Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!

Това е най-категоричното изявление от Атина досега
24 май 2015 22:39,
204
Официална Гърция: Няма да платим на МВФ!
Снимка: Reuters

Гърция не може да извърши плащанията по дълга към Международния валутен фонд (МВФ) през следващия месец, защото няма пари, заяви днес министърът на вътрешните работи Никос Вуцис, цитиран от Ройтерс.

"Четирите вноски за МВФ през юни са 1,6 милиарда евро, тези пари няма да бъдат дадени и ги няма, за да бъдат дадени", каза Вуцис в неделното шоу на гръцката телевизия Мега.

Това е най-категоричното изявление от Атина за вероятността от изпадане в неплатежоспособност, ако преговорите с кредиторите се провалят, посочва Ройтерс.

Преговорите с кредиторите от Европейския съюз и Международния валутен фонд се проточват вече четири месеца.

Успешното им финализиране би отключило помощ в размер на 7,2 милиарда евро, но преговорите зациклиха около реформите за пенсионното осигуряване и пазара на труда, предложени от кредиторите.

Запитан дали се тревожи от "кредитно събитие" - термин, който визира сценарии като банкрут или неплатежоспособност,  Вуцис каза: "Ние не се стремим към това, ние не го искаме, това не е нашата стратегия".

Гръцкият министър на производственото преструктуриране, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис, който е представител на твърдолинейното крило в управляващата партия СИРИЗА, заяви днес пред съпартийци, че през следващите дни правителството трябва да подготви гръцкия народ за ситуация, при която не е постигнато споразумение, отговарящо на обещанията на СИРИЗА, предаде Ройтерс.

"През последните четири месеца така наречените институции подложиха гръцкия народ на бавно изтезание, една от най-ужасните практики на изнудване в световната история, за сметка на страната", заяви Лафазанис.

Той посочи, че правителството трябва да бъде готово за всякакви възможни алтернативни решения, за да избегне нови мерки за икономии и приватизации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Бунак лозе копай, юнак вино пие"
20
20
 
10
 
! Отговори
синева преди 8 години
Много сте интересни!...... *** Гърция си има и права бе! Къде криете темата за репарациите от ВСВ, а ?! Скоро ТЯ постави този въпрос, но той някак се неглижира. Ееее, не става така!
19
12
 
35
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Гърците ще живеят по-добре от нас? Ами хайде да видим какво ще стане в следващите 5 години? Досега плащаха големи заплати с чужди пари, ама от тук нататък ще ядат бахура.
18
7
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Правете разлика между няма да платят и не могат да платят. Министърът е казал второто.
17
1
 
37
 
! Отговори
24 Май е! преди 8 години
Моля, Ви Пишете на КИРИЛИЦА!!! Трудно четем и разбирам М***ймуница...
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Malakite shte si platqt , a posle shte budat izhvurleni ot EC.
15
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как ги мразя тия още от войниклъка... Що съм ядове брал едва не ме убиха тия гадове на границата за една бройка бях готов .. Стреляха по нас... Ама и ние длъжни не останахме.... 87г. Беше.......Мразиш, обичаш - това е положението. Сега ще затягаш колана и всички дружно като солидарни евроатлантици ще плащаме дълговете на гърците, а те ще си пият узото и ще си играят сиртакито.
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де да можехме и ние да "паднем" на гръцкото ниво... взимат няколко пъти по-високи заплати и пенсии от нас.
13
7
 
26
 
! Отговори
Не са добри хора.... преди 8 години
Те па тия гръчоляците големи гляволи бре.... Пари пари а друг да плаща... Са че помпат гумите на влака.... А как ги мразя тия още от войниклъка... Що съм ядове брал едва не ме убиха тия гадове на границата за една бройка бях готов .. Стреляха по нас... Ама и ние длъжни не останахме.... 87г. Беше....
12
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма страшоо,леля Меркел ще плаща сметките на осиновеното гръцко...Всички от ЕС ще плащат дълговете на Гърция. Включително и евроатлантиците вулгари.
11
11
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Няма страшоо,леля Меркел ще плаща сметките на осиновеното гръцко...сираче докато...порасне.Има още време за това;поне 30-40-50 години.Де да имаше и нас от Кривунделово някой да ни осинови...така.
10
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на бас, че няма да платят, и целият ЕС (обикновените данъкоплатци) ще им плаща дълговете.
9
6
 
28
 
! Отговори
Горбачоф преди 8 години
Бийте и последния пирон на елада... и айде при СССР и Югославия.....
8
27
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Сега ние българите трябва да докажем, че сме достойни евроатлантици и да подкрепим братята американци които ни донесоха демокрацията. Гърция не бива да попада под руско влияние, това ще бъде катастрофа за САЩ и НАТО, затова ние всички като достойни евроатлантици ще отделяме от залъка си и ще затягаме коланите за изплатим заедно с всички европейски данъкоплатци дълговете на Гърция.
7
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Iоще един гвоздей в ковчега на ес
6
8
 
36
 
! Отговори
ппп преди 8 години
Тая новина се върти от година,че фалират-ама на все се измъкват- 10 пъти лъжи и накрая новината се изтърква. Европа ще си самоплати дълга това е ясно - Гърците си опраиха държавата и пътищата и пенсиите и всичко .
5
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като му хване паяжина, на греко *** --ДРУГО ШЕ МИСЛИ!Вервайте ми...!...На теб ще ти хвабе паяжина зандика и мазоли ще ти излязат на ръцете от работа да плащаш дълга на гърците, а те ще си играят сиртакито и ще ви взимат големите заплати. Чичо Сам никога няма да допусне руско влияние на Средиземно море.
4
2
 
30
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Нека видим какъв сигнал ще дадат кредиторите им.
3
12
 
31
 
! Отговори
Гаранция! преди 8 години
На гладно дупе се мисли ...най-добре..ха,ха,хаааааааааа...Като му хване паяжина, на греко *** --ДРУГО ШЕ МИСЛИ!Вервайте ми...!
2
36
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го разбрахме. Всички от ЕС включително и алчните вулгарски тарикати ще платят заради Гърците.