Варуфакис сигурен, че Гърция ще се договори с Еврогрупата до 48 часа

Гръцкия финансов министър твърд – не се приемат строгите мерки за икономии
17 фев 2015 08:56, Елка Василева
13
Варуфакис сигурен, че Гърция ще се договори с Еврогрупата до 48 часа
Янис Варуфакис. Снимка: Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази увереност, че страната му ще постигне споразумение с Еврогрупата до два дни, предадоха световните агенции.

"Нямам никакво съмнение, че през следващите 48 часа Европа ще успее да (излезе с предложение), за да започнем истинската работа и да договорим нов (спасителен план)" за Гърция, каза Варуфакис след края на заседанието на финансовите министри на държавите от еврозоната в Брюксел. Той прояви оптимизъм, че "Европа ще направи обичайния си номер: ще извади добро споразумение... от ситуация, която изглежда патова".

Още по темата

В същото време гръцкият министър на финансите отбеляза, че ултиматумът, даден от Еврогрупата на страната му - да реши до пет дни дали иска продължаване на сегашната стабилизационна програма, за нея не е от полза. Гърция няма да приеме строгите мерки за икономии, включени в настоящия план, потвърди той.

Утре в Брюксел ще се състои среща на министрите на финансите на всички страни от Европейския съюз. Очаква се Гърция да бъде в центъра и на техните разговори, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Ellin преди 9 години
До БългаринТи ли българино ще ни научиш как се работи? да знам какво лежане и тръшкане, че съм най-бедния в европа но пък най-добрия послушко ме чака....
10
2
 
0
 
! Отговори
ceco krastavia преди 9 години
Spored men garcia otiva kam grajdanska voina sled mesec dva 99 procenta
9
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Уважаеми Х,На пръв поглед нещата изглеждат, както ги описваш. Но нека не забравяме, че в случая не става дума за заем между две физически лица, а за държавни кредити. За това мисля, че аналогията не е много точна. Държавни кредити се дават винаги целево, определена сума за определен резултат, постигнат по точно определен план и с точно определени изпълнители. Нека да помислим и с каква част от тези кредити са извършвани плащания на компании-изпълнители от страните кредиторки.
8
1
 
6
 
! Отговори
х преди 9 години
До :-)7Ако ти си ми поискал 100 пв и аз съм ти ги дал,сега ми казваш че няма да ги върнеш , да ти опростя 80 и да ти дам още 100-и на всичкото отгоре да приказваш че аз съм *** *** и трябва да направя това което ти ми казваш-те това е ситуацията с Гърция Те лапат
7
6
 
4
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Обратно на изказаните дотук мнения мисля, че гръцкото правителство постъпва правилно. В крайна сметка не това правителство е допуснало вземането и разпиляването на заеми, но има смелостта да се противопостави в името на националния интерес на гърците. За това подкрепям действията им, без да омаловажавам факта, че "гръцките" инвеститори в България са най-безскрупулни (но това е друга тема).
6
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Тоя наглец и другите като него заслужават да минат на камъни и маслини за следващите 30 години. Има ли някой ,който да не иска след като е изплюскал 130 милиарда чужди пари, да плесне с ръчички и да каже, че няма да ги връща. Наглата византийска гнида ще трябва да се научи да работи и да гладува.
5
7
 
16
 
! Отговори
Томбльонк преди 9 години
Нагла гад! Ядоха и пиха на корем, па сега искат да им опростят борчовете
4
1
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Скритата карта на Гърция е че на Европа не и се бие на три фронта. Ако не се съгласят Путин ще отиде от Будапеца в Атина. Това чисто егоистично даже е добре, защото интереса към България ще се засили. Надявам се Българите да бъдат достатъчно разумни и да останат с Европа.
3
6
 
11
 
! Отговори
един от нас преди 9 години
Беше несправедливо да се помпи тази неблагодарен народ и Европа да влиза в България през Гърция. Много пошли неща станаха именно поради мощната подкрепа която получи през 1990 години този недостоен народ.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали, дали! И гърците имат скрита карта!
1
0
 
5
 
! Отговори
Грък преди 9 години
А дано, ама надали.