Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата

Правителствен източник: Ще търсим взаимноизгодно решение с европартньорите си
Обновена: 17 фев 2015 14:53 | 17 фев 2015 14:53, Елка Василева
53
Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство "няма да приеме ултиматума", но "запазва своя ангажимент да намери взаимноизгодно решение с европейските си партньори чрез продължаване на преговорите", заяви гръцки правителствен източник, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Гръцкото правителство е твърдо решено да уважи мандата на народа и историята на демокрацията в Европа", посочи източникът след снощния провал на срещата на Еврогрупата.

Снощи Гърция и партньорите й от еврозоната прекъснаха внезапно преговорите си, тъй като в текста, предложен на гърците, се споменаваше за продължаване на "сегашната програма" за помощ от ЕС, припомня АФП.

Еврогрупата даде на Гърция срок до петък да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма, но гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази надежда за възможно постигане на съгласие до 48 часа.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГърцияЕврогрупа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
16
 
19
 
! Отговори
:-) преди 9 години
В статията четем: "Еврогрупата даде на Гърция срок до петък да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма". Демокрация по европейски - даваме ви срок да се съгласите с предложението ни.....
2
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Гръцкото правителство е твърдо решено да уважи мандата на народа и историята на демокрацията в Европа"Бравос! Демокрацията няма общо с ултиматуми, облечени в пародия на преговори!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бравос!