Гърция трябва да се реформира, настоя Обама

Ще подкрепим известна гъвкавост, обеща той на Атина
Обновена: 18 апр 2015 10:34 | 18 апр 2015 08:12, Веселина Йорданова
108
Гърция трябва да се реформира, настоя Обама
Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив

Реформите, които се договарят между Гърция и кредиторите, са много важни, но страната, както и цялата еврозона, има нужда от определена гъвкавост, за да се даде надежда на хората, заяви американският президент Барак Обама, цитиран от ДПА.

Още по темата
"Гърция трябва да предприеме реформи. Те трябва да събират данъци. Те трябва да намалят бюрокрацията. Те трябва да имат по-гъвкави трудови практики", посочи американският президент на съвместна пресконференция в Белия дом с италианския премиер Матео Ренци.

Същевременно Обама заяви, че е казал на новото правителство в Атина, избрано с обещанието да сложи край на мерките за икономии: "Ние признаваме, че имате нужда да покажете на народа си, че има надежда и че може да постигнете растеж, и ние ще подкрепим известна гъвкавост в начина, по който вървите напред, така че да можете да направите и инвестиции, а не просто изстискване до последна капка".

Обама отново повтори своята позиция, че "по време на толкова ниско потребление и признаци на дефлация, каквито виждаме в Европа през последните години, засилването на търсенето също е важно; важно е да има и известна гъвкавост в постигането на фискалните цели".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: САЩГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно САЩ,които печатат едни голи хартийки и потребяват световните ресурси, да дават акъл на Гърция е смешно
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама да им покаже светлият пример на реформираната България.Можем да сме горди.
26
15
 
5
 
! Отговори
фалит на Гърция преди 9 години
Ако гърците имаха грам мозък - нямаше да обеднеят двойно само за няколко години!
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай стига, Обама да не е станал Президент на ЕС или шеф на ООН? Видяхме как реформирахте Афганистан, Либия, Ирак и Сирия...
24
2
 
9
 
! Отговори
давай у лево преди 9 години
Освен парите и банкирането гърците са измислили и математиката.-Психиатрията е у лево!
23
2
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
банкирането е измислено в Атина-Прав си - даже преди няколко години гърците откриха в Атина древен банкомат, поне на 30.000 години! Хвала на такива откриватели.
22
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Обамчо да се връща на палмата, от която е слезнал!!
21
6
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Освен демокрацията гърците са измислили парите и банкирането.-Те са измислили и моркова! Айде стига глупости. Парите са измислени от финикийците. Банкирането идва от Римската империя.
20
4
 
2
 
! Отговори
Лентяй преди 9 години
До АнонименА къде си виждал работлив, хитър и пресметлив грък ...хитър(тарикат) и пресметлив-да?
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците само като видят как са се риформирали българите и им се изправят косите.
18
7
 
10
 
! Отговори
Лентяй преди 9 години
Гърците са най-мързеливата нация и на тях акъл не им трябва(накарай мързеливия на работа,че да ти даде акъл),трябват им пари.
17
1
 
6
 
! Отговори
знайко преди 9 години
последно кой ще прави реформата?!?обама или путин
16
2
 
22
 
! Отговори
АААууууууууууууууууу преди 9 години
Какво го еня Обамчо за гърците--той да си гледа неговата ***---щото вчера стана скандал в САЩ--помощите за бедни се оказаха напълно смешни-29 долара на седмица.Една холивудска актриса се опита да живее на тези пари ,но и стигнаха само за два дена
15
9
 
9
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
Гърците са дали името на думата демокрация, но демокрацията е съществувала още преди тях. Те са дали също думата атом, но това не значи, че преди гърците не е имало атоми! Мислете, не се водете по гръцките лъжи. Гърците са известни с лъжите си още от древни времена.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази кукла на конци си мисли, че номерата му минават в Европа:едно и също говори като грамофон, съвсем друго наоратно прави. Целта на САЩ всъщност името и е САКорпорации създадоха кризата за да създадат условията за навлизането на ГМО продуктите които по време натази изкуствена криза имат предимство над истинскте продукти. Не са спрели да действат. Замисляли ли сте се как вече хляба, бирата, сладката царевица, окрехкотеното месо и какво ли не са ГМО. Водата в Язовир Камчия откъдето пият Варна и
13
3
 
21
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Гърция ще се реформира след 3 дни. На 21.04.2015 се очаква подписването на договор с Русия за финансиране на продължението на "Турски поток" през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама да гледа краварника и дълга, а не да си вре носа на Балканите и в Гърция. Приватизация като в БГ в Гърция няма да има. Това престъпление го наричат на запад реформа, а то е престъпление. САЩ са най-гадните колонизатори в човешката история.
11
9
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
ГЪРЦИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАТОВА СА СИЛНИ.-Силни? За няколко години доходите им намаляха двойно, всеки трети грък е безработен, банките са опразнени, младите гърци стават гастарбайтери в чужбина, непосилни заеми, които ще дърпат икономиката им поне 30 г. назад - това не е сила, а провал! Пълен провал!
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доларът ще бие еврото до година-две, дреме му на Обама какво ще го съветват от ЕС.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обамата, на твоята *** и дават два-три месеца. Затова сте се разбързали говедарите.