Лубиц лъгал, че е в болнични, през това време летял

Вторият пилот на разбилия се А320 казал, че е претърпял катастрофа
2 апр 2015 13:14, Елка Василева
30
Лубиц лъгал, че е в болнични, през това време летял
Андреас Любиц. Снимка: Reuters

Вторият пилот от компанията Джърмануингс, заподозрян, че умишлено е разбил самолета А320 със 150 души във френските Алпи, лъжел лекарите, че е в болнични, а през това време летял, пише германският всекидневник "Билд", предаде Ройтерс.

Вестникът цитира източници от следствието, според които 27-годишният Андреас Лубиц е потърсил медицинска помощ заради проблеми със зрението. Той не скрил от лекарите, че работи като пилот, нито че работодателят му е Джърмануингс, но умишлено скрил факта, че все още работи.

Още по темата

Според документи, с които следователите разполагат, Лубиц е казал, че е претърпял автомобилна катастрофа в края на 2014 г., след която имал проблеми със зрението.

Следователите все още се опитват да установят кое е накарало Лубиц да поеме контрола на самолета, да се заключи в кабината и да не пусне командира на полета и очевидно да разбие самолета в планината.

Според медицинската документация Лубиц е декларирал, че взима медикаменти за лечение на депресия и пристъпи на тревожност и паника, пише "Билд" и уточнява, че става дума за антидепресант и успокоителното Лоразепам.

Авиокомпанията Джърмануингс съобщи вчера, че когато Лубиц възобновил обучението си като пилот през 2009 г., предоставил на авиаторското училище медицински документи, показващи, че в миналото е боледувал от остра депресия. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
Аз не чета тези легенди за последния самолет. Априори ми е ясно, че става дума за други неща.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре стига простотии и смотаняшки заплитания на още лъжи. Бог да пази света от псевдочовеци.
15
0
 
6
 
! Отговори
Параграф 22 преди 9 години
"Летейки,той се проявяваше като пълен психопат,и получаваше правото да не лети,но възползвайки се от това право,той се превръщаше в нормален и не можеше да се освободи от полети."Цитат от романа Параграф 22 .Книгата е преди всичко критика на бюрократичната американска система, в която не винаги витае разумът.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следователите от ФБР сами са предложили помощта си на своите европейски колеги,за да се сглоби пъзелът на обвитата в догадки катастрофа.Един корейски самолет се жертва за разбиване ПРО на Русия.Един самолет,свален над Украйна с цвета на анти СПИН специалистите в света бе използван за атака срещу RU.Брадви в самолета (след 9.11?). Защо няма оксижен? Луди и слепи 600 часа карат самолет (боса по асфалта). Снимки от сметище-място на катастрофа.7 минути пътниците мислят,че са в увеселително влакче.
13
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 9 години
до 10 и 12и другите чули недочули, точно тази снимка е истинската му, не коментирайте неподготвени!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pravosudija tocka net...drug pogled vurhu nestata...
11
2
 
12
 
! Отговори
Харпър преди 9 години
Имам един въпрос. Вчера прочетох, че снимката му е сгрешена т.е. лицето на нея е Андреас Гюнтер, който си е жив и живее в Швейцария. Ако е така, защо още я използват за Андреас Лубиц... Някъде нещо се губи като цяло по тази тема, страхотни красноречия.
10
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Почва всичко вече да изглежда , като една зле скроена измислица.Че то и аз мога да излъжа ,че съм летял и мога да летя , въпреки че съм избягал от лудницата.Мисля ,че истината е наистина неудобна и само уважението ми към починалите , ме възпира да коментирам...
9
5
 
15
 
! Отговори
Гълъбина преди 9 години
Спрете да използвате тази снимка! Стана ясно, че има съвпадение на имената и тя е на друг човек...
8
0
 
18
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Ванката. Ако това се докаже със сигурност ще им съдерат кожата на работодателите. Най-малкото роднините на загиналите няма да ги оставят на мира, оттам нататък тръгва следствие и прокурори. Все пак това не е България, там законите са за всички.
7
3
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Ако болничните са електронни, значи работодателят е знаел и е шмекерувал, както нашите работодатели. И сега е редно да им съдерат кожите, защото от лакомия затриха 150 живота.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gubat se v prevoda neshto ,ostra ili tejka ,a drugoto e napisano na fantaziq
5
0
 
24
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Е как някой ще излъже че е в болнични, пък ще ходи на работа, а защо да го прави. Тук това някаква германска логика ли се явява, щото това не може дори и в България да стане. Или всичко с тоя Лубиц е пълна измислица, просто им трябва виновен. Горките му родители, как ли се чувстват. Не стига загубата им, а и ще го набедят за виновен, не знам, мислех че в нормалните страни такива неща не стават.
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредна партенка за наивници , вече съм сигурен че човека не е виновен , просто е изкупителна жертва
3
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кви са тия глупости. В германия болничните са електронни, и веднага ще те хванат ако работиш докато си болничен. В авиацията не е като да си ходиш на нормална работа, всичко е по график и щом излезе болничен, самато система за наряд не те допуска на работа. А и излиза че не е криел че има проблем, щом си е признал че пие лекарства. Цялата работа започва да смърди сериозно. Някои си търси удобна жертва.... Преди да се намери втората (по-важна) черна кутия всичко е спекулация!
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Лъгал, че е лъгал, ама нас защо лъжат!
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъгал, че е в болнични? Нали беше лъгал, че не е в болнични и затова е на работа???