Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск

Порошенко: ЕС и Украйна ще говорят с един глас на срещата
Обновена: 11 фев 2015 22:19 | 11 фев 2015 14:13,
296
Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че той, украинското правителство и Върховната Рада са готови да въведат военно положение на територията на цяла Украйна в случай на провал на срещата на върха, която ще се състои по-късно днес в Минск и в случай на ескалация на конфликта в Източна Украйна, предадоха световните агенции.

Още по темата
"Всичко ще зависи от резултата от срещата на върха. На нея ние или ще постигнем спирането на агресора по дипломатически път, или ще има друг режим. Аз лично, правителството и парламентът сме готови да въведем военно положение на цялата украинска територия в случай на ескалация на конфликта", каза Порошенко, цитиран от Франс прес.

Това изявление той направи по време на заседание на украинското правителство, състояло се малко преди Порошенко да отпътува за Минск за среща с лидерите на Русия, Германия и Франция.

Порошенко каза, че на срещата в Минск Украйна и ЕС ще говорят с един глас, допълва Ройтерс. Киев и ЕС ще излязат с едни и същи искания в Минск, а именно прекратяване на огъня в Украйна без предварителни условия, допълва ТАСС, като цитира Порошенко.

"Ние искаме да живеем в мир и искаме да спрем агресията", каза президентът. Той определи срещата в Минск като най-важната за него, откакто той е встъпил в президентската длъжност.

Порошенко увери, че Украйна ще остане унитарна държава. Но едновременно с това той каза, че е готов да приеме всеки механизъм за предоставяне права на териториалните общини, какъвто съществува във Федерална Русия.

Порошенко добави, че единствен държавен език в Украйна ще остане украинският, предаде ТАСС. Той подчерта, че по този въпрос не може да става дума за никакъв компромис, защото 80 процента от украинците смятат, че единственият държавен език е украинският.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SSС някои неща не си наясно. Първо-всяка държава влезнала в ЕС си урежда териториалните спорове предварително. След влизането в ЕС е неделима. Второ-нашите турци никой не ги убива, тормози и т.н. Даже участват най активно във властта. Нещо което никога няма да получат в Турция и те са наясно с това. Трето- ЕС никога няма да допусне ислямската инвазия да продължи да се доближава до сърцето му. Те и затова ни прибраха- да сме буфер, територия за евентуални военни действия и пушечно месо...
222
0
 
2
 
! Отговори
ПРОФ аВРАМВ преди 9 години
Крайно време е държавата да обяви че незабавно ще предостави на всеки етнически българин статут на бежанец, ще му окаже подкрепа и ще поиска от Ббрюксел пари за ТЕЗИ бежанци а не за нелегални исллямисти проникнали от Турция!
221
2
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Кърваваият Порощенко,ще направи всичко което му кажат американците.Преговорите в Минска са само за да покажа на Света колко лоша е Русия и да вкарат Украйна във война с Русия,след което да вкарат и останалите *** членки на НАТО.САЩ искат да гледат как Европа гори,за да могат да останат едноличен господар,а в последствие да заробят същата Европа,пардон да я спасят.
220
1
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Май ЕС и Украйна, ще си подпишат капитулацията в Минск.
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Би било добре , ако Украйна се спаси от Големия си брат, дори с цената на Донбас и Крим, но дали на Запада му пука, вероятно ще окажат натиск на Владимир Владимирович, ескалация не е нужна на никой.
218
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те в Украйна ,войниците изпратени да избиват братята си християни, още чакат 1000 гривни заплата на ден обещани от Порошенко-Вайцман
217
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен257..Порошенко-Вайцман!..Кой кого лъже и баба знае!
216
3
 
13
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Порошенко на военен трибунал!!!
215
7
 
3
 
! Отговори
SS преди 9 години
До Анонимен253Военнопрестъпник, казваш... Утре, по твоята логика, населението в Разградско, Кърджалийско и други подобни райони ще поискат присъединяване към Анкара... и какво правим?
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таккава е задамата, поставена от САЩ. Те търсят конфликт на всяка цена.
213
2
 
25
 
! Отговори
2 капки вода преди 9 години
Този милардер Порошенко вече е въвел военно положение и тероризира народа си. (мечта за българските политици, също милиардери от същото място - корупционни платки от САЩ). Радата вече гласува законното право на командирите да разстрелват войниците на място "за проява на страхливост". Вече в Украйна забраниха на мъжете под 55 г. да напускат Украйна.Фактически в Украйна се води вече гражданска война срещу Порошенко в цяла Украйна.Порошенко си прилича си с нашите управници като 2 капки вода.
212
0
 
21
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Тоя свинския колко пъти обявява военно положение? Измършавялата му армия почти изчезна а той военни положения обявява, с какво ще воюва с пръчки и тояги ли?
211
5
 
3
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Шоко--244; Жертвите на КОМУНИЗМА са 200 милиона в цял свят. Има институт във Франция занимаващ се с престъпленията им.
210
9
 
5
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До до 231--236. Ами това говори за твоята неграмотност.След СЪЕДИНЕНИЕТО Русия свиква втора Цариградска конференция 23 до 28. 10. 1885 г ,на която иска пак да раздели Б--я. Англия ,Франция и Италия и казват НЕ. Англия първа го призна и предупреди Турция ;Никакви воени действия срещу Б--я.В знак на благодарност към Англия Б--я и изплаща Линията варна--Русе. Русия остава изолирана и насъска Сърбия .На 02.11.85г Сърбия ни обяви война. Турските войски стигат до САРАМБЕЙ и войната свършва, ЖЕСТА е
209
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този фашист да не казва как ще говори ЕС. Не знам защо си мисли, че европейците си умират за Украйна. Това че няколко политици-американски *** като него лобират в негова полза не променя нещата. Европейци няма да воюват в Украйна, да не са луди да умират, че и заради такава никаква кауза. Започне ли война тази марионетка е свършена, а ЕС да се приготви за поредните бежанци след като Украйна заприлича на Чечения от 90те години.
208
1
 
20
 
! Отговори
Шоко преди 9 години
Шоколадовия мозък иска да ликвидира рускоговорящите. Е това не е ли фашизъм? Не не е. Ликвидирането на други нации се нарича поамериканчена демокрация. Демокрацията е инструмент на обществото чрез партии да избира бъдещето си. В САЩ има две партии, и двете тоталитарни. Това се нарича двупартиен фашизъм, което всъщност е американската демокрация
207
3
 
2
 
! Отговори
Дулес преди 9 години
До Боби--217;Май бъркаш нещата. Б--я е подарена на Сталин на Московската среща 09 до 19.10. 1944г.когато в Б--я има 600 000 руска окупациона армия.Срещата е проведена зад гърба на Рузвелт. Той после реагира остро но свършен факт. Първо Чърчил дава 75% но Сталин иска 90%.Чърчил подари на Сталин това което той вече си беше взел.
206
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дълес, ами ти не пишеш кой от двамата си. Или си и двамата ?!
205
0
 
9
 
! Отговори
до 237 преди 9 години
Не. Той не е ***, просто днес е прекалил с алкохола.
204
1
 
5
 
! Отговори
@ преди 9 години
Слугите на сатаната обичат да дават примери само с това,което е материално,за тях няма вяра в Исус Христос,нито това,което една нация е съхранила от вярата,за тях най-важното е какво можеш да купиш.Всички обичаме удобства,но на всички ни "търбухът ни е нашия Господ".Антихристите първо избиха интелигенцията -1917г.в Русия-изобретатели,доктори,учени,(днес виждаме тероризъм срещу иранските учени по същия калъп),но странно...западните стоки нося предимно печата"произведено в Китай".