Убита в Сидни заложничка станала жертва на парченца от полицейски куршуми

Катрина Доусън била поразена от шест фрагмента от куршуми
29 яну 2015 13:46, Елка Василева
5
Убита в Сидни заложничка станала жертва на парченца от полицейски куршуми
Снимка: Reuters

Катрина Доусън - един от двамата заложници, убити при нападение в кафене в австралийския град Сидни през декември миналата година - е загинала в резултат на попаднали в тялото й парченца от полицейски куршум или куршуми, съобщи ДПА, позовавайки се на дознанието.

Още по темата

В средата на декември въоръжен мъж взе 17 души за заложници в кафене "Линд" в центъра на Сидни, което по-късно беше щурмувано от полицията.

Доусън е била поразена от шест фрагмента от полицейски куршум или куршуми, попаднали в тялото й, след като рикоширали в твърди повърхности, обясни, цитиран от местни медии, Джеръми Гормли, адвокат на съдебния лекар.

Управителят на кафенето Тори Джонсън, който се опитал да отнеме оръжието на похитителя Ман Харон Монис, е убит от самия него, казва Гормли.

Стрелбата накара полицията да щурмува кафенето, да застреля Монис и да сложи край на 17-часовата криза, припомня ДПА.

Дознанието има за цел да установи как са загинали заложниците, как е действала полицията и какви са били мотивите на нападателя - саморадикализирал се мюсюлмански духовник, роден в Иран и получил политическо убежище в Австралия в средата на 90-те години на миналия век.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До МВФ от 2 преди 9 години
Аз си спомням. Имах колега, който така и не откриха...Ако ще им ги мерим - нека почнем с това, че нито на руските, нито на американските, европейските, еврейските, арабските и най-вече на балканските ни политици и управници им пука за тебе, мене и нас целокупно. И можеш да бъдеш сигурен, че могат ли да ни прекарат, със сигурност ще ни завторят и потретят.Собствената ни история след Освобождението е достатъчно красноречива.Да си чувал за остров Тасос и съдбата бг военнопленниците там?
3
0
 
1
 
! Отговори
МВФ преди 9 години
до 2Някой да си спомня 9/11? Там пострадаха 3000 души пряко и милиони косвено (от войните на САЩ след това).САЩ да си признаха?
2
3
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
И какво от товалНякой да си спомня за Дубровка отпреди 10-на години?!! И там имаше няколкостотин заложници. Спец частите пуснаха газ и пострадаха между 1/5 и 1/6 от хората. Май и там не се стигна до официално признание от страна властите. Или поне аз не се сещам.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези поне си признаха, за разлика от шарлитата!