САЩ няма да си затварят очите за руските танкове в Украйна

Джон Кери: Конфликтът ще спре само когато се прекрати огънят
Обновена: 5 фев 2015 17:40 | 5 фев 2015 17:40,
448
САЩ няма да си затварят очите за руските танкове в Украйна
Снимка: архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди, че Вашингтон няма да си затваря очите за руските танкове и бойци, които влизат в Украйна. Той обяви това в Киев днес, където разговаря с украинския президент Петро Порошенко, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Кери заяви също, че руската агресия на изток е най-голямата заплаха за Украйна.

След срещата си с Порошенко държавният секретар на САЩ настоя за незабавен ангажимент на Москва към споразумението за спиране на огъня. То бе подписано между Киев и проруските бунтовници в Минск през септември.

Още по темата
„Искаме дипломатическо решение, но не можем да си затваряме очите за танковете, които идват в Украйна през границата от Русия. Не можем да си затворим очите за руските бойци в  необозначени униформи, които минават през границата и командват отделни подразделения на така наречените опълченци”, заяви още Кери.

Ройтерс припомня, че засилването на боевете в Източна Украйна през последните седмици окончателно е разбило всякакви претенции, че нестабилното примирие все още се държи. Бунтовниците вече контролират с неколкостотин квадратни километра повече територия, отколкото през септември. Украйна започна да призовава Запада да й достави модерно въоръжение, отбелязва Ройтерс.

Русия обаче отхвърля обвиненията, че подкрепя проруския бунт в Източна Украйна с военнослужещи и тежко въоръжение.

"Не търсим конфронтация с Русия. Никой не прави това. Нито Порошенко, нито САЩ, нито европейската общност", каза днес Кери. Той изрази надежда, че Русия ще се възползва от широкия консенсус за мирно уреждане на конфликта.

Според държавния секретар на САЩ конфликтът в Украйна ще спре само когато бъде прекратен огънят.

Асошиейтед прес обаче отбелязва, че днес Кери не е споменал нищо за възможността САЩ да предоставят на Украйна смъртоносна военна помощ. На този ход вече се противопоставиха няколко европейски страни, сред които Германия и Франция.

САЩ и Украйна укрепват сътрудничеството си в областта на сигурността, каза след днешните разговори Порошенко, цитиран от ТАСС. Той благодари на Кери за подкрепата за реформите в Украйна. "Фактът, че Кери дойде не с празни ръце и обяви подкрепа за нас - това е доста навременно действие. Приятелите се познават в беда", каза още Порошенко.

По-рано днес източници в американската делегация съобщиха, че САЩ ще предоставят на Украйна 16,4 милиона долара като хуманитарна помощ за жителите в източната част на страната, допълва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-----------Кво ще кажеш за Лвовския танков завод ?
207
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мен,ако ме питат,само и санкциите са достатъчни. руската икономика започна да се скапва. оръжия винаги могат да стигнат по всеки начин- стиингърите в Афганистан минаха през египетски търговец, а той ги купил от израел. тогава тръгнаха хладилните камиони с товар номер 200 към СССР и войната обърна ход
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При положение, че украйна използва танкове, базирани на руски модел, щях да се учудя ако там нямаше руски танкове.
205
5
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен--- А у тебе русский и денег нет да и правда нет б**д ! Совсем *** оскотел и даже сказат можна б**д-пряма охуел ! А у нас б**д в Америке и дом,и машина б**д охуенная да и правда Б**д у нас - а у вас -ни ху*
204
9
 
2
 
! Отговори
кирил преди 9 години
украинците имат нужда от противотанкови ракети джавелин. в ирак с тях американците масово изтребиха съветските т72. също и радарни системи срещу ракетните установки град. още с вкючването на град радара го локализира и автоматично изтрелва ракета. така бляда още докато не е преброил до три се пръснал на парчета. когато повече ковчези поемат към русия,тогава войната ще свърши и психично болното джудже ще поеме към хага или психиатрията
203
8
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До 275 ----Сидероидче ватирано с *** и водка в ръка,- не ми пречи да работя !Мойта работа е да громя путинуидите-врагове на България.И си обичам работата и е добре заплатена в валута зелена покачвчща се.
202
1
 
8
 
! Отговори
ДЖАМШУД преди 9 години
До тяХАХАХ Ами какви да са танковете По тия ширини са руски, по други- американски и английски.. А па някъде са се омеШели
201
2
 
3
 
! Отговори
БУЛБА преди 9 години
До украинецПисьмо запорожских казаков фюреру 21 века Путину "..ТРЯБВАШЕ РУСИТЕ И КАЗАЦИТЕ ДА ВИ ОСТАВЯТ ПОЛСКАТА *** ДА ПОВЪРШЕЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ИЗ ГАЛИЦИЯ ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА
200
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До КомунистНа стария СТРАНДЖА нож ли ще вадиш бе ***... - изваждам саблята френгия и ти резвам тиквата...
199
13
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
В Донбас няма опълченци-те бяха смачкани и хвърлени по затворите още първите дни след като ги емна Украинската армия.Изплашеното психясало джудже изпрати банди на Спецназ от Русия.Когато У-армията заловеше някой от тези *** и пришпореше да чуролика по телевизията,джуджето измисли историята,за видите ли заблудилите се военни в отпуска.Към днешна дата "заблудилите" се руски военни са вече към 20000,като от тях около 4000 са се върнали в Русия в цинкови костюми.
198
1
 
7
 
! Отговори
Муахахааааа преди 9 години
Това крайнеците са рядко *** хора. Измислиха нова история. Като макетата, ама в доста по голям мащаб.
197
0
 
2
 
! Отговори
Курти преди 9 години
До АнонименУнгрите са ни братовчеди , а толкова далеч отстоим от тях трябва да си за пример
196
1
 
12
 
! Отговори
фото шопче преди 9 години
Фотошопа на Цру съобщава на малобройните си почитатели, че целия му творчески колектив полага свръхчовешки усилия, и скоро ще бъде представена една истинска, ама наистина съвсем истинска снимка, на руски танкове на територията на вече бивша Украйна. Снимката ще бъде в колор и ще е цветна, в смисъл шарена.
195
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен 262Не могат да отидат... - комунист в ръкопашен бой не влиза... - той стреля само в упор от засада - в името на народа... - или стреля с парабелума, хвърля две ръчни гранати и бързо се крие в землянката...
194
1
 
8
 
! Отговори
до Одисей преди 9 години
"онези *** от ДНР , защото те са го направили по погрешка"Досега ми развиваше теории, че доказателствата трябва да минат през съд, а в същия момент ти вече си осъдил ДНР без съд и присъда. Как така реши кой е виновен? Освен това ако САЩ са предали прочутите си "доказателства" не е необходимо да чакаме една година за разследване на извършител, който въз основа на доказателствата вече трябваше да е ясен.
193
1
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
Тъпо американско *** стой си в скапаната афроамерика и се разходи В ЕДНО ГЕТО БЕЗ ОХРАНА !
192
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
1. Посади дърво - спаси света 2. Рез-- амриканска тиква - спаси света.
191
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То нашите политици, когато стане дума за бесарабските българи, се правят на приятно разсяни. Продават собствената ни държава за жълти стотинки, какво остава за хорицата там.Срам ме е че съм българин.
190
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЙ ТОЯ Е ДЖОНИ Е ГОЛЯМ КРАСАВЕЦ ИСТИНСКИ ИСПОЛИН.КАКВО СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯТ НА ОНЯ УКРАИНСКИ ПОР ДА НЕ Е БУБОННА ЧУМА.ААА
189
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 9 години
САЩ ще изгуби цяла Украйна ако реши да я въоръжава.