Гърция дава убежище на сирийски бежанци

Страната очаква 100 000 бежанци през годината
15 апр 2015 08:20, Александър Попов
19
Гърция дава убежище на сирийски бежанци
Снимка: Reuters

Гърция обяви, че сирийските бежанци, които отговарят на изискванията за получаване на убежище, ще получават всички необходими документи веднага в рамките на извънредни мерки за справяне с наплива от имигранти и бежанци, които влизат в страната, предаде ДПА.

Правителственият говорител Гавриил Сакеларидис заяви след правителствена среща, посветена на тази тема, че в последно време се наблюдава увеличен приток от бежанци към Гърция и Италия. Според първоначалните информации причините, поради които бягат тези хора, не са финансови затруднения, а непосредствена заплаха за живота им, каза Сакеларидис.

Той обяви, че правителството ще изготви бързо планове за създаване на лагери и убежища в континентална Гърция за десетките хиляди имигранти и бежанци, които в момента се намират на гръцки острови, след като са влезли по море от съседна Турция.

Сакеларидис каза, че новопристигналите ще бъдат превозени от островите до континенталната част на страната, където властите ще отделят хората, търсещи убежище, от имигрантите.

Гърция очаква до сто хиляди бежанци тази година, обяви вчера вторият министър, отговаряща за миграционната политика на страната Тасия Христодулопулу, като изтъкна, че Гърция се е обърнала за финансова помощ от ЕС, тъй като ситуацията не може да бъде овладяна с национални средства, съобщават гръцките медии.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: бежанциГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние като "дошляци" на Балканите, трябва да смеблагодарни на византийците, че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем, като неблагодарни кьопеци.
12
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Мда.Още един начин да грабнем малко евро щото нещо го закъсахме.Мързини и да работим та да си вкараме малко ефтина работна ръка. Ще си ги оставят в лагерите и ще си дърпат евро и ще си гледат сиртаки и накрая ще ги върнат обратно.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - Мюсулманите бягат от държавите с тяхната религия...В Сирия има голяма православна христичнска общност. На фотото се вижда жена, държаща икона. Мразеният Асад не преследва християните в Сирия
10
0
 
2
 
! Отговори
stanIYI преди 9 години
Znaete li istoriyata za 3mata ucenici.ivanco asanco i asenco,koito polucili 2ki v ucili6te?
9
4
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Бежанци от религията на мира
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е жива заплаха и изнудване на ЕС, прибират ги от островите, докарват ги на континента, от там плъзват по суша като ***. Жените не работят, само раждат, мъжете са все търговци, те друго не умеят. На балканските народи ни обясняваха как "Со ку*ец че ви победимо", сега явно целта е по висока.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
почнаха с наще номера. като не им дават пари от ес що та не земат пари за бежанци и да си запалнят дупките в бюджета.
6
14
 
8
 
! Отговори
читател преди 9 години
До Анонимен 3последните 2600-2700г. Гърция все я има. За разлика от България.
5
0
 
10
 
! Отговори
Европа преди 9 години
Ние вас не можем да Ви изхраним..........
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На византийци с византийски номера...Яжте му средния крак на хамериканците!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видя се...До тук беше и с Гърция. Имаше я, няма я...
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сирийците са превзели островите, скоро ще са сирийски :))))
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...влезли по море от Турция..." Аз лично незнам в Турция да има война и живота на тези хора да е в опасност. Защо не са останали там? Кой им е помогнал да минат границите и кой цели завладяването на Европа?