Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев

Порошенко си поиска военна помощ от Меркел
16 мар 2015 12:14,
100
Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко призова съюзниците на Киев да обмислят възможността да бойкотират Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., ако Москва не изтегли всичките си войски от територията на страната му. Той заявява това в интервю за германския вестник "Билд", цитирано от Ройтерс.

Порошенко посочва пред изданието, че предпочита да разделя футбола от политиката, но това по думите му не е възможно, при положение че украинският клуб "Шахтьор" /Донецк/ трябва да играе мачовете си на 1200 км в град Лвов, защото Донецк е окупиран от проруските сепаратисти.

"Смятам, че трябва да има дебат за /евентуален/ бойкот на това Световно първенство. Мисля, че провеждането на Световно първенство в тази страна е немислимо, докато има руски войски в Украйна", заяви украинският президент, който днес е на официална визита в Берлин.

Той посочи, че ще поиска от канцлера на Германия Ангела Меркел да настоява за по-строги санкции срещу Русия заради по думите му нееднократните нарушения от страна на сепаратистите на примирието, за което тя самата помогна да се уреди. Порошенко също така ще иска от канцлера и още военна помощ с несмъртоносен характер за украинските сили, като например бронежилетки.

"Нуждаем се от още /помощ/, за да можем да се защитаваме и да предпазим нашите войници. Трябва ни радарно разузнаване, безпилотни самолети, радиооборудване, както и очила за нощно виждане. Ще разговарям с канцлера за това", заяви Порошенко.

"Не става дума за нападателни оръжия - не искаме да нападаме никого", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
KKK преди 9 години
нас това не ни греее, щото ние пак няма да се класираме :)
28
6
 
14
 
! Отговори
хей Обонго! преди 9 години
Аз предлагам да не бойкотираме кастрирането и обезглавяването на Прасенко!
27
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя е пълен ***--държавата му се руши и разпада,а той тръгнал на съседа плевнята да пали...***-100%
26
9
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
Я стига бе, то след няколко години на тия Италия, Испания, Германия, Великобритания...само ще им е до футбол! Ислямистите не играят футбол, а както е тръгнало, ако "тези държави" не поумнеят, ще има да ходят с чаршафи и бурки и хич няма да им е до футбол. ***!
25
8
 
28
 
! Отговори
безкрайно лицемерие преди 9 години
Меркел симпатизира на фашистката хунта в Куев. Това я възпрепятства да почете жертвите на фашистка Германия през Втората Световна Война!
24
4
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Ама ти сега ли чуваш за тези убийства? А колко "самоубийства" има вече?Само за една седмица и губернатори и депутати и разни опозиционери, които не могат да се примирят с новата власт. О, тяхно чудо ничие тепърва започва. Жалко за хората, убиват умни, самоотвержени хора, истински родолюбци, а тази майданна ***, дето за нищо не става ще вилнее докато не си намери майстора, разбира се.Жалко за хората!
23
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 27Пак ще си говорим след година - две, страни като Италия, Испания, Германия, Великобритания... могат да организират световно буквално за месеци, имат стадионите, хотелите, инфраструктурата .... имат всичко, отделно че това няма да е прецедент, ако не знаеш световното през 1986 година трябваше да е в Колумия, няколко години преди това е пренасочено в Мексико
22
2
 
29
 
! Отговори
лъжливото овчарче преди 9 години
Педро Пороченко сам си е виновен, че вече никой не му вярва. Той лъжеше и продължава да лъже до забрава. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, Педро е жертва на собствената си глупост!
21
3
 
22
 
! Отговори
тцтцтц преди 9 години
добре де , няма ли психиатри в Киев ???Ако трябва да го приберат принудително , да го подложат на лечение , има шанс да се пооправи
20
3
 
32
 
! Отговори
без бойкот преди 9 години
Как ще бойкотираш нещо, в което не участваш? Украйна няма как да бойкотира Световното по футбол, защото отборът им не успя да се класира за него!
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е честно да имаш толкова голяма глава и да е съвсем празна.
18
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си каква пародия на световно ще е :) преди всеки мач на "сборная" Путин ще заплашва съответната страна с ядрения аренал
17
2
 
24
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Ама ти сериозно ли? Явно не знаеш че подобни първенства се обявяват десетина години по-рано, за да могат страните домакини да се подготвят. Нови стадиони, квартири за десетки хиляди, нови пътища и т.н.Ама явно караш само по опорните точки.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че за какво и е на Русия първенство!? Миналата година Русия хвърля разходи за Олимпиада, те спретват Майдан. Само разходи. А това за Закарпатието ако е вярно, европедуините ще видят какво значи да няма кой да защити народа от изстъпленията на хунтата в Киев.
15
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да има нужда от бойкот, просто световното през 2018 няма да е в Русия и това трябва да е ясно на всички, разбира се ще ги оставят руснаците още около година, да поживеят с илюзията че ще правят световно, да се поохарчат малко и после ще ги резнат
14
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тримата платени русофили, които си сменят IP адреса, за да пишат глупости в коментарите и да си слагат сами плюсове по-долу да си вземат почивка. А, да, нека първо ми наслагат минуси от разни IP адреси и после.
13
6
 
34
 
! Отговори
морски преди 9 години
Абе,прошльо Порошенко,държавата ти вече е фалирала,къде си тръгнал срещу РУСИЯ.На фашисти никой не вярва!
12
4
 
28
 
! Отговори
НОВИНАТА преди 9 години
Закарпатска област е поискала автономия! Във връзка с голямото влошаване на икономическата ситуация в Украйна,са започнали бунтове---така наречените гладни схотки....В момента се прехвърлят сили на Десен сектор от Донбас към Закарпатса област за потушаване на бунтовете..............................
11
7
 
23
 
! Отговори
бг преди 9 години
Като гледам Меркел не изпитва никаква гузност за нейното съпричастие в избиването на хиляди цивилни етнически руснаци.Няма ли кой да й каже че тя е военнопрестъпник?
10
6
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Хайде прибирайте го тоя в Аляска и да се нормализират нещата вече. Всеки ден с измислената война САЩ-Русия ще се занимаваме.