Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор

Киев поиска ООН да я изключи
27 яну 2015 16:26, Елка Василева
284
Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор
Снимка: Reuters

Украинският парламент прие декларация, в която Русия е определена като "държава агресор", предаде Ройтерс.

В документа се съдържа и обръщение към ООН, в което се настоява световната организация да започне процедура за изключване на Русия от световната организация.

Още по темата

"Юридическото признаване на една страна за държава агресор води последствия според резолюция на ООН от 1974 г. и според Устава на ООН", заяви преди гласуването на документа лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко, който е част от управляващата коалиция.

Украинската Рада призовава също така международната общност да обяви самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна за терористични организации.

Украинските депутати се обръщат към парламентите от цял свят да предоставят военно-техническа помощ на Украйна и да наложат по-строги санкции срещу Русия.

Парламентът освен това реши "да се препоръча на президента в съответствие с конституцията и закона "За отбрана на Украйна" да внесе в Радата предложение за обявяване на състояние на война и за въвеждане на военно положение на територията на страната до прекратяване на въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ставайййй страна агромнаяяяяя...ставаййййй на смертний бой.... смажете мръсните американски ***
24
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руски братя-братушки ..България и 96% от българският братски народ е с вас
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, ако янките не ги подкукоросват, нямаше да се стигне до тук. Да загинат толкова много хора, само за да се смени един олигарх с друг олигарх е пълно безумие. Разликата казват била, че Янукович имал златна тоалетна, а Порошенко я пълнел с шоколад неговата. Иначе първият крал от мускалите, а вторият от ЕС. За народа никой не мисли.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Brothers slaviani , ruski bratushki BULGARIA is with you .. God is with you . ukrainian fascisti must be chased out
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООН без Русия е все едно НАТО без САЩ. Сценарият е известен: Украйна декларира, САЩ и ЕС подкрепят, Русия и Китай отхвърлят, а ООН за пореден път ще подскаже, че е излишна.
20
2
 
32
 
! Отговори
Спас преди 9 години
ХААААААААААААААААААААААААААААААААА, крадеца вика дръжте крадеца!!!!!!
19
2
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Спокойно всички, края на хунтата се задава, почнаха украинците лека полека да се събуждат , и скоро дори фашизираните им *** ще се обърнат срещу прасето и хамериканските *** .. Въпроса е обаче че е доста късно вече за спасяванто на Окрайната като такава, но в това отношение Русия може да помогне , новорусийците също предполагамПотърсете в тубата клипа със заглавие " Украна news Бунт в украинской армии Порох ***"Дето се вика ще има майдан 3 :))))
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хохлите реват като аслани,ама отзад са посрани! Но вината не е тяхна-толкоз им е акъла.Проблемът е в тия дето ги използват за собствените си цели-САЩ!оттам иде голямата беля.Изчезне ли американското влияние-всичко ще се уреди много бързо и то добре за Украина.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MAXAITE PREZIDENTA NA UKRAINA, MNOGO E AGRESIVEN ! VARNETE QNUKOVICH, TOI SHTE SE RAZBERE S RUSIA I SHTE SLOGIME KRAI NA VOINATA !
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те могат да обявят и Украйна за най-великата страна на света.Но това няма да ги направи такива.
15
27
 
3
 
! Отговори
Kратун преди 9 години
До анонимника 10Въглищата, които цитираш, че им били дали без пари са заплащането на тока, който Украйна доставя на Крим. Тази договорка беше постигната след като Украйна спря тока на цял Крим. И така трябва да бъде! Щом е "руска земя" руснаците да си я издържат.
14
0
 
16
 
! Отговори
Simeonov преди 9 години
Ako si posmniam dobre predi opochti 7 godini i Gruzia obiavi voina na Russia. Kakvo stana togava, niakoi spomnia li si?
13
41
 
2
 
! Отговори
Иванушка преди 9 години
До НаблюдателТо се влиза, ама като агресор се излиза. Путлеровите номерца ще си намерят майстора.
12
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава държава в ООН не е регистрирана.Жалко, че чичо *** е толкоз търпелив! Досега трябваше да им е забил руското знаме на Майдяна!
11
4
 
52
 
! Отговори
кк преди 9 години
Прав е Путин. Липсва политика, а се хвърлят помпозни пиратки.Прекрасно знаят, че това са глупости, абсолютни глупости.Но....като ти липсва идея какво да се прави, като собствената ти армия не иска да се бие с руснаците, като за бой се използват най-долнопробната ***, която не знае как се цели с оръдие и правят гаф след гаф.... ти се принуждаваш да бълваш глупости, иначе трябва да мълчиш.Жалко за Народа на Украйна!
10
4
 
53
 
! Отговори
Гиви преди 9 години
Краят на нацистите в Киев е близо , дано обявят война на Русия за да приключим с тях за ден - два , а като ги заловим ще ги одерем живи за геноцида които провеждат .
9
4
 
42
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Някой май забравят кой след втората война помогна за създаване на ООН, и кой заема едно от ключовите 5 места в съвета за сигурност на ООН :) А там покани или изритваници не вървят, там се влиза по исторически заслуги , и то победни , останалите са просто за пълнеж като цяло ......
8
1
 
52
 
! Отговори
ттт преди 9 години
Пак молби за помощ, пари, оръжия. Докога бе смелчаци?
7
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунизмът е агресивен , иска да глътне целия свят, алчни и *** хора
6
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей тия съвсем изперкаха-дават им газ без пари,скоро им пратиха въглища без пари да не стоят на тъмно и студено,3 милиона украинци работят в Русия ,прибраха и се грижат за над милион бежанци и били агресор.Абе *** украинци0не рабрахте ли ,че ви използват само за маша ,а пък руснаците просот не искат американски ракети на границата ди