Гърция трябва да се реформира, настоя Обама

Ще подкрепим известна гъвкавост, обеща той на Атина
Обновена: 18 апр 2015 10:34 | 18 апр 2015 08:12, Веселина Йорданова
108
Гърция трябва да се реформира, настоя Обама
Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив

Реформите, които се договарят между Гърция и кредиторите, са много важни, но страната, както и цялата еврозона, има нужда от определена гъвкавост, за да се даде надежда на хората, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Гърция трябва да предприеме реформи. Те трябва да събират данъци. Те трябва да намалят бюрокрацията. Те трябва да имат по-гъвкави трудови практики", посочи американският президент на съвместна пресконференция в Белия дом с италианския премиер Матео Ренци.

Същевременно Обама заяви, че е казал на новото правителство в Атина, избрано с обещанието да сложи край на мерките за икономии: "Ние признаваме, че имате нужда да покажете на народа си, че има надежда и че може да постигнете растеж, и ние ще подкрепим известна гъвкавост в начина, по който вървите напред, така че да можете да направите и инвестиции, а не просто изстискване до последна капка".

Обама отново повтори своята позиция, че "по време на толкова ниско потребление и признаци на дефлация, каквито виждаме в Европа през последните години, засилването на търсенето също е важно; важно е да има и известна гъвкавост в постигането на фискалните цели".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: САЩГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
13
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
Значи,нека държави със под 1000 годишна история да дават съвети на комарите,мухите,дивата папрат,зелената ***-нещо което е на тяхното ниво на развитие.
47
1
 
9
 
! Отговори
ЦИРКаджии преди 9 години
Този пък КОЙ е?ЗАЩО не им спретнете една нежна революция - СОРОСОИДНО СИРТАКИ?И да си назначите еди послушен ***?
46
1
 
15
 
! Отговори
нострадамус преди 9 години
ТОЯ ,,оправи,, цяла северна Африка И АРАБСКИТЕ СТРАНИ да се готви Гърция и после останалите Балкански страни
45
2
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 70 преди 9 години
Русия не дава заем на Гърция.Според подписаното споразумение с МВФ,Гърция не може да взема заеми от др.държави.Очаква се Русия да подпише с Гърция във вторник договор за газопровода,като ще даде като предплата на Гърция до 5 млр.евро,които ще се използват за направата на газопровода,като по този начин ще се открият около 22 хил.работни места. На печелившите, честито! Жалко за България... Тъжно и болно...
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Нобелов лауреат за мир,който сее смърт по целия свят,да оправи собствената си държава и след това да тича по всички континенти.
43
1
 
16
 
! Отговори
нона преди 9 години
Боже, за какъв се има този!?!
42
1
 
3
 
! Отговори
. преди 9 години
До Анонименсъс 100 млрд. дупка..3 млрд. ще ги възкресят:))))
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато бабата се извърти,нашия гол г.з,ще остане навън.После пак,ще се питаме за ,какво ги ручахме жабетата ,и ще се окаже,че такива"предвидими"партнeри ,като нас ,никой не ги уважава
40
2
 
11
 
! Отговори
КОК преди 9 години
бадка обама гледай си фалиралите банк ъф америка лемон брадърс и детройт не са занимавай с *** като гарците
39
1
 
2
 
! Отговори
BB преди 9 години
Garzia ne e bG garzia ne i puka sa USA Obama kakvo se mesi da si gleda Kuba USA grazkite politizi ne sa kato balgarskite da sluschate Obama NATO Pentagona tn bG e podai gasez predi na Rusia Sega na USA Bravo na Schweiz ne im puka ot nischto nito ot USA nito ot Rusia nito ot BRD Kapitalisten na vs sa v ch banki ne v USA Obama da si gleda rabotata
38
0
 
11
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
На щатите им е по-належащо да се реформират. Образование, здравеопазване, затвори, корпоративен лобизъм (корупция), екология, енергийна ефективност.
37
1
 
11
 
! Отговори
ЛУД преди 9 години
ЧЕРНИЯТ МАЙМУНЯК ПЪК КАКВО ОБЩО ИМА С ГЪРЦИЯ ? ТЕ ИЗОБЩО ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ТЕРИТОРИЯ КЪДЕТО ДА НЕ СЕ НАМЕСЯТ И ДА ДАВАТ АКЪЛИ ЗА ВОЙНА ?
36
0
 
9
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
изявление !Скъпи колеги, форумни писачи !В началото на тази тема написах пост за Обама, за БЪЛХА-рия, за 2-та милиона Sигани и 2 -те иляди Олигарси, които не плащат никакви данъци,както и за малки Sиганчета на 12 годинки, които раждат други малки Sиганчета,с цел да получават парички без труд от социалните фондовеСЛЕД КАТО РАЗМИСЛИХ СЕ ЗАСРАМИХ ОТ ТОЗИ МОЙ "ЕЗИК на ОМРАЗАТА" и СЕ САМОИЗТРИХНЕ СЛЕДВАЙТЕ МОЯ ПРИМЕР, МОЛЯ ВИ, БИТТЕ !
35
1
 
4
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
еи не го плюите толкова не усещате ли че се чуди как по бързо и елегантно да се отърве от поста си любимец е на путин размазването ще бъде при следващият президент
34
2
 
14
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ОБЕЩАНИЕ ГЪРЦИТЕ НЕ ЯДАТ.ОБАМА.СМИ: Россия спасет Грецию 5 миллиардами евро.РУСИЯ ГИ СПАСЯВАЕДНО ОБРЪЩАНЕ КЪМ РУСИЯ ЗА ПОМОЩ ОТ СТРАНА НА ГЪРЦИТЕ РУСИЯ НАМЕРИ НАЧИН ДА ИМ ПОМОГНЕ.ТВОЯТА ПОМОЩ Е РУШЕНИЕ ВОИНА.ОБАМА ПОМОГНА НА УКРАЙНА КАТО ИМ ДАДЕ ОРЪЖИЕ И ОБУЧАВА УКРАЙНСКАТА НАЦ.ГВАРДИЯ.ТОВА ОЗНАЧАВА ВОИНА А НЕ ПРИМИРИЕ.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във вторник като вземат 3те милиарда от Руската федерация ще се реформират,а ние ще лапаме мухите на чичо ви Сам.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бараче, ти като член на ЕС ли се изказваш или като президент на Гърция?
31
0
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТОЯ СЕГА ПЪК СЕ ХВАНА ЗА ГЪРЦИЯ. ПОЗИЦИИТЕ МУ МНОГО ОТСЛАБНАХА И ДЕ ЩО СЕ ВИДИ БРЪНКА ГЛЕДА ДА СЕ ЗАКАЧИ НА НЕЯ. АМА ТОЙ МАЛКО ПОЗНАВА ЩО ЗА ХОРА СА ГЪРЦИТЕ. ПО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ЗАХВАЩА С ТЯХ. ТОВА ДА НЕ Е ИРАК, СИРИЯ, ЛИБИЯ, АФГАНИСТАН.
30
0
 
27
 
! Отговори
**** преди 9 години
Обонго и сащ ги е страх от зближаване на Гърците с Русия,защото тогава Русия ще увладее средиземноморието,за това е целият този напън,а не,че Гърците са им много мили.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господарят на света пак ръси съвети за неща дето не би трябвало трябва да го засягат изобщо.