Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!

Русия прави всичко за спиране на конфликта в Украйна, заяви Песков
21 яну 2015 15:01, Елка Василева
647
Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!
Снимка: архив, Reuters

Западът подменя понятията, за да отслаби Русия и да я изолира от световната общност и тази подмяна изостря конфликта в Украйна. Това заявява Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, в интервю за седмичника "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други.

"Днес тече подмяна на понятия, водеща единствено до ескалация на конфликта. Всичко, което може да направи Русия за прекратяване на конфликта, тя вече го прави: фактически подпомага икономиката на Украйна, осигурявайки доставки на въглища, електроенергия и така нататък, а на хората в Югоизточна Украйна, изпаднали в беда, изпраща хуманитарни конвои", напомня той.

"Не можем да изоставим тези хора на произвола на съдбата", добавя прессекретарят на Путин. Според него обаче "Русия не може да уреди този вътрешноукраински конфликт".

"А засега, ако представим съвсем просто проблема, Западът се опитва да набеди Путин като страна в конфликта, да го изолира от международната политика, да стисне за гърлото Русия в икономически план заради своите си интереси, да постигне сваляне на Путин, при това обаче настоява той да уреди кризата в съседната страна", казва Песков.

Той изтъква, че "войната (в Украйна) може да приключи само чрез вътрешноукраински диалог", който "може да бъде започнат само от официален Киев". "Силовият опит за решаване на кризата е път към безизходицата", изтъква прессекретарят на Путин.

"Убеден съм, че Западът няма никога да ни остави на мира" и "нещата тук не опират до Крим, нито до Украйна" - "ако го нямаше Крим, щяха да измислят друг повод", заявява Песков.

Той напомня, че в тазгодишното си послание към руския парламент Владимир Путин заяви: "Трябва да сме суверенни, самостоятелни, силни, но същевременно да останем неразделна част от международната общност, от световната икономическа система".

"Изолационизмът или самоизолационизмът би означавал грешка", добавя говорителят на Кремъл.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен488 И изключително нужни на Турция.А на нас коно е нужно ще купуваме от Турски поток .И ток и ..! Румито го каза ,,Б.Борисов спра 3 енергиини проекта ... И Тиквата потвърди ,че печалбите за Б/я от ,,Южен поток ,,са били над 400 милиона,, Факт, казан от другаря Борисов.
341
0
 
4
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Фашистката пропаганда не е история!
340
1
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 483"Най изгодното е един - русия. Няма други. Кремълските *** направиха всичко възможно да не се построят интерконекторни връзки със съседните страни и да имаме алтернативи."-----------------------------------------------------------------------------------------Смейте му се на тоя! Той още не е разбрал, че няма алтернатива на Руския газ! Алтернативата , драги, е да си купуваш газа на тройно по-висока цена... от Иран!!!
339
2
 
6
 
! Отговори
Българин от Германия преди 9 години
70% от Германците са за Русия и Путин.САЩ упражняват страхотен натиск върху Германия и Западна Европа да се разграничат от Русия, защото са наясно, че едно силно сътрудничество между Зап.Европа и Русия не е от тяхна полза.Какъвто и натиск да упражняват, НАРОД, който е приживял 900 дни блокада (Ленинград), няма да бъде сломен ! Всички които подценяват Русия са загубили.
338
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен485- А нещо за избитите 85 00хиляди червеноармеици от поляците през 20 те години .Карали са я по еврейски ,,око за око ,зъб за..,, Ами поляците, що си завират главите и ушите,чак в *** и мълчат за ,,Волинската резня,,извършена от Бандера?Около 500 000 хилади са избити ,изклани , отрязани главии ,и на дечица ,разпрани бременни . Общите жертви на Бандеровците ,са мужду 800 000х . и 1 милион полаци. И мълчат, ляхите ,като комунисти пред гестапо.
337
2
 
0
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Избивали друг път!
336
0
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 476"Публикувал съм - няма грижи."Не, не си публикувал. Иначе нямаше да пишеш такива глупости.
335
2
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 471":) Санкциите срещу РФ на *** само ще се увеличават. От това разбира се ще страда обикновения руснак - милиардерите като *** ги боли .... На тях всичко им е в долари."-----------------------------------------------------------------ЕЕЕЕХХХХ, *** ФАНТАЗИИ НА БОЛНИ ЛУНАТИЦИ!!! КВО ЛИ АКО БЕШЕ ВЯРНОООО!!!
334
3
 
1
 
! Отговори
Анти-диктаторска преди 9 години
ДОЛУ ***!
333
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
485,Катин слабо ме вълнува! Тези дето са бомбардирали мирно население,централната част на сф като са целили църкви,училища и болници. И са пускали играчки с бомби дар за българските деца по онова време. Това са военнопрестъпниците. Това не са летци а въздушни пирати и варвари...
332
2
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 469"И как точно България е под американска окпуация и едноврменно с това е енергийно зависима от Русия ?!"Енергийно зависими сме от Русия от около 100 години. И въпреки, че през последните 25 г. тук стъпиха Янки, те само петрол и газ не могат да ни доставят. Щото нямат, *** т*пири такива. Цяла Европа е енергийно зависима от Русия. Такава и ще си остане. Мисля, че отговорих и на въпроса има ли алтернатива руския газ в Европа. Не! Няма!
331
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен483- Нима искаш да кажеш ,че другаря Борисов е руска и комунистическа ***, задето ,,спря три енергиини проекта за България,, както каза ,заместичката му Румянка .Лелей!
330
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво искат ,ама от 1 -ви февруари в Русия вдигат пенсиите !Това е!
329
0
 
1
 
! Отговори
русофил преди 9 години
А на военнопрестъпници паметници строят ли се!?
328
1
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 463"Повече от половината руснаци харесват Сталин. Публикация от Днес бг. И те ли лъжат"Много медии у нас и по света лапат пари от разни организации, за да пропагандират и изкривяват информацията в нечия полза. Но дори да е вярна тази информация, то знай, че същият процент германци харесват Хитлер. и какво от това. Когато харесваш някой, ти го харесваш не по принцип, а за определени негови качества или постъпки. Свали сорските очила и ще видиш, че света не е черно-бял!
327
0
 
1
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Така ли!? Хах :)
326
1
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 462"В уикипедия всеки може да си пише каквото и както поиска. Не е като в Русия, където всичко се модерира преди да се публикува."----------------------------------------------------------------Оле колко си злееееее! Хайде, опитай се да публикуваш нещо в Уикипедия, да видим кога ще излезе. Точно след 1 месец след щателна проверка на истинността на информацията от трима редактори, су*льо. И не коментирай неща, с които не си запознат.
325
0
 
4
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Да прави сте! Вдига се паметник само на летци пуска ли ни приятелски бомби над Бг през ВСВ! Истински *** избивали жени и деца, носители на новия морал и ценности ... хуманисти ...
324
0
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 457"да, знаем. За *** подписът е нищо повече от завъртулка. Истински руски мъж."------------------------------------------------------------------------------------------Точно така е! Нали ти написах! И вие *** е време да свикнете с това. Каквото повикало - такова се обадило. Нали вашите шефове евреите имат верски принцип- Око за око - зъб за зъб. Свиквайте!
323
0
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До запознат 454Както виждам от коментара ти, ти си подозрително добре запознат с руската култура! Да не си някой двоен руско-американски шпионин, ей!