САЩ свалят санкциите срещу Русия, ако спазва мира

"Договореностите трябва да бъдат напълно реализирани"
12 фев 2015 22:43,
164
 САЩ свалят санкциите срещу Русия, ако спазва мира
Снимка: архив Reuters

САЩ са готови да обмислят отмяната на санкциите срещу Русия при условие, че се изпълняват постигнатите през септември миналата година и в четвъртък в Минск договорености. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от ТАСС, съобщи „Фокус”.

Още по темата
„Както вече няколко пъти се казвали, Съединените щати са готови да разгледат отмяната на санкциите по отношение на Русия, когато Минските договорености от септември 2014 г. и сегашното споразумение бъдат изпълнявани изцяло“, се казва в изявление на Държавния департамент.

Говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки подчерта нуждата от реализация на договореностите.
„Те трябва да бъдат реализирани напълно. Всички тези споразумения си остават хартия, докато не бъдат приведени в действие“, подчерта тя.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днешното споразумение от Минск за прекратяване на огъня. Той обаче заяви, че наблюдаваната през деня ескалация на конфликта противоречи на духа на постигнатата договореност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Важното е това споразумение да се приложи на терен, изцяло и без забавяне. Ескалацията на боевете в Източна Украйна не е в духа на това, което бе договорено в Минск. Русия трябва да прекрати подкрепата си за сепаратистите и да изтегли своите войски и военно оборудване от Източна Украйна", добави генералният секретар на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: УкрайнаМинскСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дОГОВОРЕНОСТИТЕ ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ СЛЕД КАТО у КРАЙНА ПОЛУЧЕ ТЕЖКОТО ОРЪЖИЕ ОТ САЩ???????????
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леко отклонение - санкционерами наложи санкции на щатите ве, вместо да се чудиш защо...
88
1
 
11
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
До Анонимен 131:Кратко, точно, ясно - жалко, че американофилченцата не възприемат, дори когато истината им се завира в очите... Световните терористи ФАЩ (Фашистки Американски Щати) и ИзСраел имат неутолима жажда за кръв и господство... Световно господство.
87
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошите Американци са готови да свалят санкциите, ако Путин спре войната! Обаче Путин няма да се спре докато Русия не се разпадне, по примера на Германия втората световна, защото е същия психопат като Хитлер! Много сте безочливи феновете на Путин, не признавате факти и не спирате да лъжете и манипулирате!
86
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може ли да ми посочите една страна в коята да са се намесили САЩ и да не е станала гражданска война и разруха след тях?За примери Либия,Ирак,Афганистан,Сирия,Сърбия и сега в Украйна!За Украйна дори си и признаха САЩ че са спонсорирали опозицията на "майдана",всички знаем колко кръв се проля тогава,всичко идва от ненаситния стремеж на САЩ да се месят по целия свят,че и руската военна база в Крим искаха да вземат,но удариха на камък там!Да не говорим и за англииско говорящите украйнски военни!
85
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия да направи още едно учение на стратегическите си ядрени ракети и ще свалят напълно всички санкции!при първото им вадене и мобилизация в Русия,баба Меркел и Оланд веднага отидоха на крака при Путин като усетиха на къде отиват нещата!
84
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не желае мир. Продължава да вкарва терористи на територията на Украйна и да окупира суверенни чужди територии!
83
1
 
11
 
! Отговори
до сова преди 9 години
точно така,важно ,че се започна,сега има няма санкции,ти,той ,нарушава,договори,моговори,години ще минат,ще се продава оръжие,ти си виновен,той е виновен и т.н.,ако бяха превзели по голяма част от територията си Русия,по бързо нямаше да има санкции.Важното да се поддържа войната.Да сте чули колко са загиналите мирни граждани/защо мирни/какво са направили те,като си стоят в къщи.някой да ги е защитил от ес,пари,щети,стр.материали,кой ще плаща"обучението да се стреля на ангро.Защо изобщо се почна.
82
8
 
