Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск

Порошенко: ЕС и Украйна ще говорят с един глас на срещата
Обновена: 11 фев 2015 22:19 | 11 фев 2015 14:13,
296
Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че той, украинското правителство и Върховната Рада са готови да въведат военно положение на територията на цяла Украйна в случай на провал на срещата на върха, която ще се състои по-късно днес в Минск и в случай на ескалация на конфликта в Източна Украйна, предадоха световните агенции.

Още по темата
"Всичко ще зависи от резултата от срещата на върха. На нея ние или ще постигнем спирането на агресора по дипломатически път, или ще има друг режим. Аз лично, правителството и парламентът сме готови да въведем военно положение на цялата украинска територия в случай на ескалация на конфликта", каза Порошенко, цитиран от Франс прес.

Това изявление той направи по време на заседание на украинското правителство, състояло се малко преди Порошенко да отпътува за Минск за среща с лидерите на Русия, Германия и Франция.

Порошенко каза, че на срещата в Минск Украйна и ЕС ще говорят с един глас, допълва Ройтерс. Киев и ЕС ще излязат с едни и същи искания в Минск, а именно прекратяване на огъня в Украйна без предварителни условия, допълва ТАСС, като цитира Порошенко.

"Ние искаме да живеем в мир и искаме да спрем агресията", каза президентът. Той определи срещата в Минск като най-важната за него, откакто той е встъпил в президентската длъжност.

Порошенко увери, че Украйна ще остане унитарна държава. Но едновременно с това той каза, че е готов да приеме всеки механизъм за предоставяне права на териториалните общини, какъвто съществува във Федерална Русия.

Порошенко добави, че единствен държавен език в Украйна ще остане украинският, предаде ТАСС. Той подчерта, че по този въпрос не може да става дума за никакъв компромис, защото 80 процента от украинците смятат, че единственият държавен език е украинският.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
11
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
До украинецби трябвало да знаеш,че за такива като теб обонго и ес е отредил място да бъдете резервни части (донори на органи) за богатите европейци а жените и дъщерите Ви техни прислужници или ***. Обонго иска на територията на Украйна да няма никога Държава и само така ще прекъсне икономическите и търговски връзки между Европа и Русия. Така Европа и нейния пазар стават място на американските корпорации а Украйна тяхната експериментална ТЕРИТОРИЯ.
142
6
 
2
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--149;В источна Украйна се сражават руски части. безотличителни знаци.
141
1
 
10
 
! Отговори
пак питам преди 9 години
Я тука вещите *** и трудолюбивите *** да ми разяснят нещо:Коя държава с импортирана демокрация маде ин уса е в стабилно положение последните 20-25 години?Краварите от от коя страна са се изтеглили след като са влезли там?Краварите победиха ли в Авганистан?Краварите победиха ли собственаото си терористично крило - Алкайда?
140
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Дълес 160Ами ако сме толкова буквоеди да си го кажвем ЦЯЛАТА УКРАИНСКА УПРАВЛЯВАЩА ХУНТА ОТ ЕВРОМАЙНАТА Е НЕЗАКОННА.1. След като поне 3 пъти се опитват да убият стария президент той бяга в РФ и аз бих избягал2. Полицията на ЕВРОМАЙНАТА НЯМА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ поне докато наистина не почнаха да стрелят3. РАДАТА направи ново правителство с 72% гласове при необходими 75% по дулата на калашите на Десен СекторАйде буквоеди какво ще кажетеА отностно ГЕНОЦИДА в Донбас нямам думи
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този прави шоколади и бомбони, министър-председателят-сциентолог го раздава, остава някой сладоледаджия да сложат шеф та Радата, че по-бързо да им стане демокрацията.Даже по-хубава от ташата.
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-мразим двойния стандарт. Значи едни могат да бомбардират когото си поискат за каквито си поискат неща а други да си мълчат. Ми не знам кво е по различното от косово тука? Трябва да си доста ограничен за да не виждаш приликите...
137
5
 
2
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Василев--143;Прав си.Нека отидат да акат в Русия. Ако смеят да кажат нещо срещу ***. Тук е лесно да плюеш.Марш в Русия русофилска ***.
136
0
 
6
 
! Отговори
! преди 9 години
Лъжливата пропаганда като част от психологическата война срещу Русия нарича терора срещу етническото руско население"войната на Русия срещу Украйна".Нито Русия влезе в Украйна,нито етническите руснаци и доброволците помагащи им в Крим.Войната е срещу украинския и руския народ,промени можеше да има за доброто на украинците,затова трябваше да се извърши преврат за да се създаде враждебност и условия за война с Русия.
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДълесДо Без измислици моля--132;Референдумите в Крим и Източна Украйна са Незакони----------------Може би трябваше Русия да изпрати самолети да бомбардират Киев, така както САЩ бомбардираха Сърбия и нямаше да има нужда от референдум, така както е станало в Косово.Може би тогава международният съд щеше да признае Крим. Дали щеше да ги признае. Ами ако съдиите са Руснаци, Китайци, Индийци, Пакистанци и т.н., сигурно щяха да признаят Крим, въпреки бомбандировките над Киев. Както в Косово!
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
160На девети септември баба ти не е била родена, а говориш като очевидецНегравотното ти писане издава що за сополивец си.
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манете го тоя Прасенко!Вече оцеля една коледа -сега обаче си насилва късмета!
132
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До dp 151Пак наговори ГЛУПОСТИ но подред1. 70% от КРИМ е етнически Руснаци и КРИМ е към УССР заради по-лесните управленски икономически решения на Хрушчов по неговото управление.2. КРИМ ОБЯВИ НЕЗАВИСИМОСТ и след това ПОТВЪРДИ НЕЗАВИСИМОСТ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. След това помоли да бъде приета в РФ. Двата парламента ратифицираха договора. Крим е автономна република в РФ с 3 официални езика Руски, Татарски и Украински, свой парламент, знаме и тн.3. Украйна препродава нелетлното оръжие дето и го дадо
131
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 9 години
80 о/о Украинци са много но и 20 о/о от 70 000 000 са доста хора и то събрани на едно място незнам незнам
130
6
 
2
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Без измислици моля--132;Референдумите в Крим и Източна Украйна са Незакони защото се проведоха под руските Щикове. Така станяа и у насслед ДЕВЕТИ.И> Всичко беше ФАЛШИВО. Г. Димитров загуби изборите в София,
129
2
 
14
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
"Петро Порошенко заяви, че той, украинското правителство и Върховната Рада са готови да въведат военно положение"- тия гореизброените нищо не могат да решат, те могат само да информират какво са решили САЩ за Украйна!
128
6
 
1
 
! Отговори
Ехей чакай малко преди 9 години
Българинът обича Русия,а вече все повече мрази САЩ---------------Чакай малко, не ме вписвай мен в обичащите Русия, защото Русия не действат по-различно от САЩ.Аз съм на страната на Русия в този конфликт, но не и по принцип, така че не си прави грешни изводи за хората!
127
8
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен----УКРАИНА НЕ ДЪЛЖИ НИЩО ВЕЧЕ НА РУСИЯ-ОБРАТНОТО Е.ЩЕТИТЕ НАНЕСЕНИ НА УКРАИНСКИТЕ ГРАДОВЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ ДЪЛГА ЗА ГАЗ.РУСИЯ ВЪРНА ЛИ ДЪЛГОВЕТЕ СИ КЪМ ГЕРМАНИЯ СЛЕД ВОЙНАТА ?
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Югославия не се разпадна сама! Разпаднаха я с етническото оръжие. Бжежински какво казва - на изток по-добре мюсюлмани, отколкото славяни.Все пак сме свидетели на събитията и не можем да се залъгваме, че тези процеди са естествени и спонтанни.Тук също имаше полъх...
125
0
 
5
 
! Отговори
; преди 9 години
Янукович предложи пост министър председател на Яйцечук и истински диалог с т.нар.опозиция защото не искаше Украйна да загуби независимостта си в ЕС и да я сполети участта на Гърция,създаде реални условия за да се започне борба с корупцията,но киевските предатели терористи нямаха за цел мир,нито доброто на украинските хора но задача да се започне етнически терор и прочистване на руската етничност и да се изземе Крим,само това би предизвикало Русия на война,
124
3
 
5
 
! Отговори
е да де! преди 9 години
До dpЗначи с Новорусия вичко е ок - тя ще е автономна!