Откриха изчезналия самолет на ЕърЕйша

Над 40 тела на пътници са извадени от морето
Обновена: 30 дек 2014 14:27 | 30 дек 2014 10:27, Елка Василева
52
Откриха изчезналия самолет на ЕърЕйша
Снимка: БТА

Над 40 тела са извадени от водата в Яванско море при издирване на изчезналия самолет на авиокомпания ЕърЕйша, заяви пред Франс прес говорител на националния военноморски флот.

Военното радио съобщи, че бойният кораб "Бунг Томо" е извадил от водата 40 тела и броят им нараства. Те имат много работа сега, уточни Манахан Симорангкир.

Спасители са открили изчезналия самолет на ЕърЕйша. Това съобщи по-рано на пресконференция в Джакарта ръководителят на спасително-издирвателната операция Бамбанг Соелистьо, съобщи ТАСС.

„Открихме части от изчезналия самолет, - каза Соелистьо. - Също така открихме тяло, предполага се, че е на един от пътниците“.

По думите на Соелистьо индонезийски военен самолет е забелязал на дъното на морето сянка с формата на изчезналата машина.

Служител на индонезийското транспортно министерство каза, че отломките са в червено и бяло и вероятно са от корпуса на самолета. Машините на "ЕърЕйша" са боядисани в червено и бяло.

Той заяви, че дълбочината на морето в района, където са намерени останките, е около 25-30 метра.

Представител на военновъздушните сили каза, че сред останките има тяло, багаж и спасителна жилетка.

Висш индонезийски служител каза, че телата, които били подути, но непокътнати, били качени на индонезийски военен кораб. Те не са били със спасителни жилетки.

Телата и отломките са били открити край индонезийската част на остров Борнео.

В скоро време към района, където се предполага, че е паднал самолетът, ще се отправи индонезийският министър на транспорта.

Още по темата

Отломки, наподобяващи врата на самолет и стълбичка за аварийна евакуация на пътниците, са открити в индонезийското Яванско море, предаде преди това Франс прес, като се позова на военновъздушното командване в Джакарта.

Спасители издирваха в този район самолета на ЕърЕйша, изчезнал преди два дни със 162 души на борда.

"Открихме десетина големи обекта и многобройни малки обекти, бели на цвят, които не успяхме да заснемем", заяви говорител на индонезийската армия Агус Дуи Путранто. Според него някои парчета приличали на врата на самолет, горивен резервоар и надуваема пързалка за аварийна евакуация.

По думите му отломките са открити на 10 километра от мястото, където самолетът е бил засечен за последен път с радари.

Фотограф на АФП, придружил спасителите, е успял да види от борда на самолета им предмети, които приличали на спасителна жилетка, спасителни пояси и дълги оранжеви тръби.

На мястото е изпратен хеликоптер с експерти, които да разгледат по-подробно намерените отломки, посочва ТАСС.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
14
 
! Отговори
Иван преди 9 години
до 9Това не е филм а документални кадри и ако искаш да се забавляваш това е друго но истината си е истина.
11
8
 
11
 
! Отговори
Иван преди 9 години
до 11. Това ,че са се старали да нямат роднини не означава ,че е в 100 процента от случайте защото избора им на умрели хора не е бил неограничен.
10
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иван, а какво става с истинските роднини на пътниците, които ги даваха по телевизията? И те ли са измислени или до един са агенти на ЦРУ? :)
9
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли руснаците са го свалили или тоя път бяха талибани? :D
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ванка ,този филм бе за друг самолет
7
25
 
45
 
! Отговори
Иван преди 9 години
ПродължениеПоказаха и паспортите на пътниците които бяха паднали от небето всички заедно на купчинка ,като някой от тях бяха перфорирани( невалидни) което е нормално за един умрял човек. Може ли да си представите до къде са стигнали тези ***. При това са се старали минимите пътници по възможност да нямат роднини за да не искат компенсация. Това са вашите американски приятели на бъдещата карта на света на която няма България а е написано Причерноморска зона
6
30
 
45
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Първият малоазийски самолет е бил отвлечен на американска база,от там в Холандия, добавена му е една чертичка на корпуса за да изглежда като друг самолет, натоварен е с умрели хора ,пуснат на автопилот и взривен над Украйна. В Ю тюб има документални видеозаписи и доказателства. Украйнците казват:"При нас всеки ден убиват хора и ние знаем как изглежда един току що умрял човек а не като труповете които паднаха от небето" Показаха и паспорт
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинКак не разбрахте, че повечето, особено чуждестранните са преведени статии.
4
21
 
7
 
! Отговори
Nat Geo преди 9 години
Има документална поредица по Nat Geo,в която разследват самолетни катастрофи.Моето предположение е,че първо някое кабелче е дало на късо и това е прекъснало връзката с кулата,а след това парче курозирал метал е отворило малка дупка в корпуса,достатъчна да пръсне самолета на хиляди парченца.Недоглеждане преди излитане.Може да са знаели за дасен проблем,но смяната да не го е отчела.
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 10 км 3 дни търсене ,а аз си мислех ,че нашите "специалисти" са зле
2
21
 
61
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
А стига бе.Аз си мислих че Американците са го отвлекли , и ще го пуснат над Украйна и ще обвинят Русия .
1
7
 
41
 
! Отговори
хммм преди 9 години
сюжета стана като на LOST