Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес

Стрелба с тежки оръжия се чува в центъра и откъм летището
18 яну 2015 13:20,
323
Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес
Снимка: Reuters

Ожесточените сражения на летището в източния украински град Донецк продължават и днес, след като украинската армия съобщи, че вчера е отблъснала офанзивата на проруските сепаратисти, а част от града беше парализиран от бомбардировки, предаде Франс прес.

Непрекъсната стрелба с тежки оръжия се чуваше в центъра на Донецк през цялата нощ, като от 6 ч. местно време обстрелът се засили, съобщават журналисти на АФП. Стрелбата се чуваше най-вече откъм летище "Сергей Прокофиев", но поне два пъти снаряди паднаха близо до центъра на града, където днес общественият транспорт е спрян, а магазините са затворени - също както в близките до летището квартали.

В 6 ч. украинските войски получиха заповед и откриха масивен огън по известни позиции на сепаратистите, пише в страницата си във Фейсбук един от съветниците на украинския президент, Юрий Бирюков, който се намира близо до фронтовата линия.

Вчера армията с помощта на десетина танка спря офанзивата на бунтовниците и прокара коридор за изпращане на подкрепления на летището и евакуиране на жертвите - двама или трима загинали и двайсетина ранени, според различни източници и украинските медии. Най-малко един танк на сепаратистите е участвал в сраженията, според доклади на украинската армия.

Сепаратистките власти в общината на Донецк съобщават днес за най-малко двама убити цивилни и петима ранени за последните 24 часа. Според местните жители бомбардировките са в северозападните квартали на града.

От началото на конфликта в Украйна в средата на април са загинали над 4800 души. Поредното прекратяване на огъня, въведено на 9 декември, беше нарушено в началото на януари. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още по темата: стрелбаДонецккражния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксСмелчаци ? Платени терористи от варварската азиатска страна. Русия ще плати по-висока цена от тази в Афганистан за подлата агресия в Украйна. Тя вече я плаща.
134
4
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Боже съсипи Америка!!!!!!!!!!!!!
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше интересен комент от укр. форумите И в Русия и в Украйна носят тениски с лика на Путин ,било то и в различни смисъли на надписите а на Порошенко никой не не носи тениска Значи Путин е по-известен от Порошенко ,дори и сред върлите бандеровци там А после ми говорете,че не е най-влиятелен човек на света
132
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Да, яли са бой, когато не са били прави са яли. Но тази нация си научи уроците и сега ще ги преподава на тези дето не успяха да ги научат. Цялата украинска армия воюва срещу шепа смелчаци и не успява да ги надвие!
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после янките могат да спят спокойно - съсипаxа поредната държава, с която се заxванаxа. Не си ли мислят понякога, че има възмездие? Знам, че се пишат религиозни.
130
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В много пророчества се споменава, че след ожесточени боеве в Крим започва на 3-та световна война! Явно, че там бойните действия предстоят и нищо чудно Русия да мине червената линия и да стане белята! Ако наистина стане Апокалипсиса *** най-накрая ще разберат, че Путин е новия Антихрист, но кел файда след като изгорим като факли всички: и путинофили и путинофоби!
129
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До Членска карта 7до 166С някакви срокове ще се ангажирате ли!??
128
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До тъжноТова понятие "целия свят", бихте ли го конкретизирали...
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 157 Айде стига с опашати лъжи а ???????????????????? Къде си чел,че СССР признава Брест-литовския мирен договор????????? Къде си чел ,че през 1968 китаиците са победили? Моля ви ,като не четете история ,недеите да пишете такива тъпотии Ясно е че сте платени,ама пишете по темата ,а не да ми ровите старите кокали и то лъжеики най-нагло
126
5
 
5
 
! Отговори
дам преди 9 години
след края на тази война Русия ще е поделена на две между ЕС и Китай, както навремето Германия :D
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да попитам всички *** - според вас чиста случайност ли е че Русия е най-голямата по територия страна? Мислите ли, че преди Обама никой не се опитал да им отнеме тези територии? Дали е чиста случайност, че още никой не е успял? Защо Обама да има повече шансове от тези преди него? Защото има iPhone 6? Или защото му е много як лаптоп?
124
8
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
До две години руската *** ще фалира при днешните цени на петрола. Но ще имат обновена армия.
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брестто има и едни наши доброволци от Редовната армия там Дето са ОКОПАЦИОНЕН КОРПОС че даже държим и района на ОДЕСА няколко месеца ссср признава договора и го ратифицира реално са загубили Губят и в ПОЛША 1921 включително и територий КАКТО В ПРОЧЕМ И В АВГАНИСТАН и първата чеченска война СССР здава и територий на Китай 1968 абе ЯЛИСА БОЙ хич не са непобедими
122
4
 
7
 
! Отговори
тъжно преди 9 години
Все пак това ли желаеха руснаците...война, недоимък, имиграция и презрение от целия свят......
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая война ще излезе много скъпо на ЕС С тая рософобия насаждана у милиони украинци ,като почнат съвсем да им стържат коремите,което е въпрос на време ,ще има милиони украински бежанци към ЕС Все едно ЕС си вкарва нови джихадсити само че под името украинци Украинците никога няма да работят в ЕС ,никога няма да спрат с измамите и бандитизма си Което в крайна сметка ще досъсипе ЕС Гледаите как ще мигат на парцали ЕС лидерите като почнат по улиците им украинците да се самоизбиват
120
10
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ВасилевПриятелю, за съжаление Русия може да бъде страхотно място за живеене, ако не се управляваще от диктатори от 1000 години !!! Поне последните 100 историята на Русия е само терор и диктатура !!! *** е абсолютен националсоциалист, който ще докара на руснаците това, което хитлер е докарал на германците - огромни страдания !!! Диктаторите се побъркват от абсолютна власт, те презират хората в собствените си страни , а какво остава за другите !!! Хора, не сте ли чели история !!!
119
5
 
5
 
! Отговори
до 149 преди 9 години
*** наистина лошо настъпи мотиката и сега умира от страх да не опърди кочана на Обама!
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2017 г. в Русия ще има революция, но много по-кървава от октомврийската през 1917г. Управляващите ще бъдат изгорени в Кремъл! В друго пък пророчество за 3-тата световна война се споменава, че Русия ще бъде в руйни и когато вече няма никакъв шанс тази страна да оцелее, тогава там един млад човек ще възроди учението за бялото братство, което ще спаси страната и в последствие ще завладее света, като всички други религии ще бъдат забравени, ще остане само една религия, тази на бялото братство!
117
4
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тук става въпрос за една братоубийствена война запалена от ционистите. Сигурен съм, че когато всичко това свърши, ционизмът ще е на подсъдимата скамейка!
116
10
 
6
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
*** настъпа мотиката с Украйна. Единственния му шанс е да преговаря за някакъв компромис за Донецк.