2014-а прилича на 60-те години на миналия век

Bloomberg прави равносметка на отиващата си година
29 дек 2014 19:22, Екип на Bulgaria On Air
2
2014-а прилича на 60-те години на миналия век
Снимка: bgonair.bg

В много отношения през 2014 г. ставаше дума за прогрес, но също така някои събития напомняха на миналото, разказва репортаж на Bloomberg. В международен план вниманието беше фокусирано върху страни като Русия, Куба и Северна Корея – като че ли Берлинската стена все още съществува.

В САЩ хората бяха ангажирани със защитата на гражданските права. 45 години след раждането на движението за правата на хомосексуалистите в Стоунуол Ин еднополовите бракове станаха законни в множество щати.

Но когато стана дума за междурасови отношения, страната направи крачка назад. В обществено проучване 57% от американците описват междурасовите отношения като „сравнително лоши“ до "много лоши". Освен по време на бунтовете от 1992 година, това число е най-високото от края на 60-те.

Едно от табутата на 60-те години беше преразгледано – 4 щата спряха да воюват с марихуаната и я легализираха. Докато други 14 щата я декриминализираха.

НАСА също отбеляза нечуван успех. Тя изпрати капсулата "Орион" най-далече в космоса от времето на лунните мисии „Аполо“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
България в частност я върнаха не със 60 а със 260г.....знаете и виждате защо,да не го коментирам!?....
1
3
 
15
 
! Отговори
Дановски преди 9 години
Прекрасна година на Коня. Година с изявени турболентни процеси на умиращият глобализъм, зараждащия се многополюсен свят и консолидацията на Руския Мир.