Богатите да плащат повече, предлага Обама

С 4% повече може да плащат семейства с доход над 500 хил. долара
18 яну 2015 11:48,
81
Богатите да плащат повече, предлага Обама
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Барак Обама ще предложи увеличение на данъците за богатите и налагането на големи налози на финансовите компании, като с приходите ще бъдат стимулирани хората от средната класа.

Предложението ще стане по време на годишната му реч "За състоянието на съюза", съобщи източник от администрацията във Вашингтон, цитиран от Ройтерс.

Президентът ще предложи да се вдигнат с 4% данъците за семействата с годишен доход над 500 000 долара, уточнява БНР. Преди Обама да стане президент, този данък беше едва 15 процента.

Предложението за затваряне на "данъчните вратички" за богатите американци и налагането на големи данъци на финансовите компании ще включва приходите от това бъдат стимулирани хората от средната класа, допълва БТА.

В речта във вторник вечерта на съвместно заседание на двете камари на Конгреса президентът на САЩ ще развие своята тема за равенство в доходите. Неговото правителство се надява да намери двупартийна подкрепа в контролираните от републиканците две камари. Но предложенията на Обама относно увеличаване на данъците може да срещнат възраженията на законодателите от Републиканската партия, отбелязва агенцията.
 
Още новини от "Свят" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 9 години
До обонгоЩо си сложил Русия сред спокойните страни? В Русия има в пъти повече убийства на глава от населението отколкото в ЕС и САЩ. ***.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено че богатият ще плати .Бедният като няма какво да плати?
40
0
 
1
 
! Отговори
Тъжен преди 9 години
Такова нещо у нас няма как да стане защото тези, които могат да променят нещата, не сазаинтересовани. Т.н. народни представители са представители на олигархично-политическата мафия, интересът им е животът да продължава по старому, а от време на време да се пуска някакъв кьорфишек по продажните медии за това как всички имамеравни права и възможности. За съжаление нямаме информация и виждане, средства иметоди за да се справим с тази мафия, а и повечето търсят начин да се присъединят към нея.
39
1
 
3
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
"с приходите ще бъдат стимулирани хората от средната класа" ...Аз пък помислих, че ще си връщат външния дълг.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pravilno
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 37 Анонименрубладжия не е на кой му трябва тоалетна хартия дори комунистите не са толкова ***
36
1
 
7
 
! Отговори
До 37 Анонимен преди 9 години
Хахаха Обама бил мръсен комунист сега остава болните ви мозъци да го изкарат и *** хахаха.
35
2
 
3
 
! Отговори
обонго преди 9 години
Това е лично мнение, което е изградено на многогодишни впечатления на мой приятели и познати,които са били в ЕС и по-света!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До обонгоизнасилванията в сърбия са в повече от България при приблизително еднакво население
33
9
 
10
 
! Отговори
обонго преди 9 години
Не разбирам българите които искат да емигрират в САЩ и ЕС,там е ужасно,пълно е всякаква ***,убийства,грабежи ,изнасилвания на белите момичета, а сега и ислямски тероризъм !За мен държавите които останаха спокоини са: Австралия,Нова Зеландния, Русия ,Сърбия-Белгад,Полша!Всичко останало си *** майката, за сега!
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
равен данък в проценти за всички човек с 100 лева дава 10 човек с 10000 дава 1000 другото е КРАЖБА
31
1
 
9
 
! Отговори
обонго преди 9 години
Разбира се,че ще увеличът данъците,щото 53милиона *** са нарко дилъри! ВСАЩ наркоразпространението е държавна политика !Там *** само ги регистрират за наркоразпространение и ги пускат да си пласират!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, не бил комунист :)
29
4
 
13
 
! Отговори
Гана преди 9 години
И аз съм служител, но ако го няма бизнесът ще ви питам тогава какво ще правите. Иначе знаете да плювате само. Помислете малко с тези празни глави, че като съсипят бизнеса и ние ще сме най- големите потърпевши! Продажници такива!!!
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като имаш 1000лв и платиш данък 100лв даваш 10 пъти повече от някой с 100лв и платил данък 10 както си е редно Сичко друго са червени Кражби и толериране на некъдърноста
27
4
 
13
 
! Отговори
В днешно време преди 9 години
богатите в България не(и няма да) плащат, но плачат!
26
3
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Big mistake! НА БОГАТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ПОВЕЧЕ! Иначе ще обеднеят, а тя е страшна работа похубаво вкупом да скачат от върха на Емпайер Стейтс Билдинг!
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33Че нали зарад комунизма сме на туй дередже, бе, драги!От 9 милиона станахме 6 ,щото вече не ни държаха под ключ и който можа, заряза комунистическото наследство от мизерия и си потърси късмета не в Русия, а Назапад.
24
3
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
А това което предлага Обама е класическият сценарий на преразпределение в условията на криза, при която от богатият се взема малко, за да се даде на по-бедния, за да не би последният да вземе да се осъзнае и да постави под съмнение съществуващата система. С едно изречение - овладяване на радикализацията. Елегантна начин да се съхрани капитализма и да се отложи неизбежното.
23
2
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
хахаха, 28 истински ме разсмя! Той милият, вероятно очаква работниците и служителите му да са "влюбени" в неговата фирма по 24 часа на денонощие и ако може да не се редят за заплата:). Мечтаеш ли за памукова плантация, а:)