45
 
! Отговори
сова преди 9 години
Мира е подписан между Киев и двете републики е не между Русия и Украйна. Янките имат по голяма даже най голяма намеса в Украйна а не Русия която има право да се намеси при нужда, защото там избиват руснаци.Ако избиваха американци какво щеше да стане? Сега янките ще пратят оръжие но не пряко, а чрез Полша и прибалтийските държави, а защо не и чрез България. Тя е послушна.После украинската хунта ще наруши примирието и ще обвят че Русия е виновна и пaк санкции. Този сценарии ни е познат.
81
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ не желаят спиране на войната.Парите ,които конгреса одобри за въоръжаване на украинската армия ще отидат за инструктори и въоръжаване с модерна техника,целяща унищожаване на мирни граждани.Добре е,че вече има здраво мислещи политици в ЕС.От една страна са Германия и Франция,Италия,Испания,Швейцария,Гърция и пр.От друга най-верния слуга на САЩ Великобритания и Полша и прибалтийските републики,които мразят Русия.
80
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега става ясно че ако Горби се бе борил с Рейгън истински можеше и своята кожа - и нашата да продаде много по-скъпо, а не Путин да му поправя грешките след 25 години.
79
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от най-големите американски вестници "USA Today" с тираж от 1,6 милиона броя дневно публикува заглавната страница с карта, на която Крим не е част от територията на Украйна.Редакторите на списание "Форин Полиси" отбелязаха, че това е в противоречие с официалната позиция на САЩ, която не признава обединението на Крим с Русия. "Докато Западът отказва да признае анексирането на Крим от Русия, един от най-големите вестници го е направил", обръщат внимание авторите на списанието.Представител на изданието все още не е коментирал публикацията. Не е ясно дали тя е съзнателно решение или
78
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 9 години
До КУ КУСамо на Кукувците няма да даде
77
3
 
34
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Значи признават от Вашингтон ,че Крим е вече руски ?)
76
2
 
45
 
! Отговори
Леко отклонение преди 9 години
Само се чудя, защо не налагаме санкции на Америка за всяка война за петрол която прави. Та нали сирийските бежанци са у нас, иракските също? Или подслушването по приятелски ни харесва, или здраво изнудват и нашите и чуждите политици, а те понеже са много честни не се опъват. Предлагам ЕС да си направи своя военна организация и да спре да бъде *** на тия империалисти. ЕС все пак е независим или пък не?
75
2
 
41
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
САЩ и тяхните действия неминуемо са съпътствани от тероризъм. Някой ще се наеме ли да преброи, колко са невинните жертви убити "по погрешка" от военната кампания в Афганистан до сега? Или пак е неудобно? Лицемерничат със съпричастността си "аз съм Чарли", а Чарли от Виетнам, помните ли го?
74
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Да прав/а си, може да се каже че харесвам авторитаризма. Липса на правораздаване не точно но твърда ръка и разбира се съчетана с родолюбство. Липса на свобода на словото има всяка една държава миличък/чка а в едноличните решения на центъра няма нищо лошо стига да са за общото благо. Турскоро владичество само не знам защо го замеси.. Путин може да има лоши страни важното е че е патриот. Ако всичко се случваше в БГ нямаше да прибавят територия а биха продавали нашите дупедавци
73
2
 
26
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Историята помни много империи които са преживяли възход и падение сега е ред на американската
72
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
136 Значи харесваш авторитаризма , тогава защо се оплакваш от Турското владичество , то е било това , което е сега в Русия , липса на правораздаване ,липса на свобода на словото ,еднолични решения на центъра все такива неща ,Одисей 1
71
14
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
Така наречения "комунизъм" въпреки ограничения, глупости, лъжи и други подобни сътворени от вездесъщата АДМИНИСТРАЦИЯ... ни даде едно много важно и безценно нещо - време за нас си , за четене,за хоби,за пътуване и солидна сигурност.-130 Къде си пътувал бе *** , сега с една лична карта цяла Европа обикаляш и никой не те пита къде си ръгнал , кой те спира да четеш или да имаш хоби що за простотии пишете тук .Ти влизал ли си скоро в книжарница , знаеш ли колко са в София и какви са