Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!

Растяла нетолерантността срещу евреи и гейове
Обновена: 2 фев 2015 22:26 | 2 фев 2015 22:10,
135
Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!
Снимка: Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс предупреди, че в ЕС растат нетолерантността и екстремизмът срещу евреи, мюсюлмани, хомосексуалисти и жени, предаде Франс прес.

"Има покачване на антисемитизма, ислямофобията и хомофобията", заяви Тимерманс на среща на европейски депутати в столицата на Латвия Рига. Балтийската страна е сегашният ротационен председател на ЕС.

"Има хора, които оспорват мястото на жените в европейското общество. Това е недопустимо. Трябва да поставим правовата държава в центъра на европейските ни дебати, защото ако нямаме това, нямаме нищо", каза още заместникът на Жан-Клод Юнкер.

"Ако евреите в тази Европа не могат да се чувстват у дома си, с Европа е свършено. Ако евреите смятат, че бъдещето им не е в Европа, Европа няма бъдеще и това важи също за мюсюлманите и другите малцинства. Ако хомосексуалните смятат, че трябва да крият сексуалната си ориентация, нямаме никакво бъдеще за Европа", заяви Тимерманс.

При смъртоносните нападения в началото на януари в Париж срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо" и магазин за еврейска храна бяха убити 17 души, сред които четирима евреи.

Според Съвета на еврейските институции във Франция броят на антисемитските прояви във Франция е нараснал двойно през 2014 г. спрямо 2013 г.

В реч по повод Световния ден в памет на жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27 януари, президентът на Европейския еврейски конгрес Моше Кантор предупреди, че има опасност от "ново преселение" на европейските евреи заради покачването на антисемитизма и екстремизма.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е "срамно хора в Германия да бъдат бити, заплашвани или нападани, защото казват, че са евреи или защото застават на страната на Израел".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете дискриминацията срещу нормалните хора ???Искате да развалите семейната клетка !
58
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това малцинство доста нарастна ?Как да сд чувства мнозинството, не като в своята родина ?А кой е срещу евреите влв Францкя ?- друго малцинство а ??Защо не се казва вече, Обама не разрешава ..
57
0
 
32
 
! Отговори
Скоро преди 9 години
Скоро в този списък ще вкарат педофилите и човекоядците. Педофилите имаха партия някъде, не помня точно къде, но се борят да вкарат закон за "сексуалните права на децата".По холандската телевизия пък, двама водещи, през 2011г. изядоха парчета месо, един от друг, отрязано хирургически от коремите им и опечено. На там е тръгнало!
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не каже кой всъщност напада евреите в ЕС. Май не му стиска? Или мисли че те ще се сетят сами и ще се засрамят и поправят?
55
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е включил жените в изказването си ПРОВОКАТИВНО. За да му излезе пасианса.Местното население в Европа е дало всички права на жените. Кралици, премиери, бизнес, полиция.....та дори и висши църковни служители.Защо към скандинавци, германци, французи...пръснати из други ЕС държави няма негативно отношение?
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако мнозинството не се чувства у дома си, значи "евро-атлантическите ценности" тържествуват
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toq licemer mai e evreiski gei,shtom taka se pali
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
маи пропусна да си брадат,психично не нормален и главорез е това можеби са новите изчадия на природната мода днес.Те не са виновни просто като малки им блъскат главите в тротоара
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква Европа,какви 5 лв? В Украйна вече убиват българи, а президента и "генерала наш" си бъркат в носовете :"Пусть Порошенко вместе с Турчиновым и Яценюком берут пушки и идут на войну! Пожалуйста, пишите обращения к болгарскому правительству и организовывайте митинги в Болгарии в нашу поддержку"- от през гугъла- " Бунт бессарабских болгар против украинской мобилизации " А старата мутра-борец за свободно слово Гарелов може да поговори и за "информационните затъмнения"
50
0
 
11
 
! Отговори
erik преди 9 години
В нешно време е модерно да си братат и психично не стабилен това е новата мода
49
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, с Европа е свършено, ако стане дом за малцинствата. Чудя се откъде да започна с примерите...
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На никой не са му затрябвали никакви гейове и евреи, ако идем да им натрапваме по цял ден че не сме като тях няма да им е добре. Така че и те да не ни се натрапват с някакви паради и не знам си какво стига с тез дискриминации спрямо нормалните хора.
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малцинствата е най добре да си отиват, от където, са дошли. Европа се превърна в Африка.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Европа е свършено тъй или иначе и въпроса не е дали ще се почувстват у дома си а дали ще се почувстват като нормалните хора е няма как да стане.
45
1
 
36
 
! Отговори
Проблемът е там, че преди 9 години
у нас има едно малцинство,което прави всичко възможно,та ние българите, да не се чувстваме в България като у дома си.Хрантутим това малцинство (него го мързи да работи),общините ни с предимство му дават общински жилища на нормиран наем (а то ги освинва за няколко месеца), за децата му осигуряваме учебници,училищни автобуси,търпеливи даскали (но тези деца или напускат школото на 11г., за да се женят, или до 12-и клас не се научават да четат).За благодарност малцинството ни граби, пребива, псува
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези пижове от Брюксел са напълно излишни,но не искат да се откажат от келепира.Цялата Брюкселска администрация е излишна.Можеше да се сформират контактни групи към правителствата и толкоз.Административните шапки по време на социализма са нищо в сравнение с европейските.Ще ми правят саниране на панелки при положение ,че половин България се издави.Европейски проекти измислени от мислители-***.
43
1
 
7
 
! Отговори
buch преди 9 години
прав е човека,нека има свобода за всички,но ако европа спре да хвърля бомби по целия свят малцинствата ще си бачкат тихо и кротко за малко пари и няма да създават проблеми,тогава няма да има и нужда от дискриминация
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От iliyaal55
41
0
 
0
 
! Отговори
iliyaal преди 9 години
До АнонименДобре казано!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе има ли начин да бия една *** на ***? Ако ми изтрие коментара дискриминация ли ще се води? Дали ще мога да осъдя медията за дискриминация, ако ми махнат коментара? Един скриншот ще си направя...