Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
20
 
! Отговори
Мефисто преди 9 години
Честит НОВ СВЕТОВЕН РЕД, така беше заченат от кървава луна от тук на татък ще се отворят портите на ада.
19
1
 
12
 
! Отговори
, преди 9 години
Започва голямата измама и кондицирането на масите против признаването на Палестина,ционисткия режим изправен пред международен съд за военопрестъпленията си и подготовка за нападение на Асад и Иран,Който има мозък,очи и уши го знае.После Русия,после антихриста.
18
6
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Точно това е разликата от твоето комунистическо мислене. Прав си.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каратиста щеше да е там а никакъв не си вижда?!? Дали е отишъл или се е смушил в Банкя в палата си или се крие нейде в Париж? Но утре пресата ще гръмне, премиера в първите редици готов да поеме удара на терористите....ако има такъв.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като са прости да ги колят и да маршируват, вместо да пометат долните *** политици, които ги водят към кланницата на ислямизма.Лошото е, че покрай тяхната простотия и толерастия и ние ще изгорим.
15
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Ционистки ШМЕНТИ КАПЕЛИ!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е ФРЕНСКА ЛЮБОВ и най вероятно задоволява само едната страна !!!! Тероризмът е омагьосан омразен кръг Да ! Но има и Омагьосан Омразен Кръг ДОЛНОПРОБЕН => МЕДИЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ДЖИХАД
13
3
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Не свобода, а свободия на словото е това. Без капка морал и открити нападки към религиозното убеждение на половин свят...
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички еврейски училища ще бъдат охранявани от полицията във Франция. До всеки евреин по един полицай арабин. Да го пази!
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами щом това дразни мюсюлманите,не ги дразнете!Покажете ми една карикатура в арабски вестник,където има подигравка с Ийсус Христос или с дева Мария???В корана е казано:обичайте нашия бог и ние ще обичаме вашия!Ама идете в Дубай,Емиратите,нали и там има ислям,защо няма тези неща?Мисля,че всичко това е целенасочено,някой има интерес от това.Въпросът е КОЙ?
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като стана това в САЩ с кулите даже виеха сирени в София и някои хора даже плачеха. До такава степен медиите промиват мозъци.Всичко това е изкуствено.Осама - агент на ЦРУ, Милошевич - агент на ЦРУ, Саддам - агент на ЦРУ.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като сте за свобода на словото в този сайтзащо триете мнения на хората, които не съвпадат с вашето и са неудобни.При положение, че не нарушават общите условия на сайта няма обиди,нецензурни вулгарни думи и т.н.Кажете *** ?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който не е шарли може да стане
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зомбита.Медиите ги надъхали и тези веднага са организирали митинг.Спомням си как беше когато стана драмата в Катуница.Всички медии мълчаха. Някои сайтове пуснаха новината и хората се организираха в интернет да отидат в Катуница и отидоха, след това се организираха в интернет да правят протест в София и на протеста отидоха 30000 души. А медиите мълчаха. Едва като минаха два дена и започнаха да говорят за катуница. Искаха случаят да се потули.А сега какво?Всички световни медии пишат за Париж.
6
1
 
15
 
! Отговори
Брадвик преди 9 години
Да бе с маршируване ще се оправи работата не със затягане на имиграционния режим.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дългата ръка на Мосад,но кой да си отвори очите!!!Живеем в общество, в което медиите, щедро финансирани от евреите, промиват мозъците на обикновените хора!!!
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маршът на лицемерието!Тези, които създадоха ИДИЛ, са в първите редици да протестират срещу него.Защо тези световни лидери не протестираха след жестоките убийства в Сирия, където техните борци изколиха християните, унищожиха християнски манастири и избиха монахините?! Къде бяха след кръвожадните убийства в Мариупол и Одеса?!Жалко за жертвите, но повече съжалявам тези, които в това шествие застанаха сляпо зад виновниците.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хай сиктир вече бе! Всяка втора статия направихте я за тероризъм, я за транссексуализъм, не се издържа вече!
2
10
 
16
 
! Отговори
евреин преди 9 години
С вярата на хората се подиграват само глупаците.
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с терористичния акт в Париж си беше абсолютна постановка и активно мероприятие на ЦРУ. Нещо подобно като 11 септември 2001, което им беше нужно да атакуват Садам и да направят Ирак разграден двор. Да не забравяме, че химически оръжия така и не бяха открити. Никой не потърси отговорност и на Буш и Блеър, защото Светът се управлява от ционисткото лоби в Ню Йорк.