Губашев и Дадаев с обвинения за убийството на Немцов

Eдиният се признал за виновен
Обновена: 8 мар 2015 16:43 | 8 мар 2015 16:10, Веселина Йорданова
71
Губашев и Дадаев с обвинения за убийството на Немцов
Заур Дадаев. Снимка: Ройтерс

Московски съд предяви обвинения на двама заподозрени за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, предаде ТАСС.

Още по темата
"Анзор Губашев и Заур Дадаев са обвиняеми", съобщи прессекретарят на съда в московския район "Басманний" Анна Фадеева. "Молбите за разглеждане на процесуални действия по техните дела ще се разглеждат отделно", добави тя. Дадаев ще остане под стража до 28 април, когато трябва да приключи предварителното следствие. Съдия Наталия Мушникова е приела, че само арестът му ще гарантира интересите на правосъдието. Дадаев беше поискал по-малко строга мярка за неотклонение.

Заур Дадаев се призна за виновен, предаде ТАСС. При обявяването на постановлението за ареста му съдия Наталия Мушникова обяви, че Дадаев е признал вината си в показанията си пред следствието. В съда той не коментира въпроса за вината си, а само поиска справедлив процес според закона. Другият обвиняем Анзор Губашев заяви, че е невинен пред съда, който разглеждаше мярката му за неотклонение. Той обаче също ще остане в ареста.

Съдът остави в ареста и другите трима заподозрени за съучастие в убийството на Немцов. 45-годишният Хамзад Бахаев, 34-годишният Тамерлан Ескерханов и 31-годишният Шагид Губашев ще останат в ареста до 28 април. Те са заподозрени в съучастие в убийство, извършено като част от организирана престъпна група с користни цели, както и за незаконно притежание на оръжие от организирана престъпна група.

Съдия Мушникова подчерта, че те са заподозрени по особено тежки престъпления, за които се предвижда наказание от 8 до 10 години затвор или доживотна присъда. Според нея при по-мека мярка за неотклонение има риск те да се укрият или да се опитат да възпрепятстват следствието.

Dkkd Фадеева съобщи също, че Ескерханов, Ш. Губашев и Бахаев ще бъдат изслушани на едно съдебно заседание. Засега не са им предявени обвинения и те са само заподозрени. Те са отричали вината си за съучастието в убийството, но съвкупността от доказателства и свидетелски показания я доказва, заявил е следователят на съдебното заседание.

Мерките за сигурност около сградата на съда са засилени. Дежурни са около 10 автобуса с полицаи, подстъпите към сградата са затворени. Петимата обвиняеми бяха доведени в съда под засилена охрана на бойци от специалните части.

Вчера ръководителят на Федералната служба за сигурност Александър Бортников съобщи за задържането на двама заподозрени по делото за убийството на Немцов - Анзор Губашев и Заур Дадаев.

По данни на следствието те са заподозрени за причастност към организирането и изпълнението на убийството.
Секретарят на Съвета за сигурност на Ингушетия Алберт Барахаев заяви, че Губашев и Дадаев са били задържани на територията на кавказката република. По думите му, задържан е също брат на Губашев.

Секретарят на Съвета за сигурност на Ингушетия Алберт Барахаев съобщи, че обвиняемият Заур Дадаев е служил 10 години като заместник-командир на полк в батальона "Север" към чеченското МВР.  През 2010 г. като сержант на 46-а бригада на Вътрешните войски на руското МВР, той е награден с Орден на мъжеството "за мъжество, решителност и самоотверженост, проявени при изпълнение на войнския дълг в Севернокавказкия регион".

Наградата му е връчена от Рашид Нургалиев, тогава вътрешен министър на Русия. Другият задържан, Анзор Губашев, работел в частна охранителна фирма в Москва. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пишат с главни букви.Ясно е кои са.Путюрубльовки.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снегорин 007: Омразните чеченци, пардон - ингушети, със "съучастието" на омразната Украинка, са убили още по-омразния руски опозиционер Немцов, за да дестабилизират путинова Русия !!!...или както се казва: С един куршум, много зайци.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ако Путин не си играеше на демокрация и бе изпратил Немцов в Сибир заради безбройните му заслуги към чужди държави и служби във вреда на Русия и нейният велик НАРОД, това нямаше да се случи и Немцов щеше да си е жив и здрав.
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото в случая е, че един достоен човек ще гние доживот в затвора, заради един национален предател и изменник, също и крадец като Немцов.
24
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ MISLEH 4E *** BRQ
23
0
 
9
 
! Отговори
Новината преди 9 години
До Андрей ВишинскийНе, Дадаев не е убивал. Той е карал запорожеца. Признал си е, защото е преценил, че за тази си роля ще получи по-лека присъда. Убиецът е Анзор Губашев. ИМХО
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче щом Обама, Яйценюк и Порошенко твърдят, че Путин е виновен, сигурно е така, аз много им вярвам на демократите и особено на Джордж Сорос. Сорос не лъже, даже когато манипулира и изкривява фактите и подкрепя лица със зависимости и без морал с цел кървави преврати, защото точно в това е смисълът на демокрацията, хората с пари да си правят каквото си поискат и никой да не им дъпжи сметка.
21
1
 
1
 
! Отговори
Въпросът е преди 9 години
Първо,дали Путин сега ще го награди отново или второ,ще му отнеме ордена?
20
3
 
3
 
! Отговори
Ццццц, преди 9 години
*** то камерите около Кремъл са си работили,казва днес шефа на руското ФСБ/КГБ-информация от Ехото на Москва.Сега даже щели да им покажат и лицата.....Днешната руска реалност.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и друго, Немцов е имал преди време връзка с крехка кавказка девойка на която и е казал чао, след като попаднал на нещо по- така. Аз лично не бих си позволил подобно нещо, ако нямам сериозни намерения, защото ислямските обичаи са доста сурови и сто на сто ще има танц със саби.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали и тия приятели на президента на Чечня,приятеля на Путин, с гранати ще ги самоубият???
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До факт temadaily.bg/publication/26274-%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е ,че *** няма нищо общо с убийството.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква е връзката на Немцов с тези маймуни? Сещам се само за едно име!
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та следващото турне Волэн Сыдеров да посети Грозни за да вземе няколко байрака от православните!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** пишат с главни букви,то се знае кои са.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
evala na rusiq,ako vkara v zatvora i ubiicite-komunisti na milioni nevinni.unishtojili sa tsveta na naciqta.Nemcov e i toi v to ba 4islo.estestveno che shte izmislqt nqkoi vinovni.da nne ste tolkova naivni,che shte stignat do liliPutin.izmislena durjava,izmisleno pravosudie.ruski geiove,i proruski predsteli.
11
13
 
6
 
! Отговори
MP преди 9 години
Mного лесно убийство на много важен човек и ...много бързо разкритие!ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно,убийство от ревност.Не може да е друго.......Само *** пишат с главни букви.
9
8
 
23
 
! Отговори
бг преди 9 години
ЩО МЛЪКНАХТЕ БЕ ЕВРОГЕЙЧЕТА,СЛЕД УБИЙСТВОТО НА КЕНЕДИ 96 ЧОВЕКА НАМЕРИХА СМЪРТТА СИ,ЗАЩОТО ЗНАЕХА НЕЩО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО.СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ ДОРИ ДА РАЗКРИЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СРЕЩУ НЕМЦОВ,ПАК ЩЕ ИМА ЕВРОГЕЙЧЕТА,КОИТО НЯМА ДА ВЯРВАТ,КАКТО НЕ ВЯРВАТ,ЧЕ В УКРАЙНА ИМА "ДЕМОКРАТИЧЕН "ФАШИЗЪМ,А ПРИ НАС МУТРЕНСКИ ТАКЪВ.ДАНО СТИГНАТ ДО ПОРЪЧИТЕЛИТЕ,ТЕ СА ВАЖНИ ЗА ТОВА УБИЙСТВО.