"Южен поток" е замразен, заяви Медведев

"Разширяване на "Син поток" и създаване на хъб в Турция е интересен проект"
10 дек 2014 14:39, Елка Василева
70
"Южен поток" е замразен, заяви Медведев
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Разширяването на "Син поток" и създаването на хъб в Турция е интересен проект, който е отворен за други страни, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руски телевизионни канали.

Още по темата

"По същество ни казаха, че такъв проект ("Южен поток") е ненужен, значи ние ще увеличаваме проекта "Син поток" и ще създадем хъб на територията на Турция", допълни Медведев, цитиран от ТАСС.

"Това не е по-малко интересна идея, към която могат да се включат други европейски партньори", уточни руският премиер, отбелязвайки, че "там входът ще бъде различен".

Медведев отбеляза, че руската страна е извървяла огромен път по подготовката на проекта "Южен поток". "Но проектът се провали, обективно той е замразен и е взето решение да се откажем от него", посочи още руският премиер.

Той напомни, че изпълнението на "Южен поток" било блокирано от София. България в този случай действа като редова членка на ЕС, която "бе подложена на натиск и от Брюксел, и от американците", заяви Медведев в интервюто си за водещи руски телевизионни канали.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
До Я РусскийЗа газопровод пари ще намерим. Вие стройте "Силата на сибир"за Китай.
16
6
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
До Я РусскийА ти рускии и на челото ти пише ***. С намалението което ни дава ГАЗПРОМ цената за БГ е 391 долара. Ако купуваме руска газ от турция по 300 $с доставката от там ще е най-много 320,а може и по-малко. Освен това за Сърбия,Словакия,Унгария,ще има транзит на газ,така или иначе ние ще вземаме пари за транзит. Вярно няма да ги вземаме от руснаците а от страните по веригата след нас. Много е важно да се отървем от "Формулата на любовта" на руската газ.
15
6
 
4
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен 14А България в HUBе не общо. Само изграждането на своя газопровод от Турция. За пари в България. В Република България излишни пари? Русия предложи да изгради газопровод за своя сметка. Правителството на България казала: "НЕ!". Всеки народ е достоен за владетеля, който народът избира. Българският народ избра владетел на име Брюксел. Волята на народа.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава понятието ХЪБ на български в този контекст? Чак пък толкова интернет, вече забравихте българският език. Руснаците няма ли и някой друг модем да инсталират, че по-бързо да прекарват газ-та?
13
4
 
15
 
! Отговори
Бодър Рилски преди 9 години
Кога ли България ще има политици? Хора с държавническо мислене-патриоти! Пример за такива са С. Стамбов, Цар Борис Трети, и Тодор Живков. Всеки със своите грешки, но добри ръководители, с държавнически замах. Стамболов се опълчва на Русия, а Борис на Германия, не докрай, но достатъчно, като при това ни връща Южна Добруджа, въобще голям дипломат. Другаря Живков пък извлича максимума от съюза със съветите относно преки ползи за България, която тогава бе уважавана страна, с авторитет!
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОХ КАК ИСКАМ СКОРО БЕНЗИНЪТ ДА СТАНЕ 50 ЛВ ЛИТЪРА, ТОКЪТ 500, А ПАРНОТО 1000 ЛВ НА МЕСЕЦ. И ТОГАВА *** ОТ ПАРЛАМЕНТА ДА УБЕЖДАВАТ НАРОДА СИ КОЛКО СА ХУБАВИ *** ЦЕННОСТИ.
11
4
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Нищо не си разбрал, пари няма ДА, ама Европа няма, в същото време няма и газ а й трябва, ама ако може ти плати тръбите и го построй, изкопай газа и го доставяй, ама аз искам 50% собственост поне на тия тръби и мои фирмички да ползват инфраструктурата на готово - разбрал бил...
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре бе разбрахме, нямате пари, айде стига сте овъртали
9
3
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Разбира се! Ще бъде по-добре. Купи директно от " Газпром " за $300, както и с увеличение в Турция. Загуба на пари за транзит - глупости. $2,5 на 100 км 1000 kb.м. Украйна получава. България защо? Сега България плаща за природен газ по $500 на 1000 kb.м. В беларус, например - $166. Тя все още и за транзит получава. Българите не искат. Жалко.
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По същество ни казаха, че такъв проект ("Южен поток") е ненужен,+++Последно, какво ще е ? *** обвини България ... сега пък се оказва ненужен.. абе вие руснаците *** ли сте или просто непрекъснато пияни ?
7
3
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Как европа дава на Гърция а за България има санкции и като казваме неизгоден проект дали пък не е по изгодно транзита да минава през 2 държави отколкото директно и ние да сме износител а не вносители 25 години на какво ли не ???
6
12
 
4
 
! Отговори
преди 9 години
Господа,стига мрънкахте за този ЮП! Може би е по-добре без него. Така руснаците ще докарат газа до западна Турция и там ще го търгуват на пазарни цени. Дори и да не вземаме такси транзит(в което аз лично се съмнявам),ще си компенсираме загубите от по ниската цена на газа. За южна Европа тръба ще има и тя сигурно ще минава през Бг. Разликата ще е в това от кого ще вземаме таксите за пренос. Няма да ги вземаме от Русия,ще ги вземаме от тези по веригата след нас.
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мецано, ако не си продавате газта ще измрете от глад. На къф се праиш?
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който не си опича акъла навреме, ще се топли с бавно загряващ български реотан.
3
3
 
24
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Съпротивлението при натиск на нашите политици е сходно с това на медуза.
2
23
 
5
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Скоро и ти ще замръзнеш!!!Мехмедев!!!
1
1
 
35
 
! Отговори
да преди 9 години
И Костов го подложиха н анатиск американците д апуска албанци на територията на България по време на кризата в Косово. Но Маварът не допусна и един шиптър, за коеот му свалям шапка. За това, че разпродаде за дребни стотинки работещи заводи , няма да му го простя.