Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни

До 100 хил. души трябва да бъдат мобилизирани
2 фев 2015 12:17,
115
Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни
Снимка: Reuters, архив

След 10 дни в самопровъзгласената Донецка народна република ще бъде обявена всеобща мобилизация, заяви лидерът на ДНР Александър Захарченко пред журналисти, предаде ТАСС.

"Планира се да бъдат мобилизирани до 100 000 души", каза той.

Междувременно стана ясно, че петима украински военни и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки области от Източна Украйна. Това сочат първоначални данни, разпространени днес от Киев и от местните власти, предаде Франс прес.

В битки са ранени още 29 души, уточни на пресконференция украинският военен говорител Владислав Селезньов. Позициите на армията бяха обстреляни 104 пъти, добави той. Двама мирни жители са убити с реактивни снаряди от системи "Град" в с. Кримске северозападно от сепаратистки Луганск, съобщи прокиевският губернатор на областта Генадий Москал. Кметството на Донецк - друг отцепнически център, информира за един гражданин, убит при обстрел тази нощ.

Военният говорител на т. нар. Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин заяви, че сепаратистите са осуетили опит на украинските войски да пробият отбраната на отцепническите части край град Дебалцеве.

Вчера Басурин съобщи, че на 1 февруари сепаратистките сили са попречили на две автомобилни колони да закарат боеприпаси на обкръжените в този район украински войски, но са пуснали да излязат от обръча коли с ранени бойци на Киев. Щабът на силите на ДНР заяви, че войските на сепаратистите са свалили украински самолет над град Горловка, предаде РИА Новости.

Според ДНР самолетът е свален от противовъздушната й отбрана в неделя, в 18.00 ч. местно време. Не се уточнява моделът на самолета, нито дали има жертви, посочва руският електронен в. "Лента" и напомня, че по различни данни Киев е изгубил в конфликта от 18 до 22 летателни апарата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
40
 
! Отговори
aha преди 9 години
Гледам евросъединителите изпаднали в истерия Работата става много зле за Киев,дори и половината да се съберат Тия 100 000 са общата бройка и от ДНР и от ЛНР Инак такава мобилизация е напълно възможна Нашта армия преди 100 години от 5 млн. население численост на армията 1 млн. човека
12
5
 
62
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Моята родина е България, не Украйна - това първо. Второ, от 2 дни си дадох зор да се информирам от различни независими източници и откривам голяма разлика от това което виждам с очите си и писанията в нашите медии. Трето - в Украйна живеят българи и определено са ми по-симпатични от украинците. Те не желаят да се бият и трябва да бъдат оставени на спокойствие, не да ги мобилизират!
11
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-сетне откриха липсващото звено от теорията на дарвин за произхода на човека - укропитек
10
27
 
32
 
! Отговори
Аман преди 9 години
*** ! През 21 век тръгнали да завладяват територии. Като си по-добър прави по-хубави коли, телевизори, дрехи, храни, лекарства, а не да убиваш хора !!!Аман от *** и наивници, които им вярват !
9
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 Венелине Вемелине какви бандеровци бълнуваш ти не би ли защищаваш Родината си от чуждия агресор а Русия е точно такава какво правят бейни части нейни войници нейна техника на територоята на суверенна УкрайнаОдисей 1
8
11
 
61
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
С обстрела на градовете и цивилните хунтата сама си създава противници. Както казва един мъж, на когото снаряд е унищожил дома - те искат да създадат страх и паника и наистина в началото е така, но след това идва омразата и яростта. Човека грабва оръжието и отива да трепе бандеровци - това е резултата.
7
37
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братушките го закъсаха много яко, щом цялата им армия не могат да се спрявят с бедните украински войничета.
6
11
 
48
 
! Отговори
кочо преди 9 години
Просто речника на тази Нестерова е изчерпен от обидни думи с които да нарича опълченците от двете републики.
5
10
 
57
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хм , да не стане както с Киев -80 % избягали или се скрили от мобилизаията на Прошенко . Но ,нито една демократична и свободна медия не отрази това ,защо -еми то ясно на всякой човек с елементарно коефицент на инетлигентност .(освен сорсчета и тези от НПО ..... ТЕ ИМ Е ЯСНО ,НО ИМ ПЛАЩАТ ....)И след това ромите били виновни за беднотия у нас !
4
56
 
32
 
! Отговори
гост преди 9 години
в момента Украинската армия унищожава сепаратистите в съотношение 7:1 и очевидно на Путин му трябва още пушечно месо
3
48
 
36
 
! Отговори
гост преди 9 години
Това е информационна завеса за масирано вкарване на редовна руска армия в Украйна!
2
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ние четем саитовете на новороосия няма такова нещо там живеят някъде към 2.5мил.души повечето са доброволци в саита на лнр пишеше нещо за мобилизация
1
21
 
82
 
! Отговори
1983 преди 9 години
До лятото Украйна ще има ново име -ДНР :)