Фараж: С приятели като Русия и ЕС на кого са нужни врагове?

Можело да се очаква, че граждани от бедни общества ще мигрират
Обновена: 23 май 2015 13:25 | 23 май 2015 13:03, Веселина Йорданова
42
Фараж: С приятели като Русия и ЕС на кого са нужни врагове?
Найджъл Фараж. Снимка: архив, Ройтерс

С приятели като тези на кого са му нужни врагове? Това гласи заглавието на авторска статия в британския вестник "Експрес" на лидера на Партията за независимост на Обединеното кралство /ЮКИП/ Найджъл Фараж, посветена на интеграционната политика на Европейския съюз и отношенията с Русия.

"Разбира се, че съм ставал свидетел на пламенната природа на ЕС по отношение на експанзиониситчната идеология. Най-вече при присъединяването от ЕС на страни от Югоизточна Европа като Румъния и България към свободното движение на хора", посочва Фараж.

По думите му всеки е можел да предвиди силното желание на "граждани, които често пъти са притиснати в бедни общества със съмнителна демократичност", да се преместят другаде, за да се възползват от възможността да си подобрят живота.

Според Фараж последиците от това са били заметени под килима в полза на "нереалистична, наивна паневропейска идеология, която не е в интерес на членовете на ЕС".

В статията си лидерът на ЮКИП обръща сериозно внимание и на отношенията с Москва. Според него свалянето на Виктор Янукович от власт е породило параноя у руския президент Владимир Путин, а резултатът е бил демонстрация на сила от страна на Русия и "кражбата на Крим".

Фараж отбелязва също, че без да си дава сметка за последствията, ЕС е предприел стъпки за изграждане на по-близки отношения с бивши съветски сателити, които според руското мислене все още "трябва да клонят към Москва".

В частност той визира отношенията със страни като Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна и изразява мнение, че със сигурност трябва да се очаква Путин да приеме това като провокация.

Според лидера на ЮКИП не трябва да бъдат предприемани действия, които да се възприемат като преднамерено изолиране на Русия, тъй като тя е съсед на ЕС, а според някои тя може да е полезен стратегически партньор във външната политика.

"Последният път, когато ЕС флиртуваше с интеграция в това, което Русия смята за нейни територии, резултатът бе гражданска война", пише той.

Фараж отбелязва също, че разширяването на перспективите за еврочленство на Украйна ще изискват промени в договорите, което предвид създалия се климат на все по-голям евроскептицизъм и предстоящия референдум в Обединеното кралство може да се окаже "кутия на Пандора, която Брюксел може да не иска да отваря".

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: РусияНайджъл Фараж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До 37Нито те знам, нито те познавам, нито чакам да ми даваш акъл, нито ме интересува, какво ти се прави - сам си казваш, че си просто един досадник!!!
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзАми ходи! Като не ходиш много важно. Ако ти не ходиш те ще идват. Ще ходя в техния гьол и ще правя каквото си искам. Турците са стояли в нашия гьол 500 години и да не би да имат твоят комплекс?
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** На ФАРАЖ Българи и Румънци са му виновни че се е родил такъв Изтърсак Въпреки че защитава Националните си Интереси Чрез Плюенето по Европа, Русия, Румъния и България че и Полша си гради все повече Врагове Седнал да се Притеснява За Украйна, Молдова и Азербайджан Пълно ***
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фараж ми се струва, че страда от македонския комплекс- винаги и за всичко са виновни българите (и румънците в този случай).По добре не можах да го кажа :)Като цяло доста нелеп политик, но поне милее за Англия, а не като наш воленчо дето е слуга на чужда държава.
30
1
 
20
 
! Отговори
Британците приритват преди 8 години
Китай беше колония на Великобритания. Сега Китай произвежда луксозните Английски марки като Верту и Ролекс които според англичаните струват по десетки хиляди и ги продава за по 400-600лв. Англичаните приритват. Индия беше колония на Великобритания, а сега Ленд Ровър и Ягуър са собственост на Индийска компания. Англичаните приритват. *** им бяха роби, а сега *** са на всеки ъгъл в Англия правят каквото си искат с англичаните. Англичаните приритват.
29
2
 
10
 
! Отговори
CC преди 8 години
Щели да мигрират граждани от бедни общества. Ами че те са ви вече в задния двор бе Фраж, то там не са араби, ***, пакита, индийци и всякакви. А и с тази фамилия, ФАРАЖ, нещо ми звучи да е много анлийска. Да не се окаже че и той е от емигрантско потекло, мда, той и Хитлер е гонел евреите, ама майка му си е била еврейка. За всяко поведение си има причина, това нахъсано приказване против емигрантите навява на някои подозрения......
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я английския шут пак нещо го показват по телевизията! Всяка страна има поне по един такъв шут!
27
1
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Това е една от най-смислените статии, които напоследък съм чела тук.-Явно това е първия тест, кото си прочела, откак си се научила да четеш. Има и втора степен - да разбереш, какво си прочела, ама още си далече от това ниво!
26
1
 
5
 
! Отговори
ей Фурго! преди 8 години
И какъв англичанин е този смотан арабин?
25
1
 
12
 
! Отговори
Agrikola преди 8 години
Ами те римляните хубаво са ги охарактеризирали тези диваци - нечистоплътни и не поддаващи се на цивилизация варвари . Не случайно са унищожили всяка следа от римско владичество , докато всяка друга държава се гордее и пази това наследство .
24
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Това е една от най-смислените статии, които напоследък съм чела тук. Променям си и мнението за Фарадж. считам неговия анализ за много добър обзор на политиката в определени региони от света.Надявам се да намеря още информативни статии, от които да науча нещо смислено, а не дс е отравям от злобат, копто обикновено блика на талази във всяка статия, която се отнася за свободното движеие на хора на територията на ЕС.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън английските пияници от ЕС!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заграбеното от колониите ще се върне при собствениците.
21
3
 
12
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
този от комиксите ли го извадиха?луд за връзване
20
2
 
5
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
няма излизане от европейския съюз,а ако има последиците ще са тежки...евросъюза може да бъде много лош към някой който не е съгласен с неговите идеи
19
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО САМИ ДА ХОДЯТ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ДА РАБОТЯТ!!!!!1САМО АКО СА ЖЕНЕНИ ЗА ЧОВЕК ОТ СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА ТОГАВА ИМАТ ПРАВО!!
18
2
 
13
 
! Отговори
Валери преди 8 години
Не говори, защото не му отърва. Спокойно! Те Фараж и в родината му вече не го вземат на сериозно. Щял да ги вади от ЕС. Ами да го направи. Да ги видим тогава като им лепната мета и други такси и им секне работната ръка. Ще има и други косвени последици, ще има отлив на капитали. БВП на Великобритания се формира (2014) 82% от финансовия сектор и само 18% от реална икономика. За пример, при Германия е обратно 20% на 80%.
17
0
 
16
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Neznam kvo dranka toq Psihopat za Anglia ama az sam si tirtadjia ot 9 godini karam Anglia. Samo Indiici i Pakistanci s lopata da gi rinesh za tiah shto ne govori tazi otrepka a za Balgarite i Rumancite
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе англичаните приемат с отворени обятия олигарси катоАбрамович, а по времето на Чеченските събития Лондон бе сборномясто за чеченските терористи.Аз не съм чувал Москва да подкрепя северо ирландската армия идруги терористи
15
1
 
6
 
! Отговори
Хвана преди 8 години
До АнонименВ инетерес на истината хвана доста, но поради особенностите на избирателната система - има гласове - няма депутати (пардон представители)