Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!

Русия прави всичко за спиране на конфликта в Украйна, заяви Песков
21 яну 2015 15:01, Елка Василева
647
Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!
Снимка: архив, Reuters

Западът подменя понятията, за да отслаби Русия и да я изолира от световната общност и тази подмяна изостря конфликта в Украйна. Това заявява Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, в интервю за седмичника "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други.

"Днес тече подмяна на понятия, водеща единствено до ескалация на конфликта. Всичко, което може да направи Русия за прекратяване на конфликта, тя вече го прави: фактически подпомага икономиката на Украйна, осигурявайки доставки на въглища, електроенергия и така нататък, а на хората в Югоизточна Украйна, изпаднали в беда, изпраща хуманитарни конвои", напомня той.

"Не можем да изоставим тези хора на произвола на съдбата", добавя прессекретарят на Путин. Според него обаче "Русия не може да уреди този вътрешноукраински конфликт".

"А засега, ако представим съвсем просто проблема, Западът се опитва да набеди Путин като страна в конфликта, да го изолира от международната политика, да стисне за гърлото Русия в икономически план заради своите си интереси, да постигне сваляне на Путин, при това обаче настоява той да уреди кризата в съседната страна", казва Песков.

Той изтъква, че "войната (в Украйна) може да приключи само чрез вътрешноукраински диалог", който "може да бъде започнат само от официален Киев". "Силовият опит за решаване на кризата е път към безизходицата", изтъква прессекретарят на Путин.

"Убеден съм, че Западът няма никога да ни остави на мира" и "нещата тук не опират до Крим, нито до Украйна" - "ако го нямаше Крим, щяха да измислят друг повод", заявява Песков.

Той напомня, че в тазгодишното си послание към руския парламент Владимир Путин заяви: "Трябва да сме суверенни, самостоятелни, силни, но същевременно да останем неразделна част от международната общност, от световната икономическа система".

"Изолационизмът или самоизолационизмът би означавал грешка", добавя говорителят на Кремъл.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До справедлив Давай другарю с опорните точки,и лозунгите.Уморихме се да чакаме
361
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало пенсинерите, ще свършите и вие. Лекар с нож!
360
1
 
4
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ 523Като ти чета глупостите, ми се струва, че Фашист на годината е бил дядо ти! Путин е демократ 1 в света.
359
3
 
1
 
! Отговори
до 526 преди 9 години
Ми той Справедливия това му е работата!Дано не му плащат в рубли че да не пукне от глад!
358
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ураа другари.Ураааа
357
1
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 521"До справедлив-урааа ,другарю,ураааа:-) :-) :-) :-)"----------------------------------------------------КОЙТО *** ВИКА МНОГО "УРА", ДА МЕ ХВАНЕ ЗА К*РА!
356
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До справедлив ...справедлив ли си какъв си не знам,но ако ходиш на работа --време е за сън ,защото утре пак..или викаш по добре да ,,извоюваш,, още една форумна победа..пък утре...Хайде почвай с лозунгите и опорните точки.
355
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много скоро руснаците ще научат къде *** гладните!!Хаххах!Крим ще им излезе през носа!Санкциите няма да се вдигнат десетилетия,като Куба!А газта до 10 години най-добре е да се научат да я ядат!Задето докараха 1944г на власт простите овчари,винаги със си мечтал СССР а сега и Русия да бъде унищожена и детската ми мечта е напът да се сбъдне!
354
1
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 518"На нито един въпрос не си отговорил аргументирано. Всичкото ти е пропаганда и лозунги."-------------------------------------------------------------------------------Каквито въпросите - такива и отговорите, братле! Аз ли съм виновен, че питате само *** глупости?!
353
7
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ преди 9 години
Много са ми смешни сега! Този бил европеец на годината онзи бил европеец на ... Все световно неизвестни мишки и дребни чиновници ! *** трябва да стане ФАШИСТ на годината ,както и нобелов лауреат за Фашизъм-комунизъм и за разпалване на войни! Единствения човек дето желае война както в Европа така и в целия свят и мизеруването на човечеството. Единствения недостоен лилипут сред всички лидери.
352
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До русофиллллш само така и твойта пенсия путин ще я повиши
351
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До справедлив-урааа ,другарю,ураааа:-) :-) :-) :-)
350
0
 
0
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Наври си съвета там където слънце не огрява!
349
2
 
0
 
! Отговори
Отдалече преди 9 години
Безплатен съвет: бягайте от тази пропаднала страна.Вземайте децата и да ви няма!
348
1
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Сороските *** умряха прави. Малко зор им дадохме и окапаха! Хайде бе платени тролчета, остана ли ви *** въпрос, на който да не отговорих аргументирано?!
347
6
 
7
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Много са ми смешни сега! Този бил европеец на годината онзи бил европеец на ... Все световно неизвестни мишки и дребни чиновници ! Путин трябва да стане европеец на годината ,както и нобелов лауреат за мир! Единствения човек дето желае мира както в Европа така и в целия свят и добруването на човечеството. Единствения достоен сред всички лидери.
346
2
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 504Така е анонимни приятелю 504! Бегай тогава да спиш и ме остави да просветлявам останалите замъглени *** умове!
345
2
 
5
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 491"Цяла Европа НЕ е зависима от Русия! Алтернатива има!"Хайде кажи ми кви са алтернативите. Може пък да греша!
344
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пишете ,драскаите, плюите ,от 1 февруари ,в Русия вдигат пенсиите!
343
0
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 486"Когато харесваш бясно псе, няма как да си обичлив по характер. Дали го разбираш или да ти го обясня като на *** ?"---------------------------------------------------Аз разбрах само, че харесваш някво бясно псе и това не ти дава мира! А и те прави необичлив по характер. Правилно ли съм те разбрал?