Украйна все още е далеч от мира

Порошенко: Няма гаранции за изпълнението на постигнатите договорки
Обновена: 13 фев 2015 15:25 | 13 фев 2015 15:25,
111
Украйна все още е далеч от мира
Украинският президент Петро Порошенко. Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко призна, че страната му все още е далеч от мира, предаде Ройтерс. Това стана само ден след сключването на новото споразумение за прекратяване на огъня.

"Не искам никой да има каквито и да било илюзии и аз не съм виждал толкова наивен човек: все още сме на много дълъг път от мира", подчерта Порошенко. Той отбеляза, че никой не вярва, че клаузите на споразумението, подписано в Минск, ще бъдат спазвани стриктно.

Според него няма никакви гаранции за изпълнението на постигнатите договорки. Украинската страна ще изпълни своите ангажименти по споразумението, никой не се съмнява в това, увери Порошенко.

Той направи това изявление по време на посещение в учебния център на Националната гвардия в Киевска област.

Украйна има за цел да си върне контрола над Донецка и Луганска област, каза премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Украинският министър-председател подчерта, че правителството и президентът няма да направят никакви отстъпки, които биха подкопали суверенитета, териториалната цялост и независимостта на страната.

Яценюк наблегна и на важното значение на възстановяването на контрола на украинските власти над цялата граница с Русия, което определи като ключово условие от минското споразумение.

На фона на тези изявления, броят на жертвите в конфликта в Източна Украйна продължи да нараства. Над 20 души бяха убити след подписването на споразумението за прекратяване на огъня, въпреки че е предвидено то да влезе в сила в неделя.

11 украински войници са загинали и 40 са били ранени в сражения през последните 24 часа, съобщи военният говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс. На дневния си брифинг Лисенко обвини проруските сепаратисти, че не спират да укрепват позициите си в ключовите райони.

"Противникът продължава да струпва сили в главните зони на въоръжения конфликт", каза той.

Двама цивилни загинали и шестима били ранени, след като артилерийски снаряди улучили кафене в контролирания от силите на Киев град Счастие, близо до бунтовническия бастион Луганск, посочва Ройтерс. Двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за нападението.

Снаряди са паднали на много места в Счастие. Топлоподаването е прекъснато, а електро- и водоснабдителната мрежа са понесли щети, разказа представител на лоялната на Киев администрация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера войнолюбивите на *** бяха посърнали при подписването на мирните договорености, но статии като тази им връща вярата във войната! Утре ще излязат на улицата с червени знамена и ще крещят "мир"! Вечерта на позитано ще им платят за крещенето, но в рубли!
13
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОНАЗИ ПИКЛА УКРАИНСКА КАДЕТО Я ИЗМЪКНАХА ОТ ЗАТВОРА , ТАКА НАРЕЧЕНАТА ГАЗОВА КРАДЛА КАДЕ Е , ОНЯ БОКСЬОР И ТОЙ КАДЕ Е , НА СЪСКАХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ,
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРЕХОТА НАРОД СРЕЩУ СВОЙ НАРОД ДА СЕ ИЗБИВАТ , ТРЯБВА ДА ИМА КРАЙ
11
1
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Пичове, прочетете си споразумението. Там пише 1,2,3 - всяко следва от предишното. Айде стига сте се чудили ще го спазвате ли или не - почнете от 1, та да видим. Така както я карате в Минск-3 ще се говори и за Киевска Рус и за Бесарабска България.
10
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир за всяка империя е равносилно на самоубииство.
9
5
 
38
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Прасенко вече е бита карта. В момента Коломолски създава собствен щаб за единен контрол над частните му главорези. Дори битките с Новорусия да спрат съвсем скоро ще има такива вътре в останалата част на страната. Мир може да има само ако изгонят американците, което е ясно, че няма да стане.
8
2
 
41
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Как да има мир,когато парите са взети и поръчката трябва да се изпълни!Парите са много,а поръчителя не приема откази!Така че боят няма да спре скоро-освен ако не бъде елиминиран някой от двамата.Е,за САЩ още е рано,но времето на Киевската Хунта изтича!
7
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма гаранции защото САЩ искат там да има война.
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир в Украйна няма да има докато *** не победи Америка.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаранция - Франция. Франция дава 2 самолетоносача на Путин, а на Пораженко дава съвет да приказва по-малко, защото и пречи на бизнеса с Русия.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо на преговорите нямаше представител на Украйна, а само на Пиндостан , те тоя на снимката ?!
3
1
 
52
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Еми няма да има мир в Украйна ,щото Прошенко не управля военните части воюващи в Украйна . Едните на са на Аваков (МВД-МВР),Ярош (Десен сектор),Турчинов (войската ),Батальони (Коломолски ) и всеки сам си воюва без да се подчиняват на Прошенко .
2
4
 
50
 
! Отговори
А преди 9 години
Този на снимката и премиерът му са най големите престъпници на Украйна и народа на Украйна страда и ще страда заради тях !
1
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сепаратягите са получили заповед до неделя да превземат Дебальцево.-Ако не - в Сибирь на заслужен отдих!