Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов

През 2012 г. той обмислял да поиска политическо убежище в Литва
1 мар 2015 07:53,
194
Шествие в Москва ще почете паметта на убития Немцов
Борис Немцов Снимка: архив, Reuters

В центъра на Москва днес ще се проведе шествие в памет на убития опозиционер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов, съобщи Франс прес.

Още по темата
Руският президент Владимир Путин пое ангажимент да направи всичко по силите си за залавянето на убийците на Немцов, чиято смърт потресе западни лидери и опозицията в Русия.

В същото време поддръжниците на Кремъл нарекоха покушението провокация, целяща дестабилизиране на страната. Докато полицията издирва убийците, няколко хиляди души поднесоха цветя и свещи на мястото, където 55-годишният Немцов бе застрелян.

Няколко часа преди покушението Немцов призова в ефира на радио "Ехото на Москва" руснаците да излязат на протест днес срещу, както се изрази той, агресията на Путин в Украйна. Тази демонстрация бе отменена и вместо нея днес ще има паметно шествие, за което бе дадено разрешение от общината.

Руският опозиционер Борис Немцов е обмислял да поиска политическо убежище в Литва през 2012 г., страхувайки се от преследвания от страна на Кремъл, съобщи по-рано Андрюс Кубилюс, който по това време бе министър-председател на балтийската страна, предаде Франс прес.

Кубилюс обещал в личен разговор на Немцов, че ще го приеме, но опозиционерът в крайна сметка решил да остане в Русия. "Немцов каза, че се страхува да не бъде арестуван и вкаран в затвор" след протести на опозицията срещу избирането на Владимир Путин за трети президентски мандат през 2012 г.", отбеляза Кубилюс.

Немцов бе убит в петък преди полунощ на Големия Москворецки мост. По него бяха изстреляни няколко куршума от движеща се кола, четири от които попаднаха в гърба на опозиционера, който загина на място.

Покушението бе осъдено от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който заяви, че е потресен от убийството на Борис Немцов и разчита, че виновните ще бъдат подведени под наказателна отговорност, се казва в разпространено комюнике на пресслужбата на световната организация, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали вече е стигнал до 9-ят кръг на Ада, където са останалите предатели ?!
13
2
 
25
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
Благодарение на Путин , Русия все още не се е првърнала от държава в територия, както България !
12
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е ***-убиецът или убития?БОГ да прости убитите от хунтата в крумъл.
11
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно джудже на високи токчета плаши не само съседните страни,но и собствените си граждани с шпиц командите -антимайдан,наричан още ПЛАШИЛОТО.
10
13
 
3
 
! Отговори
към 13 преди 9 години
До АнонименОсобенно партията на перхидроленото джудже пък да жали......няма как . Те могат всеки ден да целуват *** на вожда си , и всичко за пари ,ако днес Путин плаща на перхидроленото джудже той се пени обаче ако утре спре да плаща ,Болен би целунал и насраният *** на Обама само да има пари. По неговият почин действат и неговите безлични сянки ,ще целуват *** на джуджето докато има пари, спрат ли парите всеки откъдето е......и това били националисти......
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога вестниците ще ни занимават със смъртта на разни корумпирани ***
8
4
 
1
 
! Отговори
oh преди 9 години
ave tuka pik vi trepqt bavno I zakono s kojoi nokti cerveiceta sega se vi ostavqt I bez elementarni med' uslugi vajnoto e tsiganite da gi napusuvas I si politik stot v bg ima tsigani I drugotto sa papagali
7
16
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
путлерова Русия има най-демократичното управление - всички , които кажат нещо срещу слънцето на високи токчета, са или в затвора, или емигрирали, или се самоубиват в гръб с четири куршума !!! Толкова ефективна и правилна политическа система има само в Северна Корея, обаче там си имат династия , а в Русия *** направи всичко сам с двете си ръце и двата си крака на високи токчета !!! *** е нужен на Русия повече, от въздуха, водата и само водката е нужна почти колкото Него !!!
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН ПРЕДАТЕЛ ПО-МАЛКО, ЕДИН *** ПО-МАЛКО!!!! МАЛЦИНА ЩЕ ЖАЛЯТ ЗА НЕГО!!!
5
5
 
34
 
! Отговори
Бетина преди 9 години
Работа на САЩ, за да хвърлят обвинения отново върху Путин. Тъй правят винаги. Както направиха с кулите и другаде .За това, хората са- казали камъкът си тежи на мястото, къде върви тоя Немцов, да предава родината си, след като вижда, че е нападната от всякъде, санкции, др.
4
3
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Утилизация му се казва!
3
26
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ. АТОЗИ ПОД МЕН 1 Е МНОГО ***.
2
7
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
В Русия номерът няма да мине !Руснаците са здраво стъпили на земята хора и не се поддават лесно на пропагандата на Запада.В Русия цветна революция няма да има !Тези, които западната пропагандна машина на Новия световен ред представя като демократи, в Русия минават за национални предатели.Разбира се и в Русия има промити мозъци. Има и платени ***.Те обаче няма да отклонят Русия от правилния път на запазване на националното достойнство и суверенитет.Да живее братска Русия !
1
4
 
38
 
! Отговори
адв. Менко преди 9 години
Лошо, отиде си човека. А можеше да си живее. САЩ плати, Украйна го уби. Кратко и ясно.