Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!

Това е най-категоричното изявление от Атина досега
24 май 2015 22:39,
204
Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!
Снимка: Reuters

Гърция не може да извърши плащанията по дълга към Международния валутен фонд (МВФ) през следващия месец, защото няма пари, заяви днес министърът на вътрешните работи Никос Вуцис, цитиран от Ройтерс.

"Четирите вноски за МВФ през юни са 1,6 милиарда евро, тези пари няма да бъдат дадени и ги няма, за да бъдат дадени", каза Вуцис в неделното шоу на гръцката телевизия Мега.

Това е най-категоричното изявление от Атина за вероятността от изпадане в неплатежоспособност, ако преговорите с кредиторите се провалят, посочва Ройтерс.

Преговорите с кредиторите от Европейския съюз и Международния валутен фонд се проточват вече четири месеца.

Успешното им финализиране би отключило помощ в размер на 7,2 милиарда евро, но преговорите зациклиха около реформите за пенсионното осигуряване и пазара на труда, предложени от кредиторите.

Запитан дали се тревожи от "кредитно събитие" - термин, който визира сценарии като банкрут или неплатежоспособност,  Вуцис каза: "Ние не се стремим към това, ние не го искаме, това не е нашата стратегия".

Гръцкият министър на производственото преструктуриране, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис, който е представител на твърдолинейното крило в управляващата партия СИРИЗА, заяви днес пред съпартийци, че през следващите дни правителството трябва да подготви гръцкия народ за ситуация, при която не е постигнато споразумение, отговарящо на обещанията на СИРИЗА, предаде Ройтерс.

"През последните четири месеца така наречените институции подложиха гръцкия народ на бавно изтезание, една от най-ужасните практики на изнудване в световната история, за сметка на страната", заяви Лафазанис.

Той посочи, че правителството трябва да бъде готово за всякакви възможни алтернативни решения, за да избегне нови мерки за икономии и приватизации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
Орфей: елински герой, който според елинската митология е с тракийски произход. ХЕРМЕС"Гръцкия бог" Хермес отначало етракийски герой:Според Херодот, Хермес епраотецът на тракийската аристокрация.Царете на траките се кълнели внеговото име."Гръцкия бог" Дионис е тракийски герой,името му е Загрей.и т.н.
40
2
 
17
 
! Отговори
Урко до Вулгар преди 8 години
Остави го отличника по история. Ахил си е чист българин - никакъв грък. Не може един боец да е грък. Нали знаеш - гърците са измислили секса, а римляните са вкарали в него и жени :)))) Йоан Малала пише пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души.[2] Тези сведения са много оспорвани, но са исторически факт. Това сведение е отразено и старобългарския превод на Илиадата направен по времето на цар Симеон Велики в Преславската книжовна школа
39
5
 
9
 
! Отговори
Вулгар преди 8 години
Само да допълня - Ахил и Херколес са биле синове на вулгарския бог Тангра. Ахил и Херколес са вулгаре.
38
5
 
12
 
! Отговори
до Дедо Мадурко преди 8 години
Само да допълня - Демокрит е 100% тракиец, роден в Тракия. Няма нито капка гръцка кръв в жилите си.Разбираш ли по коя история си имал 6, а аз 2-ки?
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аристотел, Платон, Сократ, Цицерон, Зенон, Плутарх - сите са наши момчета вулгаре. Гърците са откраднали историята на вулгарето.
36
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 8 години
ХАХХАХАХХА. Само на първо четене.Аристотел е 50% тракиецЗа това те питах по коя история си учил, а гърците ги наричам КРАДЦИ НА ИСТОРИЯНяма как да си дошъл от Египет и Цион, да се смесиш с тракийското население в днешна Гърция и вече сите да са гърци или бъркам?ХАХХАХАХАХ г
35
2
 
10
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
ЗАКРИВААААЙ хахаххахахахаПРИВАТИЗИРАЙ хахахахххахакаква хубава новина за моите приятели мързеливите гръцки чукундури.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. "Не ей така без нищо" не е плащане на дълговете, а дране на закъсал длъжник.2. Значи великият Путин се съобразява с Чичо Сам....Хе хе хе - никой не плаща чужди дългове без нищо.А Путин се изплю на Чичо Сам, и Чичо Сам още си ближе раните. И вулгарските мекерета ще отделят от залъка си и ще мизерстват по заповед на техния господар Чичо Сам за да платят дълговете на гърците които ще взимат 10 пъти по големи заплати.
33
1
 
10
 
! Отговори
до Сандко преди 8 години
Сандоооо. Те политиците в БГ да не би с парашути да падат? Нали ви дават по 50лв. бе продажници за да гласувате за тях да ви доят и яздат.И после си викате а квоооо стана - стана тва дето ти е у гъ,а
32
3
 
10
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
Всичкото грък дето живя на кредит десетилетия сега да се насочва към нивите да се научи на труд. Да пасе овце и да събира маслини на 50 градуса пек и мор на сянка!Няма вече сиртаки, няма узо - има само работяки и водяки до пълно изтощение
31
2
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Путин можеше и имаше желание да им плати дълговете. Не ей так без нищо разбира се. Но това не устройва Чичо Сам.--------1. "Не ей така без нищо" не е плащане на дълговете, а дране на закъсал длъжник.2. Значи великият Путин се съобразява с Чичо Сам.
30
4
 
16
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
На гърците сега и долните *** да им вземат, тия хитри семити. Идват в България да им робуват хората в шивашките цехове за по 300лв. на месец, които дори не им плащат и бягат. Хак да им е сега. Да им вземат братята евреи водата, пристанищата, тока, телекомуникациите, островите, кариерите, а накрая и задниците.
29
4
 
14
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Влизат МВФ и европейската банка в една държава и започват да и обясняват какво трябва да си продаде, по колко да работят хората и колко да взимат.Това е изземване на суверенитет.На нас ни го взеха суверенитета, но ние сме свикнали и не ни пречи.Гърците обаче няма да го позволят - фалит и световната финансова мафия да си гризне дървото.
28
3
 
3
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
До дедо МадуркоПо коя история пич?
27
4
 
6
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
воини, строители, скулптори и философихаххахахахаххахаКРАДЦИ НА ИСТОРИЯ - НИЩО ДРУГО!!!
26
11
 
17
 
! Отговори
УРКО преди 8 години
Скоро ще ходя на фелацио туризъм в Гърция, да ми го смучат чуждоезични дебелани за по 5 евро. Ще си мести главата единствено по команда, когато трябва да ми налее узото и пак ще се гмурка:) ЗАКРИВАЙ ТОВА ПЛЕМЕ!!!
25
3
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Путин нали щеше да им даде пари, той има излишни...
24
6
 
17
 
! Отговори
маслинков преди 8 години
само напред,гърция ако не изпадне във фалит,ще изпадне в тотална бедност,след фалита има шанс да се оправи,а бедноста може да продължи и 20 години
23
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо сиртаки се очертават тъъъжни балади за малаките.Няма вече домашни прислужници и детегледачки, мале, мале.
22
6
 
29
 
! Отговори
фалит на Гърция преди 8 години
Честит им фалит на гърците! Явно заплатите и пенсиите пак ще ги орежат. За няколко години доходите им намаляха двойно, сега ги чака същото! Всеки трети грък е безработен. Банките са източени. Чакат ги още тежки времена.