Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата

Правителствен източник: Ще търсим взаимноизгодно решение с европартньорите си
Обновена: 17 фев 2015 14:53 | 17 фев 2015 14:53, Елка Василева
53
Гърция няма да приеме ултиматума на Еврогрупата
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство "няма да приеме ултиматума", но "запазва своя ангажимент да намери взаимноизгодно решение с европейските си партньори чрез продължаване на преговорите", заяви гръцки правителствен източник, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Гръцкото правителство е твърдо решено да уважи мандата на народа и историята на демокрацията в Европа", посочи източникът след снощния провал на срещата на Еврогрупата.

Снощи Гърция и партньорите й от еврозоната прекъснаха внезапно преговорите си, тъй като в текста, предложен на гърците, се споменаваше за продължаване на "сегашната програма" за помощ от ЕС, припомня АФП.

Еврогрупата даде на Гърция срок до петък да се съгласи да бъде продължена оздравителната й програма, но гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази надежда за възможно постигане на съгласие до 48 часа.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: гърцияЕврогрупа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
QE преди 9 години
До hunterЛъжеш се и за друго: За банките няма "чужди" и "свои". На никой народ не са опростили нищо. Това че били too big to fail са глупости от 1001 нощ. Светът щеше да си отдъхне ако ги бяха оставили да фалират и да е забравил за тях вече. Много сериозни икономисти имат здрави аргументи че това са фактите.Сега се точат да получат пристанищата и островите на Гърция за хартията която са произвели, но гърците се опъват.
22
6
 
1
 
! Отговори
QE преди 9 години
До hunterАз разбирам добре, ти се заблуждаваш:"Опрощаването" на дълга на банките става за сметка на държавата - данъкоплатците го поемат! В БГ нали също така спасиха една банка неотдавна? То няма как иначе да бъде, след като само банките имат правото да "произвеждат" долари и евра. Държавата ги взима САМО като заем, тя теоретично не може да е без непрекъснато растящ заем. Понеже доларът е собственост на ФР, който е консорциум от банки.
21
10
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Никакво огъване пред ЕС!
20
4
 
7
 
! Отговори
BB преди 9 години
Eto Tova e narod ne kato Nas balgarite predateli donosnizi slobari savismizi sa Tova sme i nai bednite nai korumpiranite Parlamenta Artisti komunjaga prebarnati v gerb samo da sa na vlast ne vi li Stigna da lajete bG narod no bG naroda e vinoven podkupvate go i toi glasuva sa mutrite i bivschite ot bkp kakva e bila za4eva menda kakvo ime samo stojanova ba4varoba vnu4kata na Partisanin lileto Kakto bB i Kasva Zezo zz koga sche e v Satvora
19
9
 
9
 
! Отговори
hunter преди 9 години
До QEНещо не си разбрал. Силните икономики си опрощаваха дълговете на собствените банки, за да не повлечат цялата икономика след себе си. Откъде накъде ще опрощават дългове на чужди народи и банки. Ти би ли опростила пари, които ти дължат. Едва ли... Въобще всеки с чужда пита помен иска да прави.
18
3
 
10
 
! Отговори
До Стаматис преди 9 години
Това, което пишеш е ясно. Всеки протестира за да е по-добре и да не му се отнемат привилегиите. Въпросът е какво ще излезе от цялата работа? Иначе всеки протестира и иска да има повече пари и по-добър живот. Ще видим какво ще направи Гърция. Това ще е прецедент в ЕС. Мисля си, че или Гърция ще клекне пред ЕС или не я чака нищо добро. То не я чака нищо добро и при двата случая май - избира се от по-малкото зло. С най-добри чувства, без капка злоба! И за нас е по-добре да има стабилен,богат съсед.
17
10
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Браво на гърците...хитра нация,да...доят Меркел,докато могат.Ние,понеже сме...пълни послушковци -отличници,ще гледаме само и ще се радваме на наш Боко-отличника.
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маляки...
15
18
 
15
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Гърци, ще ядете пасти, да ва *** в тарикатите. Всичко е до време.
14
9
 
14
 
! Отговори
QE преди 9 години
Интересно колко са зомбирани хората: когато на банките им се опрощават и реструктурират милиони, милиарди та и трилиони долари (справка последната финансова криза 2008) това е "спасяване" на икономиката. Когато обаче стане дума да се реструктурира дългът на някой народ - НЕЕЕ не може! Ето сега Централната Европейска банка започва програма по "количествено смекчаване" (чети: печатане на пари и подаряването им на банките) и всички са ОК с това!
13
4
 
4
 
! Отговори
ceco prisadata преди 9 години
Veche vsichko e iasno garcia izliza ot evro zonata i sled mesec dva zapochva grajdanska voina tova tolkova vidno che samo maloymnicite ne go razbirat
12
3
 
24
 
! Отговори
Св. Онуфри преди 9 години
Когато Господ направил византиеца, евреинът плакал безутешно три дена и три нощи.
11
12
 
23
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Безочливи гърци, ей!!! С една десета от потъналите в Гърция пари, дадени на България, щеше да има и за крадене и за народа!!! Дано се удавят в собственото си узо!!!
10
13
 
23
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Истината е, че силните икономики ликвидират слабите. ЕС е едно финансово недоразумение, нова форма на неоколониализъм, чрез заеми, задлъжняване и изкупуване на цели държави. След Гърция ще последват и други.
9
15
 
25
 
! Отговори
Стамитис преди 9 години
Ясас , как сте ? Платихте ли си тока ? А останаха ли ви пари за храна ? За дрехи няма смисъл да питам или ? Кажете ми поне една африканска държава , която да е по - зле от България ?! Не , аз не ви се подигравам , аз ви обяснявам защо Гърция протестира , а именно за да не стане като България !
8
6
 
11
 
! Отговори
ceco kaltaka преди 9 години
Veche vsichko e iasno za tezi marzelivi lajlivi i mrasni xora garcite te sa van ot evropa i grajdanskata voina im chyka na portata ama samo glopacite ne mogat da go razberat
7
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТИГА С ТЪПИТЕ ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА!!!!ЦИПРАС ЩЯЛ ДА ВРЪЩА 3000 уволнени държавни служителиЧе кой ще ги храни- бюджета ли? частния сектор ли?Само празни приказки само демагогия са гърците!
6
8
 
16
 
! Отговори
Мадафакис преди 9 години
GREXIT, маляки!
5
7
 
15
 
! Отговори
От Германия преди 9 години
От гърците искаме да правим ***, а те не искат. Не разбираме защо. Даваме им ултиматум.
4
8
 
32
 
! Отговори
kjlgk преди 9 години
Защо просто Европа не бие шута на Гърция?! То са молби, то е чудо! Явно им е кеф цяла Европа да ги хрантути, а насреща - жива подигравка!!!Европа да даде и на нас 1000 евро минимална работна заплата, адекватни пенсии и т.н.... пък нека ни се кара и ни размахва заплашително пръст...