Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес

Стрелба с тежки оръжия се чува в центъра и откъм летището
18 яну 2015 13:20,
323
Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес
Снимка: Reuters

Ожесточените сражения на летището в източния украински град Донецк продължават и днес, след като украинската армия съобщи, че вчера е отблъснала офанзивата на проруските сепаратисти, а част от града беше парализиран от бомбардировки, предаде Франс прес.

Непрекъсната стрелба с тежки оръжия се чуваше в центъра на Донецк през цялата нощ, като от 6 ч. местно време обстрелът се засили, съобщават журналисти на АФП. Стрелбата се чуваше най-вече откъм летище "Сергей Прокофиев", но поне два пъти снаряди паднаха близо до центъра на града, където днес общественият транспорт е спрян, а магазините са затворени - също както в близките до летището квартали.

В 6 ч. украинските войски получиха заповед и откриха масивен огън по известни позиции на сепаратистите, пише в страницата си във Фейсбук един от съветниците на украинския президент, Юрий Бирюков, който се намира близо до фронтовата линия.

Вчера армията с помощта на десетина танка спря офанзивата на бунтовниците и прокара коридор за изпращане на подкрепления на летището и евакуиране на жертвите - двама или трима загинали и двайсетина ранени, според различни източници и украинските медии. Най-малко един танк на сепаратистите е участвал в сраженията, според доклади на украинската армия.

Сепаратистките власти в общината на Донецк съобщават днес за най-малко двама убити цивилни и петима ранени за последните 24 часа. Според местните жители бомбардировките са в северозападните квартали на града.

От началото на конфликта в Украйна в средата на април са загинали над 4800 души. Поредното прекратяване на огъня, въведено на 9 декември, беше нарушено в началото на януари. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още по темата: стрелбаДонецккражния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ми те днеска фашагите избиха сума ти и цивилни пак, де сте бре ???
154
5
 
20
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Тези украйнци са по гадни от фашизма ! Избиват мирното население а нашите журналисчета мълчат и ни замазват очите с франция някакви си 12 човека ! те всеки ден в Донецк избиват по 20-30 човека мирни жители! И как ще живеем в един съюз с такива изверки като украйнската хунта умът мине го побира
153
4
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
За чеченци, не знам. Знам, че фашистките *** пак са стреляли по мирното население и там има жертви.
152
11
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Немалко чеченски наемници се срещнаха със Аллах след днешните сражения.
151
5
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
И защо Путин да се оттегля? За да сложат ционистите някой като Елцин и да ограбят богатствата на руския народ ли?
150
6
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не, ни най- малко не съм ***. *** си ти, защото за шепа еврейски сребърници продаваш Истината, Пътя и живота вечен, като защитаваш едни фашистки военопрестъпници, пфу!
149
13
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
*** може да е диктатор ама не ***. Развива отношенията си със Северна Корея защото не се знае може един ден да му трябва политическо убежище.
148
10
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименТи си абсолютно прав, аз съм злобен и лош, а *** е добър, мил и мисли доброто на всички загинали руски и украински момчета в Донбас !!! *** лично увещава руските "доброволци"да не заминават за Донбас, но те изобщо не го слушат !!! *** дори е заплашил, че ще се оттегли от трона, пардон президентския пост, ако войната продължава още един час !!! *** е велик диктатор, може да се каже най-великият !!! Ако не беше страшно, щеше да е смешно !!!
147
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам колко е можеща армията на Украйна но щом одържа на Руската значи е по добра от нашата.Факти ,факти.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо Като те гледам каква злоба изливаш,значи ти си мразещия Я се успокой малко ,да не повикам доктор Ох Боли ,да ти прасне няколко инжекции и право в Карлуково ,където ти е явно мястото
145
0
 
0
 
! Отговори
ооааожо преди 9 години
и там са на гредоред.
144
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не, не съм чел, къде да го прочета, *** ли го е написала?
143
9
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До МарксТи мислиш ли, че в Донбас живеят елитни кадировски "опълченци"??? Донецк е пълен с "опълченци" от Кавказ !!! Или не си виждал ??? ***, вие мразите славяните и Православните християни, и мюсюлманите, и себе си дори !!! вие и *** мразите, обаче му завиждате за азиатската безпределна ВЛАСТ !!! Горките руснаци, украинци, ... !!!!
142
2
 
10
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Божо, Донецк ли атакува Киев или Киев атакува Донецк? Кой кого избива???
141
9
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Американците са много милостиви и набожни хора. Ето например президента Труман имаше възможност да прати няколко Б-29 с атомни бомби и да приключи завинаги с недоразумението СССР.
140
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друг интересен факт е че има огромни опашки на руско украинската граница от мъже които бягат в Русия от мобилизацията в Украйна
139
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Някоя снимка на спецназа, ако може? Или така, да върви приказката.
138
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лято хотелите на Златните и Албена няма да работят-там ще се лекуват украинските фашисти...Срам!
137
5
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
*** не бил токова изплашен от дните му във централата на КГБ във Дрезден след падането на Берлинската стена.
136
5
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Как точно се бори *** за славянството и Православната вяра, като избива украинци чрез чеченски наемници ???????????????????????? Как *** защитава финансовите интереси на обикновените руснаци , като им отнема половината от доходите чрез обезценяването на рублата !!! Как *** работи за приятелството със съседните на Русия държави, като ги напада военно и тормози чрез енергиен рекет ??? С лошо не се печелят приятели, печелят се само врагове !!!