Половината полети на Луфтханза са отменени заради стачка

Пилотите протестират заради плановете да се отмени ранното пенсиониране
4 дек 2014 13:34, Анисия Иванова
1
Половината полети на Луфтханза са отменени заради стачка
Отменените полети на Луфтханза Снимка: БТА

Германският авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa) отмени почти половината си полети на дълги разстояния, тъй като пилотите й стачкуват за втори път тази седмица заради пенсионни придобивки, информира Би Би Си.

Пилотите започнаха стачните си действия рано сутринта в 03:00 часа местно време (04:00 часа българско време) и е
планирано да продължат до 23:59 часа местно време довечера (00:59 часа в петък българско време). Луфтханза определи стачката, организирана от синдиката на летците Кокпит (Cockpit), като "напълно неразбираема".

Още по темата
Това е 10-ата стачка от април. Пилотите са против плановете на компанията да преустанови схема за ранно пенсиониране. Според тази схема сега летците могат да се пенсионират на 55 години и да получават до 60 процента от заплатата си, докато навършат стандартната пенсионна възраст 65 години.

Близо 50 процента от полетите на дълги разстояния от Франкфурт и Мюнхен няма да бъдат изпълнени. Снощи бордът на Луфтханза подкрепи плановете за разширяване на дейността в сектора на нискобюджетните полети.

Главният изпълнителен директор на компанията Карстен Шпор предупреди, че може би Луфтханза ще трябва да се примири с още стачки като последица от решенията на съвета.

Луфтханза предложи преговори с пилотите с надеждата спорът да бъде решен до Коледа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: стачкапилотиЛуфтханза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари