Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Да, да не забравя още Великия Миротворец Бандеру, сдохшего под фамилното име Попель (превод от немски - Сопля). С прякор "Баба". Обичаше вероятно Попель в ***. И другарите му, устроивших Khatin, Бабий Яр, Волынскую клане и т.н... те Сами пращали в Аушвиц хора, сами си ги там унищожават и себе си освободен?
37
2
 
21
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
До Анонимен 47Прочети пак какво е казал: "Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.
36
9
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименДесен Сектор са си чисти нацисти, със нациските символи и лозунги-------------Може ли да приложиш някакъв пример, че така малко изсмукано от пръстите стои?
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разстрелът на военни (съзнателно приели факта че могат да загубят живота си) в Катин може да е военно престъпление, но е несъизмеримо с нечуваната жестокост във Волин. Заковани за стените бебета, изнасилени и убити с пила, изкормени майки, нарязани на живо тела - това е рядък случай на нечовешка жестокост на планетата ни. Изненадата обаче е, поляците са по-обидени за Катин, а Волин, с 200000те убити не се споменава даже! Сега подкрепят именно западните в избиването на рускоговорящия изток..Срам и за поляци и за галичани всичко което се случва днес!!
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че в Първи украински фронт е имало основно украинци. Тоя полуарменец що не си глеа работата.
33
0
 
13
 
! Отговори
руский,отлично преди 9 години
както винаги сте точен,понеже сте руснак.Наистина,тези изявления са гавра.
32
13
 
3
 
! Отговори
полук преди 9 години
Ех тез славяни ,ех таз червена армия. Биткаджиите са украинците,а руснаците си приписват заслуги. Видяхме барикадите.Казаха ви, с Украйна не трябваше да се карате.
31
0
 
4
 
! Отговори
ковалски преди 9 години
както Мюнхенското споразумение
30
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От изказването на лавров излиза, че в червената армия не е имало украинци.
29
0
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Axa-ха-ха! Тогава, прибалтийските републики освобождали примамки (Балтийските Отпред). Финландия - Северните и Карелы (Северен и Карельский Фронтове). А им се противопоставят Южняците (Група Юг), Центряне (Група Център) и защо-нещо за жителите на севера (Група на Север). А Райхстага заловен грузинци (Кантария). По-*** ситуации не съм виждал.
28
7
 
7
 
! Отговори
ковалски преди 9 години
как точно червеноблизците оправдавате и величаете съюза между Хитлер и Сталин
27
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко живо изперка.Скоро чух от един мой познат, който е активист на реформаторите,че всъщност грузинци са освободили България от турско робство. Кофти е да повтаряш като папагал думите на неуки ***....
26
0
 
35
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
След някоя година ще кажат, че американците са освободили лагера, както и цяла Европа от немците.А по логиката му, че в Първи украински фронт е имало едва ли не само украинци ... ами че то значи в Червената армия е нямало руснаци?! Имало е какви ли не фронтове - беларуски, брянски, ленинградски, воронежки и т.н., но ако не бъркам е нямало руски фронт. Фронтове са се формирали и разформирали в хода на войната с различни имена.
25
6
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 30Украинците и идеите им не са ***, всеки иска да живее нормално, а нормално се живее в развита икономика отворени граници и далновидни политици. И не ни е виновен ЕС, нашите "ПОЛИТИЦИ" крадат това, което ЕС ни дава за развитието ни, затова сме бедни.А тия пиявици/пардон ПОЛИТИЦИ/ си ги избираме НИЕ !!!
24
0
 
29
 
! Отговори
до одисей преди 9 години
Одисейчо, за пореден път се уверявам, че не си много в час, приятелю. Название "Украински фронт" идва от географското направление на настъпващите войски, а не от това че са били само украинци там. Но то е ясно, изпълняваш поръчката, както и г-чо Гжегож Схетина, който е историк, между другото и са му пределно ясни тези неща.
23
18
 
3
 
! Отговори
g преди 9 години
Факт е че няма държава, която е искала да бъде освободена от СССР. А фашизъм и комунизъм са двете страни на една монета ...
22
12
 
5
 
! Отговори
ковалски преди 9 години
истината е че Сталин и Червената армия водят война срещу Хитлер след като той ги напада, дотогава те са съюзници и това няма как да се отрече или измисли, както и че без пакта за ненападение между СССР и Германия, Хитлер няма как да превземе Западна Европаако някой запали или помогне да се запали една къща нарочно и после отиде да гася пожара пожарникар ли е или престъпник
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добре да я изключат Русия от историята и да я няма и да мирясат, явно това искат - да я няма тази държава. Затова да поканят американски експерти да напишат нова история на света и на България, че нашите тук не могат сами.
20
1
 
28
 
! Отговори
ИВАН ДЕМЯНЮК преди 9 години
пазач в ОСВИЕНЦИМ, типичен БАНДЕРОВЕЦ, доживял до дълбока старост в САЩ - закрилник на ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ. САЩ са част от ФАШИСТКАТА ЧУМА, и това, че се съгласяват да воюват заедно с ЧЕРВЕНАТА АМИЯ е само за да се спасят от ХИТЛЕР, който не само, че е бил на косъм от завладяването на АНГЛИЯ - вече е имало назначен генерал-губернатор и списъци за арести и интерниране, ами се е готвил и за САЩ да им сложи свой човек. Всички мъже от 20 до 60 г. в АНГЛИЯ са подлежали на интерниране на континента.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ne bjaha li tochno ukraintsite, koito posreshtaha s "hljab i sol" fashistkata armija, i ne beshe li tochno Polsha, kojato purva klekna na *** i dopusna na nejna teritorija ujutno da se razpolozjat njakolko lagera na smurtta. I ne beshe li tochno kruvta na vojnichetata ot Chervenata armija, kojato osvobodi Polsha ot murtvata hvatka na fashizma. Neblagodarnostta e naj-gadnata certa na choveka!