Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер

Русия няма да живее в условия на полуокупация, заяви Путин
Обновена: 7 фев 2015 20:20 | 7 фев 2015 17:51, Елка Василева
774
Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

„По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия“, каза Путин.

Той призна, че антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.

„Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаваме нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката“, каза Путин.

„Ако на някого това се харесва и той иска да живее в условия на полуокупация, ние няма да направим това. Но ние и не се готвим да воюваме с някого, ние се готвим да си сътрудничим с всички“, подчерта руският лидер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


774
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
3
 
4
 
! Отговори
по- добре сме си так преди 9 години
И кво да заменим хегемонията на Америка с твоята...!! Ааааааааааа не , мерси!!!!!!!
385
3
 
4
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
До ОКинтерес и този на държавата си и няма (и не е редно) да позволи на който и да е, да разполага военна сила в близост до неговата граница или да се опитва да диктува как трябва да се случват нещата в държава, която ако се управлява от запада и САЩ, ще е пряка заплаха за Русия. Всеки можеше да е на това място-всяка страна. И те са много, но само Русия може да се защити и именно това бърка на останалите алчни за власт "лидери" в задни*ите. А я си спомни къде ли не налагаха демокрация с бомби?
384
4
 
5
 
! Отговори
Свободен Човек преди 9 години
До ОКЗдравей, имам един въпрос - ти с коя част на тялото си следиш нещата?Нека да помислим - човекът си казва, че ще направят всичко възможно да засилят суверенитета на икономиката си, така че в един момент тези санкции ще са само в ущърб на тези, които ги налагат (ако руската икономика успее да издържи на натиска)Освен това - Русия не е окупатор. Не знам дали си спомняш изобщо от къде тръгна всичко с проблемите в Украйна. Просто Путин, като всеки НОРМАЛЕН ДЪРЖАВНИК защитава собствения си
383
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Ааа, без обиди. Не съм вярващ.
382
4
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
джужето искал да става световен лидер....ха..ха абе да си гледа руската *** където живеят с 100г назад .руската орда не признава държавни граници и си хареса някой държава и анексира, избива местното население и вече е Русия.
381
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И друго ме дразни яко във всички вас. Всички се пишете много вярващи в Исус, но го предавате за жълти стотинки на новите си господари. Почвайте с жертвоприношенията към дявола, поне да се знае що за стока сте долни ***.
380
1
 
2
 
! Отговори
ppt преди 9 години
като ви чета коментарите повечето сте готови да умрете за путин представеше си вместо горбачов в онези години на власт беше путин къде щяхме бъдем ние сега
379
0
 
6
 
! Отговори
Колумб преди 9 години
Да си таковам откритието, да бях знаел до къде ще стигнат американците...нямаше да го правя.
378
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млъкнете и оставете големите да се оправят, още повече, че не сме кой знае колко информирани и компетентни. Нека да бъдем по-предпазливи. Не разбирате ли, че центърът на интересите се измества от САЩ и ЕС - Русия към САЩ - ЕС? Западноевропейците никак не искат да загубят позициите си и да съсипят икономиките си заради проблемите на САЩ и острите реакции на Путин. Обвързани са за години напред и много ще мислят, преди да действат. Нищо, че Оланд говори за война, явно не е чел много история!
377
4
 
22
 
! Отговори
Кайо преди 9 години
Русия казва на глас това, което никой друг не смее да каже. Западняците мислят същото, мълчат си, защото са се примирили САЩ да казва на света кое е бяло и кое черно. Надеждата за един по-справедлив свят носи Русия.
376
9
 
8
 
! Отговори
до 548 преди 9 години
Вчера на конференцията в Мюнхен, руския кон Лавров предизвика доста насмешки и дюдюкания когато обясняваше някакви точки от устава на ООН по които Русия съвсем "законно" присъединила Крим към Русия. Накрая и на Лавров му стана неудобно че го възприемат като *** и започна да се моли за тишина защото той не се смеел на твърденията на запада и затова не трябвало да се смеят и на неговите твърдения.
375
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За Западът Косово е специален случай. Е, за нас пък Крим е особено специален случай."Сергей Лавров
374
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 544Moже, може.Колкото Косово може да е независимо. Писна ни от двойните западни стандарти.
373
7
 
5
 
! Отговори
До кубанская столица преди 9 години
Няма как да бъдеш гласоподавател в един напълно незаконен референдум. Не може да отидеш в една чужда държава с автоматите и на територията на тази чужда държава да провеждаш референдум по някакво решение в столицата на Русия. Принципа в целия свят е към която държава принадлежи дадена територия там действат законите на тази държава. Оттук нататък всякакъв референдум е незаконен и неговите решения (също постигнати с автоматите в случая) са незаконни, така че няма такъв "референдум" в Крим.
372
0
 
2
 
! Отговори
Do 531 преди 9 години
Dalgat na Francija nadvi6ava 2 triliona . Toest dalgat na vseki edin francuzin e 30 000 . Tova koeto ti govori6 e samo za hora kato teb(koito priemat iljuzijata za istina). Mnogo si povarhosten! Badi iv i zdrav!
371
2
 
12
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
BRAVO !TOVA E SAMATA ISTINA I BE6E VREME NQKOI DA Q IZKAJE NA GLAS ,A NE SAMO DA 4ETEM PO KNIGI I ANALIZI ZA NOVIA SVETOVEN RED .TO4NO TAKA ....NA AMERIKA VSI4KO E POZVOLENO ---VIETNAM ,IRAK,AFGANISTAN ,LIBIA.IUGOSLAVIA ,SEGA SIRIA /TE SAZDADOHA ISLQMSKA DARJAVA /,POSLE VIRUSA EBOLA V AFRIKA ,SEGA UKRAINA ,.....KAKVO ISKAT .TO4NO TOVA DA IZMAKNATA RESURSITE NA SVETA ,A NE DA IZLIZAT S NOMERA ZA VELIKATA IM DEMOKRACIA -PITAITE NEGRITE IM V GETATA ZA TAZI DEMOKRACIA .
370
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв лидер, нали има диагноза ?!
369
8
 
4
 
! Отговори
smurf преди 9 години
" Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер" Освен ако не е самата Русия Ако *** е едноличния световен лидер няма да имат проблеми
368
0
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 години
до 517Те лапацат, че са узнали през 1 января 2015! И къде е бил тях мозък цял 2014 година? Когато те бяха гласоподавали през март 2014 за присоединение към Россия?
367
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живей си в ЕС, и като остарееш със сигурност те чака мизерията и кофите за *** както пенсионерите в България. Населението на ЕС намалява, няма млади хора които с вноските да издържат пенсионерите, така наречения договор между поколенията вече не действа в Европа. Европа няма и какво да продава за да осигури пенсии на старите хора.