Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево

"Шпигел": Порошенко е в крайно незавидно положение
21 фев 2015 17:23,
152
Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са демотивирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна", се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените".

В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артемивск (рус. Артьомовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево.

В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22 украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война", предаде ТАСС.

В статията се цитира публикация на киевския вестник "Новое время", според която главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана. Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: армияУкрайнаДебалцеве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
2
 
! Отговори
до ВАЗЕЛИН С преди 9 години
Бил съм на посочените места - няма никакви любители на детска плът, кръвосмесители и зоофили. Гейове има като навсякъде - вие в Русия като ги биете и им взимате книжките да не сте ги намалили?Кое да пожелаеш?90% миролюбиви европейски българи да напуснат за да може 10% умопомрачени путинофили да продадат България на Путин за 5 копейки и да я превърнат в азиатска *** от 19 век? Еми НЯМА ДА СТАНЕ !
57
2
 
5
 
! Отговори
ВАЗЕЛИН С преди 9 години
До до ПризракСъс същият тон, мога да пожелая. На последователите на хетерофобския *** съюз, както и на любителите на детска плът, още на кръвосмесителите и на зоофилите.Да се изнасят, към сборищата на такива девиации. Като: Бенелюкс, Великобритания, Скадинавия...за да останат тук, по не сбърканите хора!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не говорим, че допреди година, курса на гривната беше 8 за долар, а сега вече е над 30, т.е почти четирикратно пропадане. Сами да си правят сметката тъпите урки, какъв голям си вкараха отзад.
55
18
 
2
 
! Отговори
до Призрак преди 9 години
Че кой не е предан на евроатлантическите идеи и НАТО?България е европейска държава, член на НАТО!Който е предан на други идеи като ислямска държава или путинска диктатура, е свободен да заминава за там да си реализира идеите. Ти какво чакаш тук още?
54
4
 
13
 
! Отговори
LINKS 2-3-4 преди 9 години
Дебалцево-украинският Сталинград!
53
1
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ако това са официалните данни на хунтата истинската бройка се получава като се умножи по 10.
52
1
 
17
 
! Отговори
юх преди 9 години
,, Шпигел ,, да не задава въпроси чиито отговори добре знае . Порошенко умишлено остави момчетата там да умрат. Но той не е разсртоен --защо да е като не е украинец..
51
3
 
42
 
! Отговори
Радецки преди 9 години
Руснакът може да търпи теглото от руските си господари, но никога нетърпи теглото на чужди господари. Руснаците са в това положение заради предателя Горбачов, който наивно повярва на Рейгън, че ще бъдат партнъори. Горби е *** селянин, а Рейгън нереализиран актъор и дълги години работил като продавач манипулатор. Горби е кух наивник. Тариката Рейгън го прецака. Путин знае, че ще е като Иван Грозни, но ще запази величието на Русия.Де да имахме и ние верни на България политици.
50
64
 
4
 
! Отговори
тряс преди 9 години
Руснаците избиват българи в Украйна. Затова трябва да размажем руските *** у нас! Всички, които са учили в СССР на времето, женени са за рускини и семействата им, зашото са потенциални руски шпиони! По морето бой за руските 'туристи' а всъщност терористи!
49
3
 
23
 
! Отговори
маноло преди 9 години
Е от кога Украйна има армия-смешници
48
30
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
"Ако руската армия беше влязла, нещата сега щяха да са доста "обърнати", не мислиш ли?"Tака е, но те пипат предпазливо, точно за да "няма официално лице, предоставило доказателство за наличие на руска редовна армия" - добре си го обяснил. "Хитрина", която обаче при нас не минава.И не се страхуваме от руснаците, а ни се повръща от руснаците и тяхната наглост, разбери!
47
1
 
33
 
! Отговори
време е преди 9 години
Нека цялата хомосексуална общност да излезе в подкрепа на украинските войници. Ама много матрял се губи и то европейски настроен. Нека от президенстворо да осъдят и да ни подкрепи Барак Хюсеин Обама и Керито.айда давайтв и изпратете танка.
46
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 43Виж картите и тогава говори. Територията която сега контролират ДНР и ЛНР е много повече от тази лятото. Тогава имаше няколко котела. Да не говорим за Ивайловск, който е задминат само от Дебалцево. Украинската армия за по- малко от година са предоставили повече техника на ДНР и ЛНР отколкото има нашата армия /като изключим авиацията/. Имат бездарно командване и вътрешни противоречия. Пращат необучени младежи да се бият на фронта. Пушечно месо. Това не са политици ами робовладелци.
45
1
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Такива глупости са директно за "гинес". Вие да не би да употребявате наркотици или други упойващи вещества?.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименУкраинците и до момента не са си изтеглили артилерията. Голяма част от артилерията им няма обсег да прикрива населените места на юг от Дебалцево от позициите на север от котела. Руснаци на юг няма. Украинците там завзеха буферна територия оставена от ДНР, защото украинската армия сриваше със земята селата на изток от Мариупол, а ДНР не можеха да отвърнат. Артилерията на украинците е в града и ответен удар ще порази много жилищни квартали, поради което ДНР се изтеглиха на изток.
43
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тук нататък времето работи само за Украйна. Но аз не вярвам, че руснаците няма отново да се опитат да дестибилизират ситуацията.Резултатите от Минск-дипломацията е явно поражение на руснаците в Донбас, което в следствие на от невъзможността им да получат предимство във военните действия в Донбас. Даже само за месец и половина в Дебалцево убити, ранени и изчезнал без следа поражение за тях-всички и последните резерви бяха включени при Дебалцево. Това говори сериознаи загуби.
42
48
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво и да приказвате, това е провал политически за Путин. 1. Защото не можах да преначертаят границите и да сменят фронтовата линия съгласно Минск 1.2. Боя за Дебалцево продължи след премирието-след изтеглянето на артилерията на Украниците. Котела не се получи и в послествие които повлия на преговорите е Минск. Наистина сега Укринската армия се е преодислоцира в покрайните на Дебалцево.3. На Юг при Мариопол Украинците са на 15 км от Руската граница. Там руснаците претърпяха Пълен неспех.
41
13
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 9 години
"се организираха"Тцъ, организиране не помага срещу армията на 40 млн държава - за всеки с най-елементарна военна култура е ясно, че руската армия влезе там и обърна нещата.
40
19
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Няколко хиляди опълченци и 1000-2000 наемници смазаха цялата им пияна и разхайтена армия....и как тази разхайтена армия през лятото попиля тези опълченци.....после дойдоха зелените човечета....
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джавелин до Град 34идидоти - махнете се от държавата и ще има просперитет!