Евроборичкания за санкциите срещу Русия

Все по-трудно е да се поддържа единство в ЕС, призна Доналд Туск
Обновена: 21 мар 2015 16:31 | 21 мар 2015 09:19,
261
Евроборичкания за санкциите срещу Русия
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е все по-трудно да се поддържа единна позиция на Евросъюза за санкциите, наложени на Русия заради участието й в украинската криза, съобщи Ройтерс.

Европейските лидери се споразумяха на срещата си в Брюксел, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат изцяло изпълнени Минските договорености, но някои от страните членки ги подкрепят с неохота, призна Туск.

"Става все по-трудно да се постигне европейско единство за поддържането на санкциите", каза той пред полски медии след срещата.

Според европейски служители, пожелали анонимност, половината или дори повече от половината страни членки са били склонни за известни облекчения на санкциите, но е надделяла позицията на по-твърдите членове на съюза те да останат в сила до пълното изпълнение на Минското мирно споразумение.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Злобен поглед, стиснати устни, патологична омраза към руснаците, която чак размътва ума на голяма част от поляците. Всъщност Туск е с немско потекло.
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така другари. Русия е в разцвет, хайде отивайте натам. Изхвърляйте тия паспорти, запалете ги пред американското посолство даже и никога не се връщайте. Рая ви чака. Тия като мен ще тегим из Европа, САЩ, Австралия и тнт лош свят. Честито, спасени сте....маатушка русия ви иска. 62075
31
4
 
16
 
! Отговори
честит преди 9 години
хахахахаха на сорусите и русофобите - белина от гъ.зовете им капе ...ахахахахахахахахах
30
6
 
21
 
! Отговори
Катовице преди 9 години
Поляците са мръсни хора, католици! Племе еврейско, лицемерно, смахнато. Хитлер ги наби, Джугашвили ги наби, сега ЕС оглавяват тия ***. Второ катинско клане за вас, продажници, русофоби и *** на американските ***!
29
3
 
16
 
! Отговори
Лукашенко преди 9 години
Абе щом внасят белоруски мандарини и маслини в Русия, няма да умрат от глад. Няма да ги мислиме русите.
28
4
 
23
 
! Отговори
Хората се... преди 9 години
... питат какъв, изобщо, е смисълът от тези безмислени санкции.
27
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да е така и Русия всичко сама да си произвежда и да е отделно от останалия свят, и да почва да си прибира руснаците в границите си, но тоя път ние да не сме с тях.
26
4
 
29
 
! Отговори
:) преди 9 години
Американците целенасочено вредят на ЕС. Предизвикаха емиграционен поток към Европа. Подклаждат военен конфликт в Украйна. Развалиха търговските отношения на ЕС и Русия. Всячески ни бутат към тежка икономическа криза. Целта е ясна - искат да запазят възможността си да печатат зелена хартия и да крадат петрол. Имам новина за тях. Русия и Китай са им приготвили неприятни изненади и краят на господството на Щатите е много близък. Давам на доларите още най-много 2-3 години. Балона се пука !
25
2
 
25
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
В Германският град франкфурт на майн преди 4 дни започна битката.
24
3
 
31
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Значителна част от плод-зеленчука, хамона и пармезана Русия вече си произвежда сама, а за сътрудничество в изграждането на инфраструктурни проекти, такива като високоскоростната железопътна линия Москва-Казан с перспектива да бъде продължена до Пекин, се обръща към китайски и корейски корпорации, вместо към Сименс и други европейски фирми, с които имаше прекрасни взаимоотношения до санкциите, инициирани от САЩ.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евробричката се сборичка.
22
10
 
23
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
ти си гурбетчия , защото си пълне *** и неудачник , иначе щеше да се бориш в България , ти си от тия , където викат , отивам в чужбина , щото не го оценили в България , какво да ти се оцени , освен пълната ти глупост
21
3
 
40
 
! Отговори
**** преди 9 години
Европа дори да вдигне санкциите срещу Русия,загуби голяма част от руските пазари,и повече няма да бъдат допуснати там,тъй като Русия ги замества с алтернативни на европейските,така,че да очакваме европейската криза да се засилва за напред.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя единствено може да отговаря добре , за интеграцията на ромите в ЕС , сигурно ще отвори някои от нациските лагери , за да ги интегрира по-добре
19
3
 
26
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
Днес почиваш , изми ли кенефите , или носиш тухли по строежите .Пълен *** си , виж си собсвения живот , а Русняците , *** , си почиват в Тайланд , в Мексико , и други различни места , за разлика от "процъфтяваща" България в ЕС
18
3
 
25
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Мъка, мъка, голяма мъка! Стадото усети, че работата отива на заколение и взе да се бунтува.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 страдаш от македонски синдром
16
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Дядото на Туск бил умрял в концлагер, паднал пиян от вишката :)
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя има отвратителна физиономия и поглед , и той трябва да ръководи ЕС -ужас . Все едно е бил в SS бригадите на Хитлер , прилича на масов убиец
14
35
 
3
 
! Отговори
'' преди 9 години
руснаците са абсолютни папагали. мислят се за супер велики а не си виждат пиянските ***.Всичко което имат ценно е дошло от Европа! Християнството (което те сега използват за низките си имперски цели) , Писмеността ... са донесени в Русия от европейци, част от които сме и ние.Те се опитват да присвоят Славянството но не разбират , че Славяните на са руски поданици . Славяни има в Полша в Чехия в Словения , Словакия и т.н. които са мирни европейци а не фашисти.