Русия струпва оръжие и армия на украинската граница

Ройтерс: Това е доказателство за съгласувани действия на военните!
Обновена: 28 май 2015 14:04 | 28 май 2015 10:00, Бойчо Попов
322
Русия струпва оръжие и армия на украинската граница
Снимка: Reuters, архив

Руската армия струпва голямо количество войници и въоръжение, сред които и мобилни ракетни установки, танкове и артилерия в импровизирана база близо до границата с Украйна, предава Ройтерс.

Много от превозните средства са без регистрационни табели и опознавателни знаци, а много от военнослужещите са премахнали емблемите от своите униформи. Това напомня силно на появата на военни части, забелязани в източната част на Украйна през миналата година, за които Киев и западните му съюзници считат, че са били прикрити руски отряди.

Струпването на войски на полигона "Кузмински“ на около 50 км от границата според агенцията е едно от най-сериозните доказателства до момента за съгласуваните действия на руските военни в региона.

По-рано през този месец ръководителят на НАТО генерал Филип Брийдлав заяви, че сепаратистите се възползват от примирието, което влезе в сила през февруари, за да възстановят силите си и да се подготвят за нова офанзива. Тогава обаче той не даде подробности за твърденията.

Русия винаги досега е отричала, че е замесена в конфликта в Източна Украйна, където подкрепени от Москва сепаратисти се борят срещу силите, лоялни на прозападното правителство в Киев.

Министерството на отбраната на Русия заявява пред Ройтерс, че няма да коментира твърденията за струпване на военни части. Няколко войници обаче са заявили, че са били изпратени в базата заради военни учения, което нямало никаква връзка с положението в Украйна.

На въпрос на агенцията дали присъствието на голям брой военни сили без обозначителни знаци означава руска инвазия в Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е отговорил по време на пресконференция: „Считам, че словосъчетанието подготвяна инвазия е неподходящо“.

Оръжията в близост до украинската граница включват ракетни установки "Ураган", танкове и самоходни оръдия - оръжия, които са били използвани по време на конфликта в източната част на Украйна между силите на Киев и сепаратистите. Размерът на военна техника в базата е около три пъти по-голяма, отколкото през март тази година, където журналисти на Ройтерс са били и преди.

В течение на четири дни журналистите на агенцията са забелязали четири товарни влака с военни превозни средства и войници, които са пристигнали на гара в региона на Ростов в южната част на Русия. Най-малко две композиции са отпътували за база "Кузмински“.

Още интересни - световни и икиномически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости руснаци
145
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До RegistriranСамо като свалиха брезента от купола на Армата.... и отдолу се видя картонения купол който се поклащаше в синхрон с вятъра. А бе аланкоолу не разбра ли че т.н. Армата е само едно шаси, което закъсва на всеки 100 метра. Руснак и военна техника?!? Смях в залата. Нищо не могат да измислят руснаците с пияните си глави, могат само да крадат.
144
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 244 а бе ти крадливия и лицемерен запад ли подкрепяш -трябва да си супер *** да застанеш на страната на дявола. всичко лошо като почнеш от ислямска държава, убийства, наркотици и тем подобни идва от САЩ И ТЯ Е ТОЛКОВА НАГЛА ДА ПРОДЪЛЖАВА ПО СЪЩИЯТ НАЧИН НО МНОГО СКОРО ЩЕ Я ОТСВИРЯТ САМО НАШИТЕ КАВАЛИ ПАК СА НА ГРЕШНОТО МЯСТО КАТО СЕ ДУПЯТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ -ГЕРБ, БСП, ДПС, ДЕФОРМАТОРИ, АБВ И ПАРИЧЕН ФОНД.ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ АЗ ИМ ВИКАМ ПИДИРАСИ -ЩОТО САЩ ХЕМ ТЕ ГЛАСЯТ А ТИ ГИ ПОДКРЕПЯШ
143
7
 
29
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
Само като свалиха брезента от купола на Армата и долара падна, нефта поскъпна, ООН се заинтересува каво става с разследванията за убийствата на хунтата в Одеса, и еее оня боинг, Кери на другия ден беше в Москва, а сега реват защо Русия мести собствените си войски по своята територия. И странно защо не пита сащ защо има бази по целия свят.
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ сме изненадани!"Столтенберг обеща НАТО да защити ЕвропаПак размаха пръст на Русия заради кризата в Украйна"
141
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаш ли мир - готви се за война!ТО НАТО (ОТАН за обратните) от други аргументи май не разбират! Руснаците добре знаят как се води диалог с ***!
140
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До 224 по леко с фантазийте и не прекалявай с лекарствата.Намали дозата.
139
6
 
10
 
! Отговори
Az преди 8 години
До Lili Marlene Шебе ли те е за дружките ти в Окраина (или Осраина, както се казваше там) ? Крайно време е Путин да прати малко професионалисти в Донбас. Хунтата се готви за последен скок, но ще ври в чувалчета и котлета на бавен огън :))
138
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем скоро, още през юни ще има нови по-тежки санкции срещу Русия, заради войнолюбивата и агресивна политика и нежеланието и да спазва договореностите от Минск. Този път ще бъдат засегнати и интересите на обикновените руснаци заради тяхната подкрепа но войната и насилието в Украйна и незаконната анексия на Крим. Ако пък Русия се излъже да започне офанзива в Украйна Кери е намекнал на Путин да се готви за стотици хиляди трупове.
137
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Lili Marlene 241Лили пак се изхвърли. Спец операция се води и войната в Чечня 1 и 2. За разлика от Чечня 1 където е позор за армията и то позор за старите постсъветски генерали и офицери Чечня 2 е проведена като спец операция (е тактически не всичко е било на висота но рашките се учат) и ефекта е чче загубите са минимални 4 танка и още 10 пвредени, за разлика от Чечня 1 когато дневните загуби бяха подобни.Има формиране в ИГИЛ на отряди за действие в Кавказ - Ще има спец операции и то доста
136
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом сороските медии и сороските *** като тези в сайта, *** на умряло, значи всичко е наред!
135
5
 
20
 
! Отговори
КР.Георгиев преди 8 години
Сега съм спокоен - все будет хорошо ! Руското командване следи обстановката и не допуска да бъде изненадано от американско/украинската войска. Винаги са с един ход напред. По-умни и по-добри воини са от краварите и бендерите. Слава российскому солдату !
134
0
 
2
 
! Отговори
военен бизнес преди 8 години
Компаниите-износители на конвенционално оръжие са с печалби за 2014г., неколкократно превишаващи печалбата на Apple от прадажбата на iPhone 6. Загубите са за сметка на Украйна и скоро тя може да използва някое от оръжията за масово поразяване. Русия оповести в края на април, че Украйна притежава и може да използва т.нар. *** бомба в Новорусия. Ред е на употребата на секретно стратегическо оръжие от страна на Русия и от страна на САЩ. Така ще оповестят колко много са пред останалите.
133
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ръждиво джилязу...
132
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До ЛайтманДано не е по времето на нашето поколение че Бредбъри беше казал че не знае как ще се води третата световна но четвъртата ще е с камъни и пръчки. :)
131
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей сороси, морални инвалиди такива!Имам малко време да ви нахраня!Путин е велик лидер!Най-големият президент през новия век!Пък вие сте безродни ***, виещи на умряло!
130
2
 
4
 
! Отговори
Лайтман преди 8 години
Не знам кой е прав и кой крив зависи от гледната точка но едно мога да ви кажа трета световна война ще има със сигурност...просто тя е заложена в развитието на човечеството...въпроса е кога...!!!
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе аз не съм забелязал Путин да носи фанелка с лика на кадиров. Докато обратното съм го виждал------------------Абе и аз не съм виждал например американска полицейска кола с надпис "Полиция",докато обратното е ежедневие.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички се готвят за война и който пръв реши ,че е готов, той ще натисне копчето. Ще има и ядрено оръжие, спокойно. Казано е ,че за съжаление на нашето поколение му е съдено да преживее война. За който преживее де.
127
2
 
2
 
! Отговори
до 217 преди 8 години
Нещaтa не сa толковa прости приятел, но определено ти си глупaк!