Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз

Каналите пуснали концерти с певци, подкрепили анексирането на Крим
Обновена: 2 яну 2015 18:35 | 2 яну 2015 18:32,
193
Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз
Снимка: Reuters, архив

Украинските власти заплашиха да отнемат лиценза на рускоезична телевизия, излъчила концерт с участието на руски естрадни звезди, подкрепили анексията на Крим и сепаратисткия бунт в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Телевизия "Интер", контролирана от проруския олигарх Дмитро Фирташ, проруския опозиционен депутат Сергий Льовочкин и руската държавна тв компания "Първи канал", нарече днес тези атаки "провокация и политически натиск върху медиите".

"Интер" увери в комюнике на сайта си, че "спазва украинското законодателство".

Вчера секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олександър Турчинов настоя Националният съвет по телевизионно и радиоразпръскване на Украйна "да отнеме лиценза на тв компанията "Интер", водеща медийна война срещу собствената си страна".

Турчинов се опълчи срещу излъчения през новогодишната нощ концерт с участието на Йосиф Кобзон и Валерия певци, открито заели страната на Путин, които според украинския държавник "подкрепиха терористите и заграбването на Крим и Донбас" - каменовъглен басейн в Източна Украйна, голяма част от който е под контрола на проруски сепаратисти.

Министърът на културата Вячеслав Кириленко пък предложи тази телевизия просто да бъде "затворена". "Ще има процеси, ще ни обвинят, че преследваме опозицията. Как обаче искате да се борим срещу подобен цинизъм?", запита публично той.

След падането на проруския режим в Украйна през февруари Киев смята, че руските средства за масова информация водят срещу него "медийна война". Прозападните власти се опитват да отвръщат с "ефикасна контрапропаганда", както се изразява президентът Петро Порошенко, създал с тази цел ново министерство, остро критикувано от журналистите и гражданското общество, добавя АФП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
16
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Анонимен 121"В крайна сметка ние не сме Азия "... Наистина, ние сме България, и това е още по-лошо, отколкото в Азия.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проевропейските си предават, в крайна сметка ние не сме азия или мала азия
59
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проруски и протурски телевизии трябва да бъдат забранени в БГ !
58
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 109 Няма никакво ограничаване на свободата на словото. Кобзон и останалите маймуни са със забрана за влизане в Украйна заради това, че защитават заграбването на Крим. Песните им са антиукраинска пропаганда. Излъчването им в Украйна е обида към загиналите срещу руските агресори.
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам, че се отплесвате в коментарите. В статията се говори за нарушаване на едно от основните човешки права, а именно свобода на словото. И в тази псевдодържава Украйна основен източник на дезинформация става CNN. Контрол над медиите звучи достатъчно демократично. Украйна е готова за европартньори на САЩ, но само *** и тично.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът Обама винаги действа безразсъдно на думи и дела, подобно на *** в тропическа гора"
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катин е дело на немците. Русия никога не е признавала, че убийствата в Катин са извършени от Русия. Русия не е имала причина да избива полски офицери, не е имало никакъв смисъл да го прави. Признанието, че Русия е извършила разстрела е на петата колона в Русия по времето на предателя Елцин, а не на Русия. Има много материаали в нета, всеки който се интересува може да провери, че това не е дело на Русия.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В частност, по състояние от 20:45 часа българско време петролът сорт Brent се търгуваше на борсата в Лондон с 1.5% по-евтино или за 56.58 долара за барел. тик-так тик-так
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво общо има Сталин бе *** соросоиден мършав?!!Мъртъв е от повече от 60 години , а зверствата на укро нацитата се случват ДНЕС!
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още не мога да се съвзема от кадрите как нацисти от десен сектор натикват живи цивилни във масови гробове и ги разстрелват ,това е чист сатанизъм !Погнусен съм как американските лакеии легитимират подобни зверства!Иска ми се от все сърце да напълня един масов гроб със всичките *** от десен сектор и да ги разстрелям със усмивка на уста!
51
4
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Препъръчвам много документалният филм на партия атака 'Донбас-свобода заплатена с кръв'невероятна документалистика показваща истината и зверствата на американската нацистка хунта!Има го в канала им в ютуб!Кадрите с екзекуции на и растрелването на цивилни във масови гробове са просто покъртителни!
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът Обама винаги действа безразсъдно на думи и дела, подобно на *** в тропическа гора"
49
3
 
10
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Бях в Украйна и да не ви приказвам каква помия се лее по техните "медий", не е истина! Порошонко е абсолютно луд за връзване наред с почти целият им "парламент". Русите може да си имат техните интереси в Украйна. И как не като почти цяла източна част е с етн. руснаци и самочувствие. Как американците могат да "Leave no man behind!", а руснаците да не могат да предпазят цял регион. Потрошенко така хубаво се възползва/организира целия този хаос, от който имайте ми думата, скоро ще стане немислимото
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 75А може би те кефят евразийските гейчета, като другаря Кисельов примерно?
47
3
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
а може би ти цъкаме минуси защото не ни кефят евроатлантически, гейчета като тебе.. ходи се переш отзаде, ама някъде другаде!
46
2
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 9 години
ей, Странджа! Млък, *** такъв!!
45
10
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
Йосиф Кобзон има глас все едно го яха магаре та така врещи..ха..ха
44
3
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
до бай**йЕвреин си ти.Великорусите,Малорусите и Белорусите са основоположниците на Киевска Рус която е средновековна държава именно през 18-ти век още. Тоест руснаци,украйнци и белоруси. И трите народа имат право на своето парче земя и дом!
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** - в атака
42
1
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
...с цел да се елиминира Русия като морска сила...