Андреас Лубиц търсил в нета информация за самоубийства

Проучвал и системите за сигурност на вратите на пилотските кабини
2 апр 2015 19:04, Елка Василева
56
Андреас Лубиц търсил в нета информация за самоубийства
Андреас Лубиц. Снимка: Reuters

Вторият пилот на разбилия се самолет на авиокомпания Джърмануингс е проучвал в интернет методи за самоубийство и информации за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини на самолетите, предадоха световните агенции, като се позоваха на информация на прокуратурата на германския град Дюселдорф.

Още по темата

Проучванията са били направени от Андреас Лубиц в дните преди самолетната катастрофа на 24 март.

Тези изводи прокурорите са направили след анализ на лаптопа, конфискуван от апартамента на Лубиц. Те са успели да възстановят данните за това какви информации той е търсил в интернет в периода 16 март - 23 март.

Разследващите смятат, че 27-годишният Лубиц нарочно се е заключил в пилотската кабина на самолета на Джърмануингс и е разбил самолета в планински склон във Френските Алпи. В катастрофата загинаха 150 души.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
@40 преди 9 години
Що ако е с бензин, а не с керосин според теб повече ли гори? Просто питам...Освен това в случая не говорим за небостъргачите, говорим за това, че самолет пълен с гориво е като бомба. Има достатъчно снимки от катастрофи - както и да падне, освен ако не се разпадне във въздуха, има някакъв кратер или поне следи от експлозия.
33
2
 
3
 
! Отговори
me преди 9 години
И това дори без да питам къде по дяволите са следите от взривяването на пълен резервоар с гориво. Съпротивление на материалите, тинтири минтири, 1 самолет свали цял небостъргач, а на тая планина, няма нито дупка, нито обгоряно, нито следи от експлозия, нито парчета разпространили се в посоката на експлозията. Няма нищо. Да не говорим за втората оранжева кутия, която въпреки че би трябвало да излъчва синал, намериха видиш ли сега. Все едно в окена са я търсили.
32
0
 
2
 
! Отговори
me преди 9 години
Малии, ако почнат да правят "възстановки" на търсенията на всички хора, едно 80% от тях ще излязат психопати. Аз като си гледам историята в youtube и от време на време се шашкам. И в крайна сметка, ако някой може да ми обясни, как така едновременно е в болнични и не е в болнични, и е негоден да лети според обучителите му, но пък същите са го назначили да лети, и как по дяволи е бил сигурен, че главният пилот ще излезе по време на такъв кратък полет и как досега не са го надушили, че е луд?
31
0
 
5
 
! Отговори
антон николов преди 9 години
и един мармот завива шоколада в станиол
30
2
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Две неща от мен:1) Това, че Йордан Колев е добър пилот не го прави добър анализатор на самолетни катастрофи и последствията от тях. Трябва да си пълен ***, за да се позоваваш на уменията му като летец в този контекст.2) Да сравняваш удар в земя (пръст) с такъв в скала трябва да си още по-голям *** и от т.1).Благодаря за вниманието!
29
2
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
RQ-4 Global HawK...a nesto za tazi systematic na kravarite mozete li da pisete...Kakvo I e prilozenieto I s kakvi vuzmoznosti e...
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на вестниците,най лесно е да прехвърлят вината на умрелия.
27
2
 
5
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Аз ако биах щях да се забия с самолета поне на някой стадион дето се играе мач та да стана звезда.
26
3
 
8
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
"Аз не знам пилот от Балканите да се е самоубиват с пълен самолет с хора"И пилот от Германия не си знаел.... до миналата седмица.А причината да стане там, а не тук, е статистическа - в целите Балкани има по-малко пилоти от колкото само във Дюселдорф, примерно.По принцип си прав за забележката, но му отвръщаш със същото - обобщение и очерняне.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имената на подобни индивиди не трябва да бъдат произнасяни. По-точно забранени за произнасяне в медиите със закон.
24
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям грях направи това момче. Заради скапаната му депресия загинаха деца
23
6
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 8Германия все повече се балканизира.--------------- Аз не знам пилот от Балканите да се е самоубиват с пълен самолет с хора, но затова пък тиквеници като тебе имаме бол. Специалисти по всичко.
22
5
 
3
 
! Отговори
jfx преди 9 години
явно го е било страх да умре сам и си е взел компания
21
6
 
1
 
! Отговори
19 до 22 преди 9 години
Този сега се удари в скала. Под голям ъгъл. С 800км/ч.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако това е вярно, де факто Лубиц пъво е убиец и след това самоубиец.
19
4
 
6
 
! Отговори
19 до Тервел преди 9 години
Точно, пилот е, затова да не говори за неща не в неговата област.Хората в лаборатории правят тия изпитания по-цял ден, ходят да анализират катастрофи парченце по парченце... Всеки в тая страна трябва да почне да си гледа неговата работа, не чуждите, че станахме за смях.(Да разкаже колко оръжие продаде на децата-войници в Габон - там наще са експерти - виж за това ще го слушам с интерес)
18
0
 
7
 
! Отговори
Психопат преди 9 години
Аз пък бих се опитал да долетя до Айфеловата кула, там би било по интересно, нищо че имаше прехващачи.
17
8
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Много му разбира тиквата на Йордан Колев...По германските медии имаше анализ на специалисти по съпротивление на материалите за зависимостта м/у скоростта на деформиране и разрушението при същата сила и тяло - точно такива малки размери се очакват.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сагата продължава
15
8
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
14, да почива в мир? Ако този човек, умишлено, ги е забил в земята и това не е било договорено предварително на духовно ниво, ще почива този ама на кукунцен! Обикновено такива катастрофи се случват със съгласието на огромна част от намиращите се в ситуацията души, ама стават и грешки. Ако този е от грешките и господинчото е взел съвсем осъзнато едно грешно решение: това, което ще му се случи е всичко друго, ама не и "почивка".