Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор

Киев поиска ООН да я изключи
27 яну 2015 16:26, Елка Василева
284
Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор
Снимка: Reuters

Украинският парламент прие декларация, в която Русия е определена като "държава агресор", предаде Ройтерс.

В документа се съдържа и обръщение към ООН, в което се настоява световната организация да започне процедура за изключване на Русия от световната организация.

Още по темата

"Юридическото признаване на една страна за държава агресор води последствия според резолюция на ООН от 1974 г. и според Устава на ООН", заяви преди гласуването на документа лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко, който е част от управляващата коалиция.

Украинската Рада призовава също така международната общност да обяви самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна за терористични организации.

Украинските депутати се обръщат към парламентите от цял свят да предоставят военно-техническа помощ на Украйна и да наложат по-строги санкции срещу Русия.

Парламентът освен това реши "да се препоръча на президента в съответствие с конституцията и закона "За отбрана на Украйна" да внесе в Радата предложение за обявяване на състояние на война и за въвеждане на военно положение на територията на страната до прекратяване на въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
31
 
! Отговори
не е враг преди 9 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато, Реформаторския блок и ЕС!
44
2
 
27
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Кви ще да са русите, видели сме от тях добро, а от Нато само едно го..!
43
2
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Тия нормални ли са? Украйна даже не е суверенна държава, защото е под окупацията на западните сили. Когато опълченците напреднат и освободят Киев, едва тогава може да има легитимен украински парламент. В момента хунтата в Киев не е нищо повече от терористична организация.
42
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Отнася се до анонимен 66 - коментар 70
41
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До АнонименТи я прочети. Не бъркай Киевска Рус с Московското княжество. Виж какво означава рус. Руснаците за които говориш са варяги. Князете им са смесица от викинги и азиатски племена. Екатерина Велика е от немски произход. Териториите за които говориш не са били винаги руски, а са завладявани и някои от тях за кратко време. Същите претенции може да има половин Европа към другата половина. Дай да се изколим по примера на Путин. Първо чети.
40
3
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Братя българи,тези искат да ни вкарат във война срещу Православните руски братя!
39
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хрущов наистина е подари Крим на Украйна,но им е отнел равносилни територии.ТАКА,че едни неграмотници да прочетат история и не пишат глупости.Да прочетат и родната си руска преса,за да им стане по-ясно какво са отнели от УКРАЙНА.
38
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-голям агресор от САЩ светът не е виждал.
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Запада си е наумил, че тези територии са украински си е негова грижа. Точка. Попрочети малко история
36
20
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До vargКато си готов за война отивай да се биеш. Какво ни занимаваш с болните словоизлияния. Който иска да отива и се бие. Путин няма да се откаже от няколко ***. Имам чувството, че идва 9.9.1944. Вие сте сбъркани хора. Не ми пука и за Украйна и за Русия, но ми пука, че в България има болни мозъци готови до продадат и предадат собствената си родина и Русия за тях е по-мила. Гади ми се. Вие сте оскотели и опростели до краен предел.
35
1
 
28
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Радата действа по американски сценарии. Натовците ще вземат Шабла. Щитове, ракети, самолети. После нищо няма да остане от България, а Роско ще си пие кафето на гръцкото крайбрежие и ще симпатизира на Сириза.Гответе се за най- лошото!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е и ?!
33
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е държава агресор,а Украйна,която от толкова време бомбандира своите граждани,не е?Разстрел на тея "политици" ще им е малко наказание.
32
1
 
23
 
! Отговори
х-м преди 9 години
И аз се обявих за цар днес следобяд и поисках да ми се донесе короната, ама никой не ме чува май.
31
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега вече г-н Путин има законното право да защити родината от киевският фашизъм. Знамето на руската федерация ще се вее в центъра на киев.
30
5
 
31
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Няма да я бъде тая държава.. Имаха своя шанс, но го пропиляха.
29
1
 
45
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Кратуне, спряха тока, щото при презареждането с американско гориво едната им Аец щеше да гръмне като Чернобилската.
28
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предпочитам да си пия водката с братушки , с русняк (и жена му) от колкото с американец (и сестра му) . Братушки с вас сме
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от одеса до донбас всички пеят сорос америка за българия ***,***
26
2
 
27
 
! Отговори
До 24 Кратун преди 9 години
Това ,което казваш е истина но само половината.Значи Украйна спря тока на Крим просто защото не и достига ток и има режим на тока в Украйна.Иначе Крим си плащаше тока ,а не и го подаряват.Та значи безплатните въглища бяха да правят с тях ток за да не го спират на кримчани като на братята им украинци.