Френската полиция продължава да издирва Хаят Бумедиен

Местни медии: Тя се превърна в най-издирваната жена във Франция
10 яну 2015 12:27, Красимир Ангелов
62
Френската полиция продължава да издирва Хаят Бумедиен
Снимка: Reuters

Френската полиция продължава да издирва 26-годишната Хаят Бумедиен, съучастничка на атентаторите, извършили терористичните нападения в Париж, предаде Франс прес. Партньорката на атентатора Амеди Кулибали е описана като "въоръжена и опасна".

Младата жена е живяла с Кулибали, който взе заложници в магазин за еврейски храни в източен Париж вчера. Той и двамата братя Саид и Шериф Куаши, които извършиха кървавото нападение в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в сряда, бяха застреляни вчера от полицията.

Още по темата

Същевременно стана ясно, че още пет души са в ареста във връзка с терористичните атаки през седмицата, отнели живота на общо 17 души, пише в. "Монд.

Прокурорът на Париж Франсоа Молен каза, че Шериф Куаши и Амеди Кулибали са поддържали постоянна връзка чрез жените си.

Жената на Шериф Куаши - Изана Хамид е задържана от полицията в сряда, а Хаят Бумедиен стана най-издирваната жена във Франция, посочва АФП. Двете са водили над 500 телефонни разговора през 2014 г., каза прокурорът.

Кулибали се срещнал с Шериф Куаши в затвора. Първият е с малийски произход, а братята Куаши имат алжирски корени.

Тази сутрин в Париж се състоя кризисно заседание, свикано от президента Франсоа Оланд, на което са разисквани операциите срещу терористите през изминалата седмица и засилените мерки за сигурност, добавя АФП.

В Париж и района и през следващите седмици ще остане в сила най-високата степен на готовност за борба с тероризма, въведена в сряда. Мерките за сигурност ще бъдат затегнати още повече след терористичните атаки от последните дни, съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов, цитиран от Франс прес.

Той подчерта, че са взети всички необходими мерки за гарантиране на сигурността на утрешното шествие за солидарност с  Франция в Париж, в което ще участват чужди държавници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
23
 
7
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Надявам се да се измъкне невредима тази героиня и да продължи делото си - да чисти мишки!
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво момиче, ама сигурно си пада яко садо..
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утепайте и тази революционерка да мирасят франсетата. Такива само и да дишат са вредни.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Козльо, къде се завря гиди мушморок нйеден????
18
2
 
33
 
! Отговори
мълчание преди 9 години
Защо мълчи Доган? Защо мълчи Местан? Защо БТВ продължава да ни насажда турска култура като всяка вечер в най-гледаното време ни залива с турски сериали?Случайно ли е че едни от най -добрите журналисти на БТВ напуснаха тази телевизия и отидоха да работят в Нова ТВ ? И не ми казвайте ,че това е ксенофобия.
17
7
 
17
 
! Отговори
фен преди 9 години
хубаво момиче
16
2
 
27
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Еталона на културата на човешката цивилизация Франция е опорочен.Говорил съм с хора,които са работили там и са възмутени.Разказват как тия аборигени пикаят на публично място без да им пука,а по голяма нужда малко по в страни.В същото време местните се страхуват от тях,зашото се държат нагло и заплашително.Цялата работа идва от времето на Хитлер и политиците се страхуват от действия,за да не ги обвинят в нацизъм.Да, но времената са други и трябва да се гледа с две стъпки напред...
15
2
 
33
 
! Отговори
емигранти преди 9 години
Помните ли миналата година как дойдоха активисти от западна Европа на границата ни с Турция да протестират ,че сме направили ограда? Сега ще протестират ли отново? Оградата трябва да се продължи и никакви емигранти мюсюлмани да не бъдат допускани в БГ. Да емигрират в Индонезия. Там изповядват ислям. Нямат място в християнските държави щом са готови да убиват всеки "неверник". А за тях християните са неверници.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканският вестник още ли не се е извинил на онзи дръглив козел Местан? Вай, вай, кок така? Да не се извиниш за истините които са напечатали и то на най-гадния експлоататор но муслимансата общност в България е кощунство!!! Веднага извинение за истината!! Как иначе дъртака ще живее в охолство ако ги няма заблудените овце да му вярват и слушат. Да слушаш този подлец е признак на безкрайна тъпота и духовно самоубийство
13
2
 
35
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Доган и Местан издигнаха паметник -чешма на атентаторите от гара Буново,където взривиха вагон за майки с деца с много жертви.Добре,че бяха патриотите от НФСБ да заличат тоя нагъл акт.Във Франция ще допуснат ли такава гавра? От тоя факт можем да си извадим извода какви държавници ни управляват с меки китки....начело с комунистите,които" в името на парата,продават си жената..." /по Христо Ботев"/
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е агента Павел сега? Сигурно доволно потрива ръце, неговите братя избиха християни. Къде си Павелчо да се изходиш екзактно по въпроса, да чуем мъдрите ти слова???
11
2
 
38
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Местан сега преосмисля тезите си за евроатлантическите ценности
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви мерки трябва да се вземат тази гнусна религиа исляма да не се разпрострянява по света е въпроса. Основно икономически. Забрана на мюсюлмански имена, на джамиите, да несу отпускат кредити на такива, зябрана на бурки и всякакви елементи на тази религия, на училища в които се учи корана, изгонване на всички крайно активни ходжи и вкарване за 20 години в затвора, изземване на всякакви преводи за мюсюлмански училища, движения и активности. Не наемане на работа с с тази вяра.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във Франция 2015г. е по-опасно да живееш от повечето ислямски държави,може да се окажеш разтрелян докато си купуваш мляко или наръган в гръб докато чакаш автобуса на спирка, със над 10 милиона легални и нелегални радикални ислямисти си е чист късмет ако оцелееш и една година в ислямизиран френски град
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан къде се покри,нещо не дава изявления напоследък.Имаше едни пари на Бисеров със съмнителен характер.Какво става с разследването???Преди атентата във Франция Местан беше надигнал глава,та стигна да опровергава нещо в американската преса???Преди това като Доган заплашваше,че ако не играем по неговата *** щяло да навреди на етническия мир т.е. искат да бъдат диспечери на паричния поток в БГ.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мъжа и и е много бял като антрацитни въглища *** а за това че е станала ислямистка е виновна западната политика защото 50% от ислямистите в идил са имигранти вербувани от запада да воюват срещу башар
6
1
 
2
 
! Отговори
До France Police! преди 9 години
Днеска я видях на смимка в Днес.бг потърсете я в сайта. Новини свят още е там сигурно!
5
1
 
23
 
! Отговори
непукист преди 9 години
".......в което ще участват чужди държавници". С други думи ще присъстват лицемери които ще скърбят за жертвите които са в резултат на провежданите от тях политики.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4До това доведе постоянното внасяне на евтина работна ръка, породено от алчност.В САЩ е същото със латиносите.
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грешка на Европа е,че масово допуска да се населват граждани от трети страни с друга култура,различна от европейската.Те си имат друг свят,друг начин на мислене.Интеграцията им е трудна поколения напред.Да не говорим,че нискообразованите се поддават на внушения и маниполации и срещу дребна сума могат да извършат големи щети-човешки жертви и материални.В същото време чиновниците измислиха Шенген и други ограничения на България и Румъния