Над 17 000 души участваха в антиимигрантски митинг в Дрезден

Акцията беше десета по ред и най-голямата досега в Германия
Обновена: 23 дек 2014 13:59 | 23 дек 2014 07:32, Анисия Иванова
12
Над 17 000 души участваха в антиимигрантски митинг в Дрезден
Снимка БТА

Над 17 000 души участваха вчера в антиимигрантски митинг в източния германски град Дрезден, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Протестната акция, организирана от движението "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада" /ПЕГИДА/, беше десетата по ред и най-голямата досега в Германия.

"Германия не е земя на имиграция", заяви лидерът на ПЕГИДА Лутц Бахман пред ликуващата тълпа, размахваща германски флагове и пееща коледни песни пред сградата на операта.

Контрадемонстрация от близо 4000 души се опита да наруши провеждането на митинга на движението, което ужаси политическата класа с твърденията, че Германия е превземана от мюсюлмани и други имигранти.

Бахман положи началото на ПЕГИДА през октомври с призив в социалните медии в Дрезден за протест срещу плановете за изграждане на още 14 центрове за 2000 бежанци в района на града.

Демонстрантите отхвърлят обвиненията, че са крайнодесни екстремисти или неонацисти, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не антиимитрантски а АНТИИСЛЯМИСТКИ ... разликата е ОГРОМНА
6
2
 
9
 
! Отговори
Лицемерие преди 9 години
Германия тегли кредит от САЩ за възстановяване след Втората Световна Война. Тъй като германците ги мързи да бачкат набират емигранти от МАроко,Сърбия,Хърватия,Турция и др. страни,работят за построяването на новата държава-строители,шофьори и др. ниско платени работници от изток и Третият свят.След това за награда тези работници могат да останат в Новата Германия.Само ,че вече не са им нужни нови работници,но пък немската младеж я мързи да работи и да спортува.Пример са МЕсут Йозил,Гюндоган и др
5
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Германия се събужда,но дали не е твърде късно!?Осъзнаването на проблема е начало на решаването му!Навремето германският президент каза:"Самоунищожаваме се!" и беше принуден да подаде оставка!Сега пак ли ще я карат така?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато европейците използваха оръжие за да дадат Косово на мюсюлмюните те им бяха приятели. Сега като им се връща и вече не са им такива приятиели, но тепърва има да им се връща. За съжаление и на нас. За мен религиозният конфликт е целенасочен и неизбежен.
3
1
 
25
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
Ама че нетолерантност! Протестиращите пеят шовинистични коледни песни и така смущават ,,мирните" ислямисти! Хелзински комитет, ,,Отворено общество", къде сте?
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се обяснявате??? Крайно десни, крайно десни! И какво от това? Да не би да може да съществуват само крайно леви???? Напред!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OT BALGARIA SHTE PRISTIGNAT OSHTE KRADZI,NE PROTESTIRAITE,A SI NAPALNETE PORTFEILITE.