Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!

Трагедията не бива да се политизира, предупреди Лавров
Обновена: 2 мар 2015 15:03 | 2 мар 2015 15:00,
225
Ще разследваме убийството на Немцов с цялата строгост на закона!
Снимка: БТА

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", подчерта той. Лавров напомни, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Лавров настоя за разследване на "многобройните престъпления, извършени против мирни граждани на майдана, в Одеса, Мариупол и други украински градове", които остават неразкрити.

Още по темата
Той призова ръководството на Украйна да се разграничи от "партията на войната" и от всякакви екстремисти и да вземе курс към постигане на мир и съгласие в многонационалното украинско общество на общоприемлива основа". Според него път към тази цел откриват съгласуваните в Минск на 12 февруари комплексни договорености, които са одобрени и в резолюция на Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се гарантира тяхното изпълнение в пълен обем, включително провеждането на конституционна реформа, в рамките на която да бъдат гарантирани законните права и интереси на гражданите от Източна Украйна", подчерта той.

Лавров насочи вниманието към кризисната хуманитарна ситуация в Източна Украйна и призова украинското правителство "незабавно да вдигне въведената от него фактическа блокада на този регион, да възстанови икономическите връзки, социалните плащания, банковите услуги, свободата на придвижване на хората между Донбас и останалите райони на страната".

Шефът на руската дипломация предупреди също, че онези, "които настояват за доставки на оръжие за Киев, поемат върху себе си отговорността за проваляне на мирното уреждане" на кризата. Според него такива призиви не отговарят на интересите на украинския народ и няма да допринесат за спасяването на живота на много хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 9 години
До До 158 - добавкаКраваря Джим(Джон) Кери по-красив ли е ? Ама е и по-лош дипломат за разлика от Лавров ...
138
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 176 преди 9 години
Разбирам, че си почтен и възпитан. Може и да си прав, но не понасям злобните, завистливите и най-вече простотията. Ако всичко това е в основата на едно лично мнение изобщо не го приемам.
137
0
 
1
 
! Отговори
До 174 преди 9 години
Нямаш си представа колко си прав. Аз наистина познавам отлично Карлуково. По професия съм лекар и редовно препоръчвам лечение точно там на хора като оня мислещия от пост 163. Надявам се това да не си ти.
136
0
 
2
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Честит празник на всички българи!
135
3
 
2
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Думата путин произлиза от руската дума *** (път). Путин преведено на български се произнася като Пътников. Мисля, че в самата дума се съдържа понятие, което определя бъдещето на този президент завоевател станал причина да загинат над 6000 руснаци и украинци - до скоро братя по съдба. Жалко за тези, които му вярват.
134
2
 
2
 
! Отговори
До Мислещия трол преди 9 години
Ако само *** са в зелената ти тиква 'оди и се надбягвай с пътническия влак за Карлуково. Там мило и драго дават за такива уж мислещи илитерати. За нула време ще ти оправят и мисленето и някои други задни неща. Колкото за Сорос не се кахъри. За разлика от теб той наистина е мислещ и за това е милиардер, а не *** като ...
133
4
 
1
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Направо им повярвах. Че кой иска да разследва себеподобните си. Трябва независимо разследване и нищо друго. А да видим дали ще го позволят. Едва ли, но паживьом - увидем. По някога употребата на водка дава и добри резултати - зависи от погълнатото количество.
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да разследват, марсианците убиха Немцов, това е.
131
0
 
1
 
! Отговори
Берлин до Хага преди 9 години
Да, чувал съм за техните Хаарпове. Стара рептилска технология.
130
4
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Доколкото разбрах, ЦРУ допълнително затруднява следствието, защото е повредило всички камери в Кремъл. Хахахахахаха... :)))
129
7
 
6
 
! Отговори
мислещ преди 9 години
Лека нощ на злобните *** човечета които се плашат на сън от мисълта че Путин е по добър и печели на всички фронтове ,не се косете няма да може да го свалите всичко е под контрол,но ако продължават да го дразнят господарите ви отвъд океана може да ви се стъжни положението .Разбрахте ли лицемери *** с остарели трикове ....
128
11
 
5
 
! Отговори
Решението е .... преди 9 години
Господин Лавров, не се напъвайте толкова много.ЗАЩО НЕ СЛОЖИТЕ Г-Н путин НА ПОЛИГРАФ. Ще видите, че моментално ще изясните, кой е убиеца на Немцов
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ветеранабе интересно щом ЦРУ командва в Русия-та ,за къв го дири там *** ,-само си краде милиардчета покрай суровините л и?
126
5
 
4
 
! Отговори
ant преди 9 години
КОЙ ще разследва убийството на Немцов ???
125
4
 
5
 
! Отговори
До 158 - добавка преди 9 години
Посочете един човек от обкръжението на Путин, които да няма противна физиономия.Всички са определено "Ламброзовски" тип хора."За Морзилките и Троловете -- потърсете в Уикипедия какво пише за италианския учен Ламброзо"
124
5
 
5
 
! Отговори
Ауууу.... преди 9 години
Чета коментари и разбирам.ЦРУ е поръчало и извършило убийството.Браво Лавров, Браво Сергей ама аз си знаех, ЦРУ са виновни. Бащицата Путин няма нищо общо.Първо да отговорят в ЦРУ "Защо бият *** в САЩ". После да отговорят "Защо убиха Немцов".Сигурно ЦРУ са виновни и за не особено високия ръст на господин Путин. Няма начин да не са виновни, а бащицата Путин за всичко е чист като СЪЛЗА.Господин Лавров, като Ви видя снимката разбирам, че сам се мразите дето говорите тези глупости.
123
4
 
12
 
! Отговори
Стефанов преди 9 години
абе кажете кой свали самолета пък после ще говорим и за убииството на Немцов ама нещо си затрайкаха брюксерските бандити и чичо Сам
122
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров, ти ли беше в снегорина ?
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СЕМ 149мани ами докато се занимава с теб изпуска важни статии и не контролира коментарите,които в действителност са вулгарни и нетолерантни !
120
0
 
8
 
! Отговори
СЕМ преди 9 години
до 134Волгин престани да тролиш и плюеш с/у колегите си !------Мудуро как не те мързи да седиш тая сатия и да бришеш само мен,а 134 не!май попадаме право в десятката ,както казват някои..?!нещо лично те засяга ?няма лошо ,наглеждай и бриши,щом немаш други задължения !