България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"

В САЩ пък доволни от спирането на строителството на проекта
Обновена: 4 дек 2014 12:22 | 4 дек 2014 09:07, Александър Попов
301
България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"
Снимка: Булфото

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.

"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

Още по темата

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе...всичко разбирам-руснаци-европейци--българи--всеки си гони интереса....ама оная откачалко от САЩ--чиййййй го търси у нас....щели да доставят газ от 2020 год...а дотогава бе...та ния дотогава ще изчезнем бе ***...НИЕ искаме да живеем нормално СЕГА....а не през 2020 год.--то и американците излязоха като комунистите навремето--само обещават светло бъдеще...а то го няма...
9
7
 
51
 
! Отговори
Анадолски поток преди 9 години
Южен поток ще бъде заменен с Анадолски поток. Купете си вазелин!
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, в справедливостта, Русия винаги се интересува от проливите от Черно море до Средиземноморието ... и това се дължи на лъвския пай от "помощта" на България .... още нещо, което не постигнат целите си, Русия никога не проявявай от България за помощ (на той не би била причинена от) ... и да, Русия винаги е искрено (поне не от властите и народа) симпатизирал на българите и техните братски хора вярваха ... и българи пъти (както сега украинците) плюе в протегнатата му ръка. ..
7
7
 
39
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Шефа на света, Обамата, противопоставя фашисткия режим в Куев срещу България. За Обамата е по-добре Куев да може да спира или да краде руския газ към Европа, и по този начин да рекетира цяла Европа, отколкото България да има независимо снабдяване с газ.
6
52
 
27
 
! Отговори
хатака преди 9 години
Паднаха маските на братята руси. Толкова злоба и ярост се изсипа върху нас, колкото не сме получавали и от най-големите си врагове.Путин бил казал, че бълг.народ е достоен за презиране.Напротив - трябва да сме горди, че устояхме на болшевишкия натиск.Вълкът козината си мени, но не и нрава.Дано удържим и по-нататък, а такива като Пушков, Путин, Жириновски...да се пукат от яд.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia temi i to pred praznizite mi omryznaha. malka i bedna dyrjava sme i vseki shte ni izpolzva, no ne v nasha polza. jalko.
4
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пушкоф я да го духнуеш
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер,"За втори път това не скопосано изречение. Редактор нямате ли бе ...
2
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превода на руснака не е точен----Той пише--Нека се сърдят на себе си(по повод България)...Не съм русофил,но доста често се спекулира с преводите тук.
1
13
 
51
 
! Отговори
Както винаги преди 9 години
Както винаги, режимът на ЕТ "герб-буда" служи на американските интереси, а не на българските!