финансови ресурси. Всичко ще зависи от това как вървят реформите, а Америка ще окаже поддръжка", каза Байдън, цитиран от ТАСС.

Украинският президент Порошенко заяви, че с Байдън са постигнали съгласие, че изпълнението на споразумението от Минск за прекратяване на огъня в Източна Украйна е важно за постигане на мир там, предаде ТАСС.

Порошенко добави, че с Байдън са се договорили САЩ и Международният валутен фонд да окажат финансова поддръжка на Украйна, предаде ТАСС. Двамата са обсъдили и сътрудничеството за осъществяване на реформите в Украйна.

"Договорихме се за сериозна консултативна и финансова помощ за Украйна от САЩ и МВФ при извършването на реформите и всичко това ще бъде направено в близко време", каза Порошенко.

Според ТАСС Белият дом днес е разпространил информация, че САЩ са обещали допълнителна помощ на Украйна в размер на 23 милиона долара. От тази сума 20 милиона ще бъдат за подкрепа на реформите в съдебната система и правоохранителните органи, а 3 милиона долара ще бъдат за храни за нуждаещите се, в това число в Източна Украйна.Тази помощ ще бъде доставена по каналите на Световната програма по прехраната на ООН.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от основните божествении вселенски закони познати като херметически принципи гласи ,че Подобното Привлича Подобното,след като тези две невестулки и Байдън се събраха ,значи ,че този принцип работи,или по нашенски казано Краставите магарета през девет байра се надушват..
65
3
 
34
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
*** до урода - природата си знае работата! Как пък един от тия не прилича на човек!!!
64
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rasshata e izvestna stova,4e tam KRAJBATA e "Religia". Vqrvash li - si BEZNAKAZAN. S tova moto li iskat da upravlqvat sveta? Ne vijdam koi shte se suglasi s tqh.
63
1
 
29
 
! Отговори
пато-лог преди 9 години
"Руската агресия в Украйна е неприемлива, заяви Байдън"===========Единствената агресия на този свят, която е неприемлива е руската в Украйна !!!За всички други въоръжени конфликти (актове на агресия), които възлизат на близо 250 след края на ВСВ, като за над 200 от тях, пряко отговорни са господарите на Байдан , всичко си е в реда на нещата.Човечеството се е превърнало в стадо от и изглежда процесите са не-о-бра--ти-ми !!!
62
0
 
9
 
! Отговори
Hanonimen преди 9 години
Eeeeehehheeee :) :D :D , ne sprqha be... Nqma kak 4i4e... i da iska6 , i da si bezrazli4en, imperii idvat i si otivat, a Russia... Rusisia stoi... :D Prosto fakti !?
61
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин още преди две години в своя реч се изказа против новия св. ред, като открито обвини Запада и Америка, като им каза, че са лицемери, щото с едната ръка сеят войни и ужаси, а с другата ръка раздават помощи и баба Меркел мигаше насреща като мишка у трици.Аман, бе братче, кво да ги правят тия 20 мил. в Украйна. Смех
60
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 64Най- добре знаят това Германия и Япония, демократизирането на тия две държави след ВСВ. И сега не искат и да чуят да се изтеглят американските бази от тяхната територия !
59
0
 
34
 
! Отговори
иво преди 9 години
,,Неприемливо е в 21 век някои страни да се опитват да предначертаят със сила границите на Европа" ??? Айде стига бе - тогава за какво бомбардираха Белград ?
58
28
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** е длъжен да си вземе бележка... - все пак предупреждение му отправя не кой да е...
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадни агресори! Съжалявам украинците, които скоро ще разберат с пълна сила какво означава Америка да те "демократизира"!
56
0
 
31
 
! Отговори
да преди 9 години
Познато.Една върхушка, разпродава родината си.
55
1
 
37
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
Този Байдън е изключително нагъл и противен,както цялата политика на САЩ .Отива директно в Украйна да чества годишнината от преврата ,който те организираха ,определя кой ще влезне в сегашната коалиция и ще управлява Украйна ! но това не е достатъчно ами с цялата си наглост обвинява Русия за някакви войски ,за които не са показали никакви доказателства ! !!
54
2
 
26
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
А бе кои те пита тебе дали е приемлива за вас.Те и вашите деиствия по света са не приемливи ама си ги вършите.Щом може за едни така ще е и за други.
53
1
 
24
 
! Отговори
аз, съм и ви казвам преди 9 години
Око искате истината какво става по света, гледайте 1 канал на руската телевизия, и българската АЛФА останалите са плява, особено българските ТВ- та.
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Байдън младши увяхна за Донбас, Путин препродава чужд петрол с добра комисионна, а си пази неговия за по- високи цени. Въобще всичко е ОК за Русия, още повече щом Джо кръв пикае!
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агресията в украйна я започна частната американска армия, която па време на военните действия мародерстваше мирното население
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма помощ 23 милиона..
49
0
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До СТРАНДЖАТАДа имахме такива но отдавна ги претопиха за ламарина.
48
32
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** да не се тутка, ами да сваля и цената на газа... - нали е обвързан с петрола...Тотална икономическа война срещу ***... - а след това нова велика ревалюция... - и нов президент...
47
0
 
33
 
! Отговори
ШИСТОВИЯ ГАЗ преди 9 години
за който БАЙДЕН си беше отворил *** май няма да се случи. А жалките 20 млн са си просто подигравка. Затова само потупване по рамото, а балуците да се изтрепват в Източна Украйна. Тъй де кога се чуло и видяло САЩ да дават без да вземат. Нали и на нас щяха да дават, ама като лапнаха МАРИЦИТЕ и нещат да свалят цената, щото КОСТОВ /*** МРЪСЕН/ им ги хариза и сега всеки българин му тегли едни славословия...