"Южен поток" е замразен, заяви Медведев

"Разширяване на "Син поток" и създаване на хъб в Турция е интересен проект"
10 дек 2014 14:39, Елка Василева
70
"Южен поток" е замразен, заяви Медведев
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Разширяването на "Син поток" и създаването на хъб в Турция е интересен проект, който е отворен за други страни, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руски телевизионни канали.

Още по темата

"По същество ни казаха, че такъв проект ("Южен поток") е ненужен, значи ние ще увеличаваме проекта "Син поток" и ще създадем хъб на територията на Турция", допълни Медведев, цитиран от ТАСС.

"Това не е по-малко интересна идея, към която могат да се включат други европейски партньори", уточни руският премиер, отбелязвайки, че "там входът ще бъде различен".

Медведев отбеляза, че руската страна е извървяла огромен път по подготовката на проекта "Южен поток". "Но проектът се провали, обективно той е замразен и е взето решение да се откажем от него", посочи още руският премиер.

Той напомни, че изпълнението на "Южен поток" било блокирано от София. България в този случай действа като редова членка на ЕС, която "бе подложена на натиск и от Брюксел, и от американците", заяви Медведев в интервюто си за водещи руски телевизионни канали.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бляда почна да шикалкави - замразен или спрян? На този ли да вярвам или на ***?
36
1
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До 17Не се счита за вариант на газопровода през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария? А в Турция сега се купува за около $400. Мислите ли, турците ще ви продават на загуба себе си? Смешно.
35
2
 
1
 
! Отговори
Агент 357 преди 9 години
до 22А парното в София ,а предприятията коио са евтина газ спрямо електричеството ? Като не знаете не говерете -малко се информирайте .
34
3
 
1
 
! Отговори
па я защо си мислим преди 9 години
че все още не сме се отървали от душегубната, задушаваща "братска" прегръдка
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До кубанска столица 30Там е работа ,че ние с останалата Европа няма пари за Набуко , ще си построи сега пък друга търба от Турция-цирк по балкански .
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я Русскийприятел ти сигурно както и повечето обикновенни руснаци си свестен човек, но след цираковете на вашите управници в Молдова, Грузия а сега и в Украйна, всяка по-малка държава като България доста ще се замисли дали да стане ключова за транзита на руския газ, просто никой в България не иска след време да ни цъфне някоя крайморска народна република
31
3
 
0
 
! Отговори
Joro преди 9 години
aide drujte si patoka
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я Русский 23Като Лукойли ... 0 лева данъци на година
29
4
 
1
 
! Отговори
преди 9 години
До кубанская столицаБраво,ето това искаме. Ние с останалите от Европа ще си построим тръбата и ще се разберем кой на кого ще плаща. Вие само докарайте газа до западна Турция.
28
1
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 години
До Анонимен 8Миллер казаше: проект закрыт. И защо тук така много емоции? Какво имате да обсъждавате?Окончателно закрыт! Тем более едва 3% от населението исползват русския газ.България независима и може да строи трубопроводи от изток на запад или от север на юг.
27
2
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
До Я РусскийПроблемъте,че с или без руска газ ние все ще живеем зле ;) Минава или не руска тръба през България,това няма да се отрази на живота ни в по-добра посока. Отново ще има 10-20 олигарха и техните семейства който ще се облагодетелстват.
26
1
 
1
 
! Отговори
?!? преди 9 години
България приложно поле за политика на изтока и запада, сега трябва да сме умни да спечелим, а не да трупаме негативи. Най-важното е да сме единни, а дано!
25
1
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До 22Можете да го направите без ризи и панталони. Без електричество и телевизия. Може да живее в една пещера. Но защо? Защо се живее лошо, ако могат да живеят по-добре? Не разбирам.
24
1
 
2
 
! Отговори
преди 9 години
Нека поговорим и за ефективноста на газа. 1 кубик газ е 1.1лв и се равнява на 9киливата електроенергия,която от своя страна,в смесен цикъл дневна/нощна тарифа се изразява в 1.55-1.6лева. Така че отоплението с газ не е чак толкова евтино,колкото си мислим. Има и една друга подробност,колкото повече газ платим на веднъж за един отоплителен сезон,толкова газа е по-евтин,но колко българи могат да платят 5000куб.м за да се възползват от максимално ниската цена от 950лв за 1000 куб.м
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен: - "ОХ КАК ИСКАМ СКОРО БЕНЗИНЪТ ДА СТАНЕ 50 ЛВ ЛИТЪРА,..."искаш, ама няма! Гладна кокошка просо сънува. Както върви ще стане 1 лв/л.Всички стоки поевтиняват, особено хранителните. Кеф!
22
1
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous 20 Съвместно Българо-Руско предприятие "Южен Поток България". Данъци отиват в България.
21
5
 
4
 
! Отговори
преди 9 години
До Я РусскийЗа сега газ има достатъчно и за нас също има алтернативи на руската газ. Да ти кажа и още нещо,заради цената на газа за България,в нашата страна газ използват едва 3% от населението..............Можем да минем и без газ ;)
20
4
 
9
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До 5 славяно Утре Путин лети в Индия. Ще бъде подписан и договор за доставка на CNG. Япония иска от " Газпром " разгледа въпроса за доставките на природен газ в Япония. Във Виетнам вече работят "Роснефт" и "Газпром". Русия се намира купувачи. Русия не искаше да продължи да стои около затворени врати в България.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я Русскийне безплатоно тоаврищ, искахте ни 3,8 млрд евро ??? или това се избягва да се спомнава в руската преса ...... извинявай ама ние 3,8 млрд на вашите олигарси не даавме
18
8
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
много важно,до 20 години никой вече няма да използва газ или въглища за отопление.......и те много добре си го знаят....за студен синтез нали сте чували???