Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов

През 2012 г. той обмислял да поиска политическо убежище в Литва
1 мар 2015 07:53,
194
Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов
Борис Немцов Снимка: архив, Reuters

В центъра на Москва днес ще се проведе шествие в памет на убития опозиционер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, съобщи Франс прес.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин пое ангажимент да направи всичко по силите си за залавянето на убийците на Немцов, чиято смърт потресе западни лидери и опозицията в Русия.

В същото време поддръжниците на Кремъл нарекоха покушението провокация, целяща дестабилизиране на страната. Докато полицията издирва убийците, няколко хиляди души поднесоха цветя и свещи на мястото, където 55-годишният Немцов бе застрелян.

Няколко часа преди покушението Немцов призова в ефира на радио "Ехото на Москва" руснаците да излязат на протест днес срещу, както се изрази той, агресията на Путин в Украйна. Тази демонстрация бе отменена и вместо нея днес ще има паметно шествие, за което бе дадено разрешение от общината.

Руският опозиционер Борис Немцов е обмислял да поиска политическо убежище в Литва през 2012 г., страхувайки се от преследвания от страна на Кремъл, съобщи по-рано Андрюс Кубилюс, който по това време бе министър-председател на балтийската страна, предаде Франс прес.

Кубилюс обещал в личен разговор на Немцов, че ще го приеме, но опозиционерът в крайна сметка решил да остане в Русия. "Немцов каза, че се страхува да не бъде арестуван и вкаран в затвор" след протести на опозицията срещу избирането на Владимир Путин за трети президентски мандат през 2012 г.", отбеляза Кубилюс.

Немцов бе убит в петък преди полунощ на Големия Москворецки мост. По него бяха изстреляни няколко куршума от движеща се кола, четири от които попаднаха в гърба на опозиционера, който загина на място.

Покушението бе осъдено от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който заяви, че е потресен от убийството на Борис Немцов и разчита, че виновните ще бъдат подведени под наказателна отговорност, се казва в разпространено комюнике на пресслужбата на световната организация, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
10
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До БожоБроят се на пръсти , защото тука не виреят американската "демокрация" и военни бази .
33
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Как може човек да се самоубие по тоя гаден начин
32
4
 
12
 
! Отговори
и така преди 9 години
Нека се върне СССР и ние да сме част от това
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, с големите букви, ти си неграмотен, бе. Пише се сигУрност.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С такова ниво опозиционери, американците наистина ли се надяват да свалят Путин?Добре им го каза Кисинджър - администрацията на Обама е неадекватна!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе цял свят разбра,че тоа хрантутник на Сорос Немцов ,освен ,че е замесен в мръсни сделки си падал и женкар за разлика от другите *** дето налитат на еднополовите връзки.Борис Немцов налитал на жужди булки и като нищо някой ревнив съпруг с кинти да го е поръчал и да са го гътнали Боби Немцов.така е в тези среди,-мръсни пари за мръсни политически поръчки,политика,наркотици ,разврат и накрая куршум у тиквата.То у нас за 25 г(демокрация) гръмнаха сума ти народ и к,во-НИЩО
28
11
 
2
 
! Отговори
Анатолий преди 9 години
Немцов погибт! Про это надо отвечат Путина!
27
2
 
9
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
Убиеца е ясен : "Няколко политически ръководители на САЩ, нарушили правата на човека, бомбардирайки" страни като Сирия, Ирак и Афганистан "няма да могат да влизат във Венецуела, защото са терористи", каза Мадуро.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ДАЛИ Е БИЛ ПЛЕЙБОЙ НЕ ЗНАМ ,ЗАЩОТО НЕ ЖИВЕЯ В РУСИЯ ,НО СЪС СИГОРНОСТ ЗНАМ ЗА ЕДИН ХУЛИГАН ДЕТО ОБИЧА ПУРИ ,МЛАДИ ЖЕНИ И ДА СКАЧА НА ОБИКНОВЕНИ ХОРА КОГАТО СЛЕД НЕГО ВЪРВЯТ ПО 6-7 БЕЗЛИЧНИ ЗОМБИТА !
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го пуснат това шествие!И както в америка - да монтират по пет камери на квадратен метър и да документират всичко от 360 градуса.После да прекарат записите през софтуер за разпознаване *** образи и да си направят база данни за обхождане и справки!После да почнат да следят сметките и телефоните на присъстващите и до година няма да има платена опозиция!Даже случая е много удобен, може да се каже!
24
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
Какво толкова, защо да не го пожертват, ако е в интерес на дестабилизацията на Русия. приживе не представляваше голяма ценност, на брътвежите му никой не обръщаше особено внимание, язък за доларите. Очевидно човекът е бил зает с украински манекенки-негови внучки и само от време на време е изприказвал нещо по радиата, колкото да не е без хич. А сега зорлем ще го направят герой, какъвто не е бил никога - просто един участник в Елциновата голяма кражба и храненик на чужди сулжби.
23
11
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ByzantineБлагодарение на *** като теб, страни като Австрия се броят на пръсти !!! Всички сатрапи разчитат на подкрепата на безмозъчни комплескари, озлобени от мизерния си животец !!! Когато един сатрап иска да управлява вечно, той настройва матряла срещу , еврогейците, предателите, ***, марсианците и матряла мучи в захлас !!! сатрапът се усмихва с кривата си устичка и продължава да милва по главичките дечица пред камерите !!!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че го утрепаха, та разбрахме, че имало и такъв плейбой.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже закъсняха с очистването на тоя ***-трябваше по-рано да му светят маслото-много пари на американците изяде тоя....
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЛКОВА МНОГО ПРОСТОТИЯ В ЕДНА ПАРТИЯ........УЖАС ИДВА МИ В ПО-ВЕЧЕ...ДА ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ НА ЕДНА ПЕРХИДРОЛЕНА ПАРТИЯ......
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руският народ настоява да се разкрият убийците, за да знае на кого да благодари!
18
1
 
12
 
! Отговори
сащ-терористи преди 9 години
Неписано правило в криминалистиката е,че винаги извършителя се връща на местопрестъплението.Затова и съвсем скоро след разстрела на немцов посланника на сащ в Русия У.Тафт цъффна на мястото на убийството да се прави на (опечален).Когато има едно престъпление винаги се търси кой би имал на голяма изгода от него и в този случай е очевадно,че сащ и хазарите които ненавиждат Путин имат изгода от такива събития.И момента добре подбран,ден преди протеста на опозицията се разстрелва баш опозиционера
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точно както бай Тоша беше у нас......както е в Корея......
16
1
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
А от колата в видян Путин лично да стреля
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на Русия