Андреас Лубиц търсил в нета информация за самоубийства

Проучвал и системите за сигурност на вратите на пилотските кабини
2 апр 2015 19:04, Елка Василева
56
Андреас Лубиц търсил в нета информация за самоубийства
Андреас Лубиц. Снимка: Reuters

Вторият пилот на разбилия се самолет на авиокомпания Джърмануингс е проучвал в интернет методи за самоубийство и информации за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини на самолетите, предадоха световните агенции, като се позоваха на информация на прокуратурата на германския град Дюселдорф.

Още по темата

Проучванията са били направени от Андреас Лубиц в дните преди самолетната катастрофа на 24 март.

Тези изводи прокурорите са направили след анализ на лаптопа, конфискуван от апартамента на Лубиц. Те са успели да възстановят данните за това какви информации той е търсил в интернет в периода 16 март - 23 март.

Разследващите смятат, че 27-годишният Лубиц нарочно се е заключил в пилотската кабина на самолета на Джърмануингс и е разбил самолета в планински склон във Френските Алпи. В катастрофата загинаха 150 души.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
12
 
! Отговори
Айде стига преди 9 години
Да го оставят човека да почива в мир - какво гледал, какво слушал, с кого се виждал и *... Кому е нужно цялото това кощунствено разбулване на личния живот на един мъртвец?
13
2
 
20
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
"По време на обучението му в "Луфтханза" на няколко пъти е отбелязвано в докладите, че той е временно неспособен да лети, защото е прекалено слаб психически."Ти би ли допуснал такъв човек да пилотира пътнически самолет? Знаеш ли какво може да стане по това време когато е "временно неспособен" да лети. Става ей това на снимката.
12
5
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Значиииии, мисля, че е време да се включат контактьорите, екстрасенсите, извънземните, гномите , феите и говорещите с духове, че да разберем Любиц люби ли някоя сега там където е или всички него любят?
11
8
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Че той да не казва на проверките "Алооо, виж те ме, луд съм." ?Плюс това те сигурно са усетили стотици такива - но един все минава някога през мрежите.Плюс това сегашната ситуация е възможно най-тежката за компанията - те биха си мечтали да е техническа повреда.Плюс това разследва прокуратурата, не компанията - а Германия не е шуробаджанашка *** като България или Русия, нали?
10
3
 
22
 
! Отговори
до Discovery преди 9 години
Достатъчно е да задам няколко прости въпроса от рода на "защо имате такъв слаб контрол над служителите си" и "защо луд е допуснат с ваше знаение да пилотира" за да сложа в джоба си умници като теб и цялата Луфтханза.
9
0
 
19
 
! Отговори
Лудханза преди 9 години
Той е луд, но годен да управлява, не покрива немските критерии за пилот, но същевременно ги покрива, той е лъгал и не е лъгал.
8
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митът за смисления и дисциплиниран германъц окончателно рухна. Германия все повече се балканизира.
7
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До Анонимен 5да :D :D Тия к'ва информация ни сервират не знам. Само знам че трябва да си наемат читав преводач. От тоя който имат, не става :D
6
8
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
До 3:Ахам, добре инспекторе сигурен съм, че ако ти паднат ще ги сложиш в малкия си джоб или по скоро ще траеш като пръднал, щото като ти отговорят с факти и т.н... ще гледаш като прецицало теле. Тея не са некви квартални пияници да знаеш, дето така си приказват и лъжат. А дори и да лъжат пак ще ти скрият шапката от приказки а ти ще се чудиш кво да кажеш ;)
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъгал е, че не е в болнични докато е лъгал, че е в болнични!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, лъгал е, че е лъгал и не е лъгал, че не е лъгал.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немците упорито се опитват да замажат резила си и прехвърлят всичко на един човек. Всеки ден ни дават по лъжичка информация колко бил болен, луд и лош, ама ако аз започна да задавам въпроси свързани с контрола и проверките, за органите следящи годността и здравословното им състояние, не знам с какво ще ми се оправдаят.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С две думи излиза, че докато е проучвал вратите едноврмененно не е лъгал, че е лъгал и в същото време не е лъгал, че е лъгал.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да, ден преди да отпътува купил две коли едната за него, а другата за гаджето си, с която били скарани, това се съобщши по телевизията. После бил лъгал, че не е в болнични, но бил в болнични и не бивало да пътува, после пък бил лъгал, че бил в болнични, сега пък врати проучвал...изобщо плна каша...за *** ли ни вземат